POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
17 yaşındaki çocuk baba katili oldu!
17 yaşındaki çocuk baba katili oldu!
Bakan açıkladı: İliç'te 2 cenazeye daha ulaşıldı!
Bakan açıkladı: İliç'te 2 cenazeye daha ulaşıldı!
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
Pençe Kilit bölgesinde bir asker şehit!
Pençe Kilit bölgesinde bir asker şehit!
22 Ağustos 2021 Pazar - 13:01

Memleket Partisi'nde kongre heyecanı: İnce'den Soyer'e ve CHP'ye salvo!

Memleket Partisi İzmir İl Örgütü 1. Olağan Kongresi Genel Başkan Muharrem İnce’nin katılımıyla gerçekleşti. İnce mevcut İl Başkanı Oğuz'un sandığa tek aday olarak gidip göreve yeniden seçildiği kongredeki konuşmasında CHP'yi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'i hedef aldı.

Memleket Partisi nde kongre heyecanı: İnce den Soyer e ve CHP ye salvo!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrılan Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi’nde örgütlenme çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Kongrelerini tamamlayarak 2023 yılında yapılacak seçimlere katılmak isteyen partinin kalbi bugün İzmir'de atıyor. 

Memleket Partisi'nin ilk İzmir kongresi İsmet İnönü Konferans Salonu’nda Genel Başkan İnce'nin katılımıyla gerçekleşti. 

Genel Başkan İnce kongredeki konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ve CHP'yi sert sözlerle eleştirirken, mülteci sorununa da değindi. 

SOYER'E AFİŞ TEPKİSİ 
Sözlerine İzmirlileri ve partilileri selamlayarak başlayan Genel Başkan İnce, muhalefetin ‘128 milyar dolar nerede? ve hudut namustur’ afişleri üzerinden perdesini araladığı konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sert sözlerle yüklendi. “AKP’nin valilileri bu afişleri toplattı. Yani muhalefet partileri doğru bir iş yaptı, iktidar bunlara zulmetti. Peki gelelim Memleket Partisi’ne...” diyen İnce, “Yeni kurulmuş bir parti il kongresine gidecek. Salonun dışına afiş asmışlar, belediye zabıtaları gelip bunları koparıp depoya atmış. Siz din tüccarı olsanız ne olur, Atatürkçü olsanız ne olur? İkiniz akrabasınız. ‘Mültecilere bakarım diyordun, flamingoların da başkanıyım diyordun’... Flamingoların başkanı olmana itirazım yok, doğru yapmışsın. Flamingocuysan itirazım yok ama numaracı, dubaracıysan itirazım var. Sen kiminle dans ettiğini bileceksin, kimsin sen benim afişlerimi söküyorsun! Dıştan bakınca flamingocu, kazıyınca Tayyip’in akrabası çıkıyor. Bak başkan diğer partilerin afişlerine benzemez, bunlarda belediye rantı yok, hazine parası yok. Bu gönüllülerin parası var, o parayı senden alırım” şeklinde konuştu. Ardından İl Başkanı Oğuz’a seslenen İnce afişlerin faturalarını Büyükşehir’e göndermesini istedi. 

İnce sözlerini şöyle sürdürdü: Diyorsan ki Memleket Partisi’ni hatırlayamadım, Muharrem İnce’yi hatırlamadım, ben hatırlatayım. Yerel seçimler öncesinde ben ameliyatlıydım. O günlerde beni arayıp, ‘Bir kaç ilçede sıkıntımız var, sen adaylığında CHP’den 350 bin oy fazla oy almıştın İzmir’de, gel bana yardımcı ol’ demiştin ya ben de ameliyatlıyken burada miting yapmıştım ya, o kişiyim ben! Gün olur devran döner... ‘Hizmet yapayım ya da yapmayayım, İzmir’de çantada keklik seçim’ diyorsan öyle değil, artık Memleket Partisi var... 

CHP ÖRGÜTÜ SEÇSEYDİ YİNE CHP ÇIKARDI, BÖLEN KİM ŞİMDİ! 
Memleket Partisi Genel Başkanı İnce’nin konuşmasında bir başkan öne çıkan bölüm de ‘Muhalefeti böldü’ iddiaları üzerinden CHP’ye yaptığı Menemen çıkışı oldu. İnce şöyle konuştu: Bazıları diyor ki siz bir bölen misiniz? Rahmetli Ecevit'e de böyle demişti. Ecevit başbakan oldu, ama ‘bölen’ diyenler hiçbir zaman başbakan olamadı. Biz bir bölen değiliz ancak biz bir göreniz. Geleceği göreniz. 3 sene önce ne dedim? Ben kazanırsam döviz düşer, yorgun Erdoğan kazanırsa dolar 8-10 TL olur dedim mi dedim. Dokunulmazlıklar konusunda eski partim ile ters düştüm, ben yalvardım yapmayın kendi milletvekillerininiz hapse attırırsınız dedim. Dediklerim bir bir çıktı mı? Çıktı.  Menemen'de başarılı bir belediye başkanı var. Geçen gün parti yöneticisi Menemen’e gitmiş anlatıyor bana, isminle hitap etmediği adam yok diyor. Bu adamı aday yapmıyorsun, neden yapmıyorsun? Muharrem İnce'ye imza vermiş. Hay Muharrem İnce kadar taş düşsün kafana. Aday yapmadın sonra ne oldu? Belediye başkanını tutukladılar. Yetmedi mecliste çoğunluk var ancak seçimde AKP kazanıyor. Çünkü o meclis üyelerini genel merkezden yazdılar. Onları Menemen CHP örgütü seçseydi yine seçimden CHP çıkardı. Bölen kim şimdi?” 

SINIRLARIM İÇİNE GİRERSE HEPSİNİ GERİ GÖNDERİRİM 
İnce konuşmasını mülteci sorununu gündeme getirerek bitirdi ve partisinin iktidar olması durumunda yapacaklarını anlattı. Suriye Devlet Başkanı Esad’la görüşüceğini ve güvenli bir geri gönderim için çalışacağını ifade eden İnce, “ Suriyeliler, Afganlar müslümanmış ya evet müslümanlar ancak sınır denen bir şey var. Bizim ülkemizde böyle bir şey olsa bütün müslüman dünyası bize kapılarını mı açacak? Komşumuzda bir şey oldu yardım edelim. Türkiye büyük devlettir, kapısına sığınana yardım eder. Ancak 23 yaşında, aynı spor ayakkabıyı giyip 4 bin kilometre gelip benim sınırlarım içine girerse hepsini geri gönderirim. Bu faşistlik değildir ancak bunu anlayamayanlar gerizekalıdır. Allahın izni, milletin isteği ile Memleket Partisi iktidarında, benim cumhurbaşkanlığımda birinci iş Esat ile görüşmek olacak. Konuşacağız… Türkiye'dekileri geri alacaksın ancak bana onların yaşamları için garanti vereceksin. Biz Türkiye olarak gerekeni yapacağız orada. Benim ilk işim bu olacak” dedi. 

OĞUZ YENİDEN BAŞKAN 
Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Kurucu İl Başkanlığı görevini yürüten Cüneyt Yavuz il başkanı seçildi.

 
Balçova'nın ormanlarına kameralı koruma!
 
İzmir'de eskrim kupası heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Özkan Bornova'da sahaya indi: Örgüt-belediye uyumu vurgusu, iktidar mesajı!
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Özkan Bornova'da sahaya ...
AK Partili Yıldırım İzmir'de mutluluğa ortak oldu
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin Ödemiş İlçe Başkan ...
İYİ Parti'de Dervişoğlu ve Çıray'dan 'başkanlar' zirvesi!
İYİ Parti Grup Başkan Vekilli, İzmir Milletvekili Dervişoğlu ile Genel ...
 
Kaya'dan Karabağlar mesaisi, 'trafik' çıkışı, 'battı-çıktı' sorusu
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, her gün başka bir ilçede ...
CHP'li Öztrak'tan İzmir'de gündem mesajları
İzmir'de basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti ...
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı'na yumruklu saldırı!
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Bakırköy'de bir kişinin yumruklu ...
 
Erdoğan: Gerekirse Taliban'la görüşürüz!
Afganistan'da yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
AK Partili Kaya'dan hükümet konağı müjdesi, çöp çıkışı!
Sahadaki turunu devam ettiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla ...
Devlet Denetleme Kurulu'nun yetkileri genişletildi
Devlet Denetleme Kurulu Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri