POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' açıklaması: Yuhalanmadım!
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' açıklaması: Yuhalanmadım!
Seçil Erzan'a bir kötü haber daha
Seçil Erzan'a bir kötü haber daha
10 Mayıs 2022 Salı - 19:52

Meclislerde 'kesin hesap' mesaisi: Hangi oturumda neler yaşandı?

Bayraklı, Konak, Karabağlar ve Menemen meclislerinde mayıs ayı ikinci oturumları kesin hesap gündemiyle toplandı. 

Meclislerde  kesin hesap  mesaisi: Hangi oturumda neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - Belediye meclislerinde Mayıs ayı ikinci oturumları kesin hesap gündemiyle toplandı. 

KONAK'TA HESAPLARA OY ÇOKLUĞUYLA ONAY! 
Konak Belediyesi mayıs ayı ikinci olağan toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Meclis Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan yönetiminde gerçekleşen toplantıda 2021 Mali Yılı İdare ve Kesin Hesap Cetvelleri hakkında Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor oylandı.  

Oylama öncesi, komisyon Başkanı Nesrin İlkutlav’ın okuduğu raporda Konak Belediyesi’nin 2021 yılı içerisinde gerçekleştirdiği tüm mali iş ve işlemleri ile faaliyetlerini gerçek maliyetlerine uygun olarak sağlıklı ve güvenilir bir biçimde muhasebeleştirdiği, saydam ve hesap verilebilir olduğu ifadelerine yer verildi. Gider kesin hesabında gerçekleşme oranı yüzde 96.91, gelir kesin hesabındaki gerçekleşme oranı ise yüzde 76.99 olarak açıklandı. Yapılan dört aşamalı oylamada rapor oyçokluğuyla kabul edildi.

Öte yandan meclis Başkan Vekili Aslan, meclis oturumunda, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde play-off’a kalan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı’nın Pazar günü oynanacak maçına tüm meclis üyelerini ve İzmirlileri davet etti. 18 Aralık 2021 tarihinde başlayan, çift devreli lig usulüne göre oynanan sezonda B grubunu 4. sırada tamamlayan mavi beyazlı takım play-off’ta Beşiktaş ile karşılaşacak. Konak Belediyespor’un ev sahibi olduğu karşılaşma 15 Mayıs Pazar günü saat 12.00’de Atatürk Stadyumu yan sahasında yapılacak.

SANDAL'DAN ELEŞTİRİLERE RAKAMLARLA YANIT 
Bayraklı Belediye Meclisi ikinci olağan toplantısı Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti. Bayraklı Belediyesi 2021 Mali Yılı Kesin Hesabının raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Oturumda muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'dan önemli açıklamalar geldi. Bütçenin yüzde 74'ünü personel giderlerinin kapladığını ifade eden Başkan Sandal, "Kalan yüzde 26 içerisinde konuşacağız. Çünkü buraya her müdahalemiz çalışan arkadaşlarımızın hakkını vermemiz demektir. Bunun üzerine yüzde 16'sını mal ve hizmeti eklerseniz yüzde 90'ı demek. Biz bütün veriler ışığında bu dönemde çalışan arkadaşlarımızın bir ekmeğini iki ekmek yaptık. Bu kente hizmet eden arkadaşlarımızın belli sınır üzerinde gelir alması hepimizin talebidir. Eşit işe, eşit ücreti bu dönem becerebildik" diye konuştu. Sandal ayrıca, "Pandemiye depreme rağmen 102 milyon banka kredisinin 95 milyonunu ödedik. Bayraklı'ya yapılan yatırımları söyleyeyim. 250 bin ton asfalt döküldü. 92 bin ton yama, 42 bin metrekare kilit parke yapıldı, 14 yeni park, 54 parkta revizyon 68 parkta çocuk oyun grubunu, 98 adet spor alanı, 12 okulun bahçesi düzenlendi. 36 bin metrekare yeşil alan elde ettik, 17 bin metre kauçuk döşedik. 14 bin yeşil alanı da yeniden düzenledik. Sonuç itibariyle belediyenin toplam borcunun 400 milyon TL gibi rakamlar söylendi. Bunun altını çizmek istiyorum, kamuya ve şirketlerimize olan borçlarımızı düştüğümüzde belediyenin 8 milyon TL kadar borcu var. Bugün bizim piyasaya borcumuz yok. Ve kamu ihalelerine bile girmeyen arkadaşlar gelip bizim ihalelerimize giriyor. Aralarındaki farkı buradan ölçebilirsiniz. Bu da paralarını aldıkları için... 2018 yılında bizim öz kaynağımız 490 milyon TL. Bugün ki öz kaynağımız 1 milyar 491 milyon TL. Artışlar yüzde 300'ün üzerinde" diye konuştu.

PEHLİVAN'DAN MALİ RAPOR! 
Menemen Belediyesi Mayıs Ayı ikinci oturumu Başkan Vekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleşti. 2021 yılı bütçe kesin hesapları görüşüldü. Oturumda meclis üyelerinin konuşmalarının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Vekili Pehlivan CHP cephesinden gelen eleştirileri de yanıtlayarak, "Kendi oldukları dönemle mukayese ettiğimizde bizim açımızdan başarıdır. Yapılandırmalardan dolayı belediyenin bütçesine 1 milyon girmiş kabul edilebilir ki devirler bir önceki yıla göre eşit rakamlar. Bu süreç 3 yıldır bekleyen, çok ciddi bir yatırım maliyeti ile atlatıldı. 44 milyon liraya kiralanmış araçların ihalesini iptal ettik, yerine 43 araç alımı yaptık. Yaklaşık 50 bin metrekare taş ve bordür uygulaması, anaokulu, barınak, günlük 7 bin 500 kişiye iftarlık yemek, 15 bin koli dağıtımı, çöp konteynerlerinin değişimi gibi yaptıklarımız ortadadır. Tahsilatımızın gerçekleşme oranı yüzde 81'dir, giderlerimizin yüzde 94'ü gerçekleşmiştir. Geçtiğimiz yıllarda yaşananları da göz önüne aldığımızda dengeli bir bütçe götürdüğümüzü düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi olacak" diye konuştu. Menemen Belediyesi'nin hesapları 16 kabul ve 15 ret oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi. 

SELVİTOPU: YATIRIM YAPAN SAYILI BELEDİYELERDENİZ! 
Karabağlar Belediyesi Mayıs Ayı ikinci oturumu Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleştirildi. Kesin hesap görüşmelerinin yapıldığı oturumda Cumhur İttifakı cephesinden gelen eleştirileri yanıtlayan Başkan Selvitopu şunları söyledi: Gelirlerimizde İller bankasından gelen paylar, emlak gelirlerimiz, tahsilatlarımız var. Emlak vergileriyle ilgili yeniden değerleme oranları geçtiğimiz yıl yapıldı, bunu değiştirme şansımız yok. Elimde birçok belediyenin şu anda gelir gider gerçekleşme oranı var. Şu anda kişi başına düşen geliri en yüksek olan belediye Aliağa belediyesi. Bunu Aliağa Belediyesi mi yarattı, değil, Cumhuriyet yarattı. Tüpraş tesisleri var orada, özelleştirildi, oradan gelen müthiş bir gelir var. Karabağlar bu yönüyle şansız. Bizim gökdelenlerimiz, ticari alanlarımız yok. Bizim çarpık yapılaşma alanlarımız var, onları düzeltmemiz gerekiyor. Bu noktadan baktığımızda da topladığımız gelirlerimiz düşük kalıyor. Biz kentin planlamasını öne aldık, geleceğe hazırlamanın gayreti ile bu çalışmaları yaptık. Tabi bunlar gözle görülen işler değil, emek, beyin işi. Karabağlar elindeki bütçesiyle Türkiye'de yatırım yapan sayılı belediyelerden birisi, isteyen bunu araştırabilir... 

 
Gece müzik yayın yasağı uzatıldı!
 
Son 24 saatte 7 can kaybı, bin 858 yeni vaka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demokrasinin geleceği Efes Selçuk’ta konuşuldu
Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından ...
Bergama'da Engelliler haftasında anlamlı sergi
Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy ...
'Gelecek için Yelken Açıyoruz' ekibinden alkışlanacak hareket
İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Hopa'dan yola çıkan "Gelecek ...
 
Ödemiş’te öğrenciler çevre dostu dev tesisi ziyaret ediyor
Ödemiş’te “Sıfır Atık” projesi kapsamında Ödemiş Belediyesi, Ödemiş İlçe ...
Başkan Soyer Finlandiya heyetini ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi ...
Engelli çocuklardan Başkan Soyer’e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda ...
 
Soyer'den Alp çiftine ziyaret ve 'İzmir95' mesajları!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadifekale’de yaşayan ve ...
Başkan Sandal'dan 'Anadolu turu'
Sivil toplum kuruluşlarıyla her fırsatta bir araya gelen Bayraklı Belediye ...
Emiralem'de hasat Çilek Festivali'yle renklenecek!
Ünlü Emiralem Çileği’nin hasat mevsimi 12. kez Çilek Festivali ile kutlanacak. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri