POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
21 Aralık 2019 Cumartesi - 15:14

Milletvekili ve Belediye Başkanı kongre kürsüsünde karşı karşıya!

CHP Bayraklı İlçe Kongresinde Belediye Başkanı Sandal ile İzmir Milletvekili Sertel karşı karşıya geldi. İlçe kongresi sürecine farklı adaylar için müdahil olan ikili birbirlerini hedef aldı.

Milletvekili ve Belediye Başkanı kongre kürsüsünde karşı karşıya!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre maratonu sürüyor.

Gözler rekabetin yaşandığı Bayraklı’daydı. İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in aday olmadığı kongrede Belediye Başkanı Serdar Sandal’In da destek verdiği İl Eski Başkanı Selçuk Ayhan ile Eski Meclis Üyesi Pınar Susmuş ve İlçe Eski Gençlik Kolu Başkanı Serdar Arda sandığa aday olarak girdi.

Kongrede adayların konuşmaları öncesi ilçede kadın adayların birleşmesi adına mesai harcayan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve Ayhan'a destek veren Belediye Başkanı Sandal arasında tansiyon yükseldi. Bayraklı’da sürece farklı adaylar lehine müdahil olan ikili kürsüde yaptıkları konuşmalarda birbirlerini hedef aldı.

SERTEL: ERK BİRİLERİNE YOL AÇMAK İÇİN KULLANILIRSA…
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, konuşmasında kadınların siyasette yer alması gerektiğine vurgu yaparak, Pınar Susmuş’u desteklediğinin mesajını verdi. Sertel konuşmasında Belediye Başkanı Sandal’ın belediye gücünü kullandığını ima etti, Sandal’ın kongre başında Songül Gök, Pınar Susmuş ve Ali Rıfat Koç’un birleşmesine yönelik ‘Serdar Sandal’a karşı birleşemezsiniz’ sözlerine de gönderme yaptı.

Sertel,  “Birleşe birleşe kazanacağız. Kadınlarımızın katılmadığı hiçbir hareket başarılı olamaz.  Manavkuyu, Mansuroğlu, seçimi oldu Serdar Sandal da makamına Pınar Susmuş’u davet etmiş.  ‘Cemalettin Alper, bırakacak görevi siz devralın, başarılısınız sizi istiyorum’ demiş.  Ben o an Serdar Sandal’ı gönülden tebrik ettim. Kadın başkanın önünü açıyor diye. Sonra bizim arkadaşlarımız bir yerlere gitmişler;  ‘siz kimsiniz de aday oluyorsunuz? Kenara çekilin’ demişler. Bu CHP’ye yakışmaz, kadınlar bizim gücümüzdür, kadın olmazsa siyaset olmaz. Kadın arkadaşlarımızın seçilmesinde kime karşı zarar olabilir. Biz tüm makamlardaki arkadaşlarımızı seviyoruz. Biz toz kondurmayız, ama biz erkimizi, gücümüzü birilerine yol açmak için kullanıyorsak bu asla ve asla doğru değil. Bayraklı bizim ilçemiz beraber yaşıyoruz. Ben bölgemin Bayraklı’nın iktidarda yer almasını istiyorum” diye konuştu.

SANDAL’DAN SERTEL’E YANIT
Sertel’in konuşmasının ardından söz isteyen Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, Sertel’e yanıt verdi.

“Delegeye yönelik algı yaratma konuşmaları doğru konuşmalar değil” diyen Sandal, şöyle devam etti: Siyaset problem çözmek kadar denge meselesidir. Siz ilçe başkanı seçerken dengelere dikkat etmezseniz, Büyükşehir’le İl Başkanınızla Genel Merkez’le kavga ederseniz sadece kendi egonuzu yerine getirir, ilçe başkanı seçtirir gidersiniz.  Biz uzlaşı içinde herkesin evet dediği bir adayla yol yürümek istedik. Biz Pınar Hanım’la konuştuk. Genel dengeler itibariyle uygun olmadığını kendisine sonra iletim... 

KIRMIZI ÇiZGİLERİM VAR
"Serdar Sandal olarak söylüyorum. Kırmızı çizgilerim var” diyen Sandal, “ Kendi menfaatlerini parti önünde tutan herkesle ilgili benim kırmızı çizgim var. Partiyi havuz medyasında tartıştıranla ilgili kırmızı çizgim var. İşi gücü bitirip havuz medyasına Kemal Kılıçdaroğlu’nun akrabası diye haber yaptıranla kırmızı çizgim. Kılıçdaroğlu’nun akrabası olmak benim için şeref onur olur ama üzülerek belirtiyorum ne eşiyle ne de Genel Başkanımızla kan bağım var. AKP’nin adayına da sahada ispatlamazsanız alçaksınız dedim. Bu partide seçimde AKP’ye çalışanlar var. Geçmişte DSP’ye çalışanlar var herkes biliyor. MHP’lilere ‘bak bu Ateist, Marksist’ diyen partililer vardı. Biz ne kimliğimizden ne duruşumuzdan ne de çizgimizden geriye gitmedik. Kimse bu ülkeyi daha çok seviyorum daha çok savunuyorum demesin. Biz bunu yüreğimizde hissediyoruz ve gereğini yapıyoruz” dedi.

DELEGE Mİ ARANIR!
Başkan Sandal, İzmir Milletvekili Sertel’in delegeleri arayarak daha önce adaylığını açıklayan ancak kongrede Pınar Susmuş lehine çekilen Söngül Gök için destek istemesine atıfta bulunarak Sertel’i hedef aldı.

Sandal şunları söyledi: Belediye başkanlarının karışması ne kadar yanlışsa milletvekillerinin de sürece karışması yanlış. Delege mi aranır. Bizi yanlış bir şey yapıyormuşuz gibi tanıtıp aynı işin yapılmasını doğru bulmuyorum. Sorunları biriken bir kentte bizim yol yürüyeceğimiz, partiyi kucaklayacak arkadaşlara ihtiyacımız var. Biz Serdar Sandal’ın nasıl önüne keseriz hesabıyla olmaz. Ben gece gündüz çalışacağım, örgüt de bunu anlatacak.  Rekor oy aldık. Önümüzdeki dönem bunun yüzde 10 fazlasını alacağız en az. Ben isterim ki faaliyetlerimi ilçe örgütümle birlikte yapayım. Delegelerle görüştüm. Hiçbir arkadaşıma falancayı yaz falancayı çiz demedim.  Barış huzur istiyoruz. Önümüzde seçimler var. Örgütün tamamıyla sahaya inmesi lazım. Seçimi kaybedenler aktif görev almıyor sahada. Uzlaşı içinde listeler yapılısın gayemiz bu. İlçe başkanı seçerken Büyükşehir’e çatışamayız. O geride kaldı. Ağırlıklı işler oradan yürüyor. İlçe başkan adayını belirlerken Büyükşehir’le de görüşürüz, il yöneticileriyle de görüşürüz, Genel Merkezle de görüşürüz. Bazı arkadaşlar çalışmalarımızı eleştiriyor. 40 günlük seçim sürecinde görmedim bu arkadaşları. Ben huzur içinde çalışmak istiyorum. Kafasında önyargı olmayan başka hesapları olmayan bir ekiple çalışmak istiyorum. Kongre delegenin vicdanına emanet. Algıya gerek yok. Delegeyi aramaya gerek yok.

 
İzmir'de kaçak tütün ve sahte içki baskını!
 
Erdoğan'dan flaş Kanal İstanbul açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça ve Çeşme'de kongre yapıldı: İşte kazananlar!
CHP İzmir Örgütü'nde ilçe kongreleri mesaisi tam gaz devam ederken, Foça ...
CHP Karabağlar'da zafer 3 oyla o ismin!
CHP Karabağlar'da Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede ...
CHP İl Başkanı Yücel'den 'Urla' mesajları!
CHP Bayraklı kongresi'nde kürsüye çıkan İl Başkanı Deniz Yücel'in gündeminde ...
 
''Çocuklarımıza bu bütçenin hesabını veremezsiniz"
Sındır, “KÖİ ödemeleri toplamını 2018 yılında 5.637.381.324 TL’den, 2022 ...
CHP Bayraklı'da flaş sonuç: Ayhan-Susmuş yarışında kazanan...
CHP İzmir'de Cumartesi mesaisinde gözler Bayraklı'daydı. İl Eski Başkanı ...
2020 Yılı Bütçesi TBMM'de kabul edildi
2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul ...
 
İngiltere Parlamentosu Brexit'i onayladı
İngiltere Parlamentosu, Brexit anlaşmasını 234'e 358 oyla onayladı.
CHP'li Beko'dan Meclis'te bütçeye 'kırmızı kart'
Meclis kürsüsünden asgari ücret ile ilgili ‘vicdanlı olun’ çağrısı yapan ...
O ilçede kongre yapıldı: Başkan güven tazeledi... İşte yönetici ve il delegesi seçilen isimler!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kınık İlçe Başkanlığı'nın tek aday ile gidilen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri