POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
15 Ocak 2020 Çarşamba - 15:29

Menemen'de can dostlara rehabilite merkezi

Menemen’de yaşanan sokak hayvanları sorunu hakkında açıklama yapan Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cin,  yapımına devam ettikleri Hayvan Barınağı’nın açılması ile bu sorunun büyük oranda çözüleceğini söyledi.  

Menemen de can dostlara rehabilite merkezi

Menemen’de son dönemde sık sık gündeme gelen problemlerden biri olan sokak hayvanları konusu geçtiğimiz günlerde yaşanan bir gelişme ile gündemin birinci sırasına oturdu. Kent 2’de sokak köpeğinden korkan ve kaçarken araba altında kalarak hayatını kaybeden çocuk nedeniyle sokak hayvanlarına olan tepki gittikçe artıyor. Bu konuda bir açıklama yapan Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, yaptıkları Hayvan Barınağı projesi ile soruna büyük oranda çözüm getireceklerini söyledi.

“Saat 12’ye kadar köpek ambulansı bulunan tek ilçeyiz”
Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Öncelikle geçtiğimiz Pazar günü talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden kardeşimize tüm Menemen Belediyesi camiası adına başsağlığı diliyorum. Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız işlerden birisi Veterinerlik Müdürlüğü’nü kurarak 5 adet Sokak Canları Kurtarma Aracı, 4 hekim, 1 tekniker ve 16 personelle hızlı bir şekilde işe başlamak oldu. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yer alan maddeler çerçevede hayvanseverler ve tüm paydaşlarla birlikte çalışmaya başladık. İlçemizdeki en büyük eksikliklerden biri olan Hayvan Barınağımız’ın inşaatına başladık. Seyrek Bölgesi’nde yapımına başladığımız, 15 bin metrekare alanda hizmet verecek olan Hayvan Barınağı’nda tüm çağdaş koşulları olan hayvan kliniği, padoklar, kedi evi, besleme alanları ile birlikte İzmir’in en büyük ve modern Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni oluşturuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sonra bu konuda en büyük yatırımı yapan ilçelerden birisiyiz. Saat 12’ye kadar köpek ambulansı bulunan tek ilçeyiz” dedi.

“Binin üzerinde hayvan kısırlaştırdık”
Kısırlaştırma çalışmalarının da aralıksız devam ettiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, “Göreve geldiğimiz günden bugüne binin üzerinde hayvanı kısırlaştırdık. Gerekli operasyonlar yapıldıktan sonra hayvanlar alındıkları yere, doğal ortamına geri bırakıldı. En gelişmiş ilçelerde dahi kısırlaştırma sayları 400 civarında olurken bizim bu rakamlara ulaşmamız büyük başarı. Sokak hayvanları ile ilgili elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

2-3 ay içinde tamamlamayı planladıkları yeni Hayvan Barınağı’nda tehlike oluşturan, saldırgan sokak hayvanlarının misafir edilerek rehabilite de edileceğine değinen Cin, diğer sokak hayvanlarının ise tedavi edilmesi gerekenlerin tedavi edildikten sonra, kısırlaştırma yapılması gerekenlerin operasyon gerçekleştikten sonra doğal ortamlarına bırakılacağını anlattı.

Belediye Başkanı Serdar Aksoy önderliğinde ekip olarak Menemen’deki vatandaşların daha iyi hizmet alması, daha iyi olanaklar içinde yaşamaları için her koşulda görevlerinin başında olduklarını belirten Mehmet Cin, sokak hayvanları sorununu en kısa zamanda çözerek vatandaşların mağduriyetlerini gidereceklerini ifade etti.

“Beslenme Odağı projemiz hayata geçecek”
Veteriner Derya Kamçıcı Özkan ise yaptığı açıklamada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği, hasta hayvanların tedavisi bittikten sonra, kısırlaştırılmak için gelen hayvanların ise kısırlaştırma operasyonundan sonra alındıkları bölgeye tekrar geri bırakıldıklarını, ama saldırgan hayvanların istisnai bir durum olduğunu söyledi. Bu konu ile alakalı da Menemen Belediyesi’nin yine Seyrek bölgesinde bir Beslenme Odağı projesi olduğunu dile getiren Özkan, burada köpeklerin belli bir süre kalarak rehabilite edileceklerini, böylece bir daha saldırı vakasının yaşanmayacağını açıkladı. 

 
DMD Aileleri Birliği'nden cihaz isyanı!
 
Korkunç son: Şakalaşırken kırılan ayna parçası öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi’nden Girit Anı Evi
Bornova Belediyesi ilçedeki tarihi zenginliklere bir yenisini ekleyecek. ...
Bergama'ya yeni temizlik filosu!
Bergama’da 2020 yılında ilçe temizliğinin daha sağlıklı ve düzenli yapılması ...
Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı geliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için ...
 
Küçük Menderes’te içme suyu altyapısı harekatı!
İZSU Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’ın içme suyu şebekesi ve iletim hatlarındaki ...
Başkan Gürbüz'den Kılıçdaroğlu'na 'Foça' raporu ve anlamlı hediye
Foça Belediye Başkanı Gürbüz, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ...
Bornova’ya 'Mıntıka Sistemi' geliyor!
Başkan İduğ, mahallelerde yaşanan sorunları daha şikayet gelmeden çözen ...
 
'Narlıdere’nin tarihi'ne büyük ilgi!
Narlıdere’de yaşayan Tahtacı Türkmen Alevileri’nin gelenek ve göreneklerini ...
Gümrükçü’den ‘havalimanı’ açıklaması: Tüm Bakırçay'ın talebi!
İzmir’de 3 il başkanının gerçekleştirdiği zirvede Çiğli Kaklıç havalimanının ...
Karaburun'da levrek avı zamanı!
Mordoğan’da 1-2 Şubat 2020 tarihlerinde düzenlenecek 11. Levrek Avı Yarışması ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri