POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
13 Aralık 2018 Perşembe - 13:42

Minibüsçülerden Başkan Karabağ’a teşekkür

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, yönetim kurulu üyeleri ve minibüsçü esnafı ile bir araya geldi.

Minibüsçülerden Başkan Karabağ’a teşekkür

Oda Başkanı Uğuz Başkan Karabağ’ın her zaman esnafın yanında olduğuna dikkat çekerek, Bayraklı gibi zor bir bölgede kurucu başkanlık yapmanın marifet olduğunu söyledi. Başkan Hasan Karabağ ise, esnafın toplumsal ve ekonomik hayattaki yerine işaret ederek, “Esnaf sanatkârın işi zor. Minibüsçülük mesleği de öyle. Hayatın içindeler, her gün yüzlerce insanla muhatap oluyorlar. Gerçekten zor bir iş. Ancak; aynı zamanda da en gerçekçi halk anketlerini yapanlar onlar. Esnafın tuttuğu nabız şaşmıyor” diye konuştu. 

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile uzun süre sohbet ederek sorunlarından söz eden oda başkanı ve yöneticileri metropolde kırmızı çizgileri olduğunu, kent merkezinde, İnönü Caddesi, Girne Bulvarı gibi bazı arterlerde olmadıklarını, minibüsçülerin bir toplanma alanına ihtiyacı olduğunu belirtti. Başkan Karabağ; esnafın sorunlarının, ilçe belediyelerinin çabası ile köklü olarak çözülenemeyeceğini söyleyerek “Yaşanan sorunların pek çoğu, büyükşehir yetkisinde” dedi.

Öğrenciyken, bakkaldım…
Üniversite öğrenciliği döneminde, aynı zamanda bakkal dükkanı olduğunu ve esnaflığı bildiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Mühendislik okurken bakkallık yaptım. Kısa süre de olsa esnaflığı deneyimledim. Esnaf, toplumun ve ekonominin önemli bir denge unsuru. Özellikle, halkın içinde olmaları esnafa başka bir duyarlılık da kazandırıyor. Örneğin onların yaptığı anketler çok daha gerçekçi. Halkın nabzını birebir tutan esnaf, öngörüsünde çok yanılmıyor. ”İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yola çıkan Karabağ’ın açıkça yanında olduklarını ifade ederek şunları söyledi; “Başkanımızı, İzmir’de görmek istiyoruz. Oraya siyasetçi değil, Başkanımız gibi bir yönetici gerekli. Bayraklı yeni ve zor bir ilçeydi. Orada koordinasyon sağlamak, sıfırdan bir belediye kurmak marifet işi. Başkanımız, bunu başarıyla yaptı. Bizler de dahi emeği var. Ne zaman ne istesek asla geri çevirmedi, kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sorunlarını anlattılar…
Başkan Hasan Karabağ’a İzmir genelinde yaşadıkları sorunları anlatan ve ihtiyaçlarını dile getiren Oda Başkanı Taner Uğuz İZBAN grevini hatırlatarak, minibüsçü esnafının şehir ulaşımında önemli bir partner olduğuna dikkat çekti. İlçelerden başlayan bazı projeler olduğunu belirten Uğuz, Başkan Karabağ ile seçimlerden sonra bunu çözmek noktasındaki temennilerini dile getirdi. Oda yöneticileri ayrıca esnaf odaları yöneticilerinin belediye meclislerinde istifa etmeksizin görev alabilmeleri gerektiğinin altını çizdi.  İzmir genelinde faaliyet gösteren bin 117 minibüsçü esnafının kent içi ve dışı ulaşımda büyük bir rol üstlendiğini belirten Karabağ, kendisine aktarılan sorunları bildiğini ve büyükşehir bünyesinde çözülebileceğini hatırlatarak, “Kendi ilçemizde de görüyorum. Gerçekten dışarıdan suiistimale açık bir iş yapıyorsunuz. 20 kişinin 10 kişilik ücret verdiğini gördüm. Bir denetim mekanizmasının işletilmesi gerekiyor” dedi.

 
Eski İstanbul Valisi Mutlu'ya tahliye
 
Narlıdere Öykü’ye umut oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta yeni yıla Ata’yla girdiler
Konak Belediyesi’nin 55 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet veren Ziya, Zişan, ...
Karşıyaka’dan Şırnak’a yardım eli
Anadolu'nun farklı il ve ilçeleriyle dayanışma ruhunu güçlendirmek için ...
İlmekleriyle doğaya can veriyorlar!
Gaziemir Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın ...
 
Buca'nın iyilik bankası 1138 kişinin yüzünü güldürdü
Paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan Buca Belediye ...
İzmir'in tarihi hamamı yeniden doğdu!
Kent tarihinin korunması adına önemli projelere imza atan İzmir Büyükşehir ...
Bornova'da kriz ve asgari ücret tartışmalarının gölgesinde gurur tablosu!
Asgari ücret tartışmaları Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birini ...
 
Bornova'da kişiye özel 'ritim' kursları
Bornova Belediyesi’nin yıl boyunca devam eden ve her yaş grubundan bireyler ...
Büyükşehir'den yeni 'grev' hamlesi: Minibüs takviyesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN grevi süresince çalışacak 3 yeni minibüs ...
O ilçede flaş gelişme: Yeni belediye hizmet binası üniversiteye tahsis ediliyor
Kiraz Belediyesi'nin yeni belediye hizmet binası Veterinerlik Fakülte ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri