POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
24 Nisan 2018 Salı - 09:03

Menemen’i 23 Nisan coşkusu sardı!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Menemen Belediyesi ve Doğaköy İlkokulu işbirliğinde düzenlenen “23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği”, renkli görüntülere sahne oldu. 4 yabancı ülke ve Menemen’den öğrenciler, gösterileriyle büyük alkış topladı.

Menemen’i 23 Nisan coşkusu sardı!

Menemen’in 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte mahalleye dönüşen 20 köyünden biri olan Doğaköy’de, Menemen Belediyesi ve Doğaköy İlkokulu işbirliğinde gerçekleştirilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’nde; Ukrayna, Gürcistan, Karadağ ve Makedonyalı öğrenciler, Doğaköy, Çukurköy ve Haykıran Adem Saatçi İlköğretim Okulu’ndan öğrencilerle birlikte aynı sahneyi paylaştı.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Menemen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salim İmren, Menemen İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüsnü Korkmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği; yabancı grupların şenliğe katılanları Türkçe selamlamasıyla başladı.

Başkan Şahin hediyeler sundu…
Etkinliğe katılan 8 grubun sahnede yerlerini almasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Yerli ve yabancı grupların temsilcilerine Menemen’e özgü toprak testi hediye eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Belediye Başkanı olmasının da ötesinde, Atatürkçü düşünceye sahip bir birey olarak dünya çocuklarını Menemen’de buluşturmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. 23 Nisan’da Uluslarası Çocuk Şenliği düzenleme fikriyle kendisinde gelen Doğaköy İlkokulu Müdürü ve Doğa Mahalle Muhtarı’nı tebrik eden Başkan Şahin; “Çok güzel bir etkinlikte hep birlikteyiz. Bu etkinliğin gerçekleşmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Saygı ve minnetle anıyoruz”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünya çocuklarına armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle andıklarını ifade eden Başkan Tahir Şahin, “Türkiye Cumhuriyeti devleti çok kolay kurulmadı. Atatürk, bağımsızlık meşalesini 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak yakmıştır. Emperyalist güçlerle, birçok entrika ve Bizans oyunlarıyla karşı karşıya olduğu çok zor bir dönemde Samsun’a çıkan Atatürk, 1922’de de düşmanı İzmir’de denize dökerek bizleri bağımsızlığımıza kavuşturmuştur. 1923’de ise olmazsa olmazımız olan Cumhuriyetimizin kuruculuğunu yapan Büyük Önderimizin önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyorum. Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi burada bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, yürekten alkışlıyoruz” diye konuştu.

“Çocuklarımızı sosyalleştirmeliyiz”
Yol, su, ulaşım gibi Belediyecilik hizmetlerinden daha da önemlisinin, insanları sosyalleştirebilmek adına yapılan işler olduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Belediye başkanları olarak pek çok etkinlik de, inanılmaz işler de yaparız. Ama çocuklarımızı yetiştirirken, insanlarımızı sosyalleştirmek adına bir şeyler ortaya koymazsak bizden hiçbir şey olmaz. Bu etkinlikler; çocuklarımızın sosyalleşebilmeleri adına, barış adına, çağdaşlık adına, medeniyet adına yapılan etkinliklerdir. Bir çocuğu yetiştirirsiniz, okutursunuz, mühendis yada doktor yapabilirsiniz, hakim, savcı, belediye başkanı yada kaymakam yapabilirsiniz. Ama çocuklarımızı sosyal anlamda yetiştiremezsek o çocuklardan hiçbir şey olmaz ve o ülke karanlığa doğru hızla yürümeye devam eder. Çocuklarımızı, insanlarımızı bireysel yada toplumsal anlamda ne kadar sosyalleştirebilirsek, o zaman bu ülke o kadar daha çağdaş olacak demektir. Bu ülke o kadar daha vatanına ve bayrağına sahip çıkacak demektir. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyacak olan, yine çağdaş bir şekilde yetiştirilen bu çocuklarımızdır. Bu çocuklarımızı yürekten alkışlıyoruz.  Bu çocuklarımızın sayesinde, dünya çocuklarının sayesinde bu vatan her zaman tek vatan olarak kalacaktır. Bu devlet her zaman tek devlet olarak kalacaktır. Bu millet her zaman tek millet olarak kalacaktır. Bu bayrak her zaman tek bayrak olarak kalacaktır. Dost düşman bunu böyle bilsin. Barış içinde yaşayalım.”

“Uluslararası bir şenlik düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz”
Doğa Mahalle Muhtarı Nevim Sevinç ise törende yaptığı konuşmada; “23 Nisan 1920 günü, tarih boyunca bağımsızlığına göz diken unsurlara şanlı zaferlerle cevap vermiş Türk milletinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine teslim edildiği ve çocuklarımıza armağan edildiği gündür. Atatürk’ümüzün çocuklarımıza hediye ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu yıl uluslar arası bir şekilde gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, bu etkinliğin bu kadar coşkuyla ve birlikle kutlanmasında çok büyük emeği olan Belediye Başkanımız Tahir Şahin’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi ve konuşmasını Ulu Önderimiz Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözü ile bitirdi.

Misafir ülke çocuklarının gösterileriyle başlayan ve yaklaşık 3 saat süren 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’nde yöresel halk oyunları gösterilerinin yanı sıra şiirler okundu, şarkılar söylenip oyunlar oynandı. Menemen Belediye Bandosu’nun seslendirdiği çocuk şarkılarına vatandaşlar da eşlik etti. Grup Şamata eşliğinde eğlenceli yarışmalarla devam eden şenliğe katılan tüm çocuklara Türk bayrağı ve balon hediye edildi. Yaklaşık 200 öğrencinin sahne aldığı ve Doğaköy Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle sona eren 23 Nisan Uluslar arası Çocuk Şenliği, çocukların bayramına büyük mutluluk ve neşe kattı.

 
CHP'de kritik gün: Cumhurbaşkanı adayı ve yöntem kararları masada!
 
Menderes'te 23 Nisan'a muhteşem kutlama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Karabağlar'da 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı. ...
'Atatürk Çocukları' engel tanımıyor!
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya Çocuklarına armağan ettiği 23 ...
Kemalpaşa uçurtmalarla şenlendi
Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen Uluslararası ...
 
Bornova'da dev Andımız korosu!
Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Çamdibi’nde düzenlediği ...
İzmir'de 23 Nisan coşkusu
İzmir bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın en coşkulu ...
Minik başkanlar ‘Önce çevre’ dedi!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Gaziemir Belediye Başkanı ...
 
Torbalı semaları uçurtmalarla renklendi
Torbalı ilçesinde, Belediye tarafından bu yıl 12'inci düzenlenen uçurtma ...
Makamını dünya çocuklarıyla paylaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
İzmir Kuş Cenneti'ne can suyu!
Dünyanın metropol sınırlar içinde kalan tek kuş cenneti “İzmir Kuş Cenneti’ne ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri