POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
2 Nisan 2021 Cuma - 20:43

Menemen Meclisi'nde kritik faaliyet raporu kararı ve ‘bağımsız’ damgası

Menemen Belediyesi Nisan Ayı Meclis Oturumu’nda yapılan seçimlere CHP’den istifa edip bağımsız kalan 5 meclis üyesi damga vurdu. Bağımsız üyelerden 1 isim encümene, 2 isim katip üyeliğine seçildi. Kritik faaliyet raporu oylamasında Cumhur İttifakı üyeleri çekimser kalırken, 17 ret oyu çıktı. Rapora yönelik yetersizlik kararı için meclis tam sayısının dörtte üç çoğunluğu sağlanamadığı için başkanlık düşmemiş oldu.

Menemen Meclisi nde kritik faaliyet raporu kararı ve ‘bağımsız’ damgası

GERÇEKİZMİR- Menemen Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı Başkan Vekili AK Partili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleşti.

Oturumda meclis birinci ve ikinci başkan vekilliği seçimleri gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın birinci başkan vekili adayı Mehmet Karabiniş oldu. İkinci başkan vekilliği için ise Erdal Kanmış’ın ismi verildi. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) oluşan Cumhur İttifakı ise birinci başkan vekilliği için Selahattin Yeşilkaya ismini öne sürdü. İkinci başkan vekilliği için ise Murat Ünsal’ın ismi verildi.

Yapılan oylamada CHP’li Mehmet Karabiniş-Erdal Kanmış’a 15, AK Partili Selahattin Yeşilkaya ve Murat Ünsal’a 16 oy çıktı.  Göreve seçilen AK Partili Yeşilkaya ve Ünsal yerel seçimlere kadar görevi yürütecek.

Mecliste 10 AK Partili, 2 MHP’li, 11 CHP’li, 3 İYİ Partili ve 5 bağımsız üye bulunuyor. Seçim 31 meclis üyesinin oy kullanımıyla gerçekleşti. 

Katip üyelikler için de seçim yapıldı. CHP ve İYİ Parti bir isim önermedi. Bağımsız grup, asil üyelik için Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge’yi teklif etti. AK Parti ise yedek üyelik için Can Çobanyılmaz ve Ferhat Uysal’ı önerdi. 4 isim 18 oyla göreve gelirken 13 tane de boş oy atıldı.

Mecliste 3 kişiden oluşan encümen seçimi de gerçekleşti. CHP Grubu;  Mehmet Karabiniş, Çağlar Gülez, Özgül Metin, AK Parti ve MHP ise; Yetkin Yıldız ve Melih Damar’ı önerdi. Bağımsız üye Hasan Ünal da encümen seçiminde aday oldu.

Bağımsız Üye Hasan Ünal 17, AK Partili Yetkin Yıldız ve Melih Damar 16 oy alarak encümene seçildi.

Mecliste ayrıca ihtisas komisyonları için de seçim yapıldı. İlk olarak komisyonların 5 kişiden oluşması kararlaştırıldı.

Komisyonlar şu şekilde oluştu:

Plan Bütçe Komisyonu: Çağlar Gülez, Ali Yılmaz (CHP), Selahattin Yeşilkaya, Murat Ünsal (AK Parti), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

İmar Komisyonu: Nursel Katipoğlu, Erdal Kanmış (CHP), Can Çobanyılmaz, Hanifi Can (AK Parti), Ali Yılmaz (CHP)

Hukuk Komisyonu: Koray Yücel (İYİ Parti), Mehmet Karabiniş (CHP), Bahadır İnanlı (MHP), Serkan İnceoğlu (MHP), Hasan Ünal (Bağımsız)

Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu: Gürkan Develi, Düzgün Küçük (CHP), Ferhat Uysal (AK Parti), Serkan İnceoğlu (MHP), Hasan Ünal (Bağımsız)

Çevre Ekoloji ve Sağlık Komisyonu: Gürkan Develi, İhsan Perçin (CHP), Mehmet Sait Büdün, Hanifi Can (AK Parti), Hasan Ünal (Bağımsız)

Eğitim, Kültür, Spor ve Ulaşım Komisyonu: Düzgün Küçük, Nursel Katipoğlu (CHP), Melih Damar, Selahattin Yeşilkaya (AK Parti), Ali Aydın (Bağımsız)

Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu: İhsan Perçin, Düzgün Küçük (CHP), Murat Ünsal, Can Çobanyılmaz (AK Parti), Hasan Ünal (Bağımsız)

Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonu: İhsan Perçin, Çağlar Gülez (CHP), Ferhat Uysal, Mehmet Sait Büdün (AK Parti), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

Engelsiz Menemen Komisyonu: Koray Yücel (İYİ Parti), İhsan Perçin (CHP), Murat Ünsal (AK Parti), Serkan İnceoğlu (MHP), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

KRİTİK RAPOR OYLAMASI

Toplantıda ayrıca Menemen Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu oylandı. Oturumu yöneten Belediye Başkan Vekili AK Partili Aydın Pehlivan meclis üyelerinin arasındaki yerini aldı. Meclis Birinci Başkan Vekili Selahattin Yeşilkaya, “Bu faaliyet raporunun aslında burada muhatabı yok. Öylesine talihsiz bir rapor görüşülecek. Zaten bunları birlikte yaşayarak geldik” dedi.

Daha sonra mecliste raporun okunmasına geçildi. AK Partili Yusuf Demircioğlu tam burada araya girdi ve  “Yeterlilik önergesi veriyorum. Bu faaliyet raporunun okunacak bir tarafı yok. Tüm Türkiye gördü zaten!” dedi. 

Toplantıyı yöneten Yeşilkaya, “Uzun uzadıya raporu okumanın gereği yok. Okumadan içindekileri anladık” açıklamasında bulundu. Raporun oylamasına geçilmeden önce söz almak isteyen meclis üyesi olup olmadığını soran Yeşilkaya konuşma hakkı isteyenlerin taleplerini geri çevirmedi.  

Meclis üyeleri arasında faaliyet raporu tartışması yaşandı.

Kritik faaliyet raporu oylamasında ise Cumhur İttifakı meclis üyeleri çekimser kaldı. Rapora 17 ret oyu çıkarken,  rapora yönelik yetersizlik kararı için meclis tam sayısının dörtte üç çoğunluğu sağlanamadığı için başkanlık düşmemiş oldu.

 
Son 24 saatte vaka sayısı 42 binin üzerinde
 
Soyer'den o ilçede 'katı atık tesisi' mesajı: Zerre kadar...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaynaklar’da doğa katliamına belediye seti
Buca Belediyesi, İzmir depremi sonrası yıkımı gerçekleştirilmeye devam ...
Soyer'den Menderes mesaisinde o isyana çarpıcı yanıt: Bu düzeni değiştireceğiz!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Menderes'te yatırımları yerinde inceledi, ...
Batur'dan Kemeraltı esnafına güvence!
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Konak Belediye ...
 
Başkan Kılıç Buca’nın özel çocuklarıyla buluştu
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık ...
Narlıdere'de 2020 faaliyetlerine oy birliğiyle onay
Narlıdere Belediyesi’nin 2020 yılı içinde yaptığı yatırımlar ve hayata ...
Sengel'den SMA hastası Mehmet'e anlamlı destek
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, SMA hastası Mehmet ...
 
Başkan Ardan'dan 'arsa takası' eleştirilerine sert yanıt!
Gaziemir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Halil ...
Güzelbahçe Meclisi'nde 'sözleşme' tartışması
Güzelbahçe Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısına İstanbul Sözleşmesi ...
İzmir'de bölgesel kalkınma zirvesi
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından ulusal kalkınmada yerel yönetimlerin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri