POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan’dan yeni anayasa mesajı
Erdoğan’dan yeni anayasa mesajı
Şimşek: Tasarruf paketini pazartesi günü açıklayacağız
Şimşek: Tasarruf paketini pazartesi günü açıklayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
31 Mart 2018 Cumartesi - 11:46

Mobil ekip yollarda: İzmir'de 'robotik eğitim' harekatı!

İzmir'de mobil ekiple kırsal mahalleleri dolaşan bilişim teknolojileri öğretmenleri, bölgede yaşayan çocuklara robotik kodlamayı öğretiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, çocuklara yeni bir ufuk açmak, onlara yaratıcılıklarını kullanmaları için imkan sağlamak amacıyla çalışma başlattı.

Mobil ekip yollarda: İzmir de  robotik eğitim  harekatı!

İzmir'de mobil ekiple kırsal mahalleleri dolaşan bilişim teknolojileri öğretmenleri, bölgede yaşayan çocuklara robotik kodlamayı öğretiyor. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, çocuklara yeni bir ufuk açmak, onlara yaratıcılıklarını kullanmaları için imkan sağlamak amacıyla çalışma başlattı. Uygulama kapsamında kendilerine tahsis edilen minibüsle kırsal bölgelerdeki okulları dolaşan bilişim teknolojileri öğretmenleri, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hayallerindeki basit robotları yapmayı öğretmeye başladı.

Minibüsle yola çıkan 3 öğretmen, ilk eğitime de Kemalpaşa ilçesine bağlı, köy statüsündeyken 2012 yılında çıkan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile mahalle statüsüne dönüştürülen Damlacık'ta başladı.

Yanlarında eğitimde kullanacakları dizüstü bilgisayarları, devreleri, sensörleri ve diğer malzemeleri getiren robotik kodlama eğitmenleri, öğrencilere "Kodlama nedir?", "Ne işe yarar?", "yazılım", "donanım", "basit robot yapma" konusunda bilgiler verdi. Çocuklarda kodlamayla ilgili farkındalık oluşturmayı hedefleyen 6 saatlik eğitim sonunda çocuklar yaratıcılıklarını kullanarak basit robotlar yaptı.

Pilot uygulama kapsamında gezici ekip, 3 mahalleye daha gidecek. Çalışmaların sonunda olumlu sonuçlar elde edilirse ekip sayısı artırılarak kentteki tüm köylerde aynı çalışma yapılacak. Böylece ilçe merkezlerindeki robotik kodlama merkezine ulaşması zor olacak çocuklar da bu eğitimden faydalanabilecek.

"Tüm köy okullarına ulaşmak için canhıraş çalışıyoruz"
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknoloji çağında kodlamanın önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Türkiye'nin her alanda dünyayla yarışır hale geldiğini vurgulayan Yahşi, bu kapsamda tüm öğrencilere kodlama eğitimini ulaştırmak istediklerini vurguladı.

Kent merkezi ile 15 ilçede robotik kodlama merkezleri açtıklarını ve 49 öğretmeni bu işin uzmanı olarak yetiştirdiklerini belirten Yahşi, şöyle konuştu: "Önceden gezici kütüphanelerin gittiği köy okullarına ve dezavantajlı bölgelere yönelik güzel bir fikir gelişti. Bugün endüstri 4.0'ın konuşulduğu, 5.0'a doğru gidildiği dönemde öğrencilerimizin robotik kodlamayla ilgili dezavantajlı bölgeler bile olsa eksik kalmamaları adına gezici bir robotik kodlama uygulaması başlattık. Tüm köy okullarına ulaşmak için canhıraş çalışıyoruz. Hem bir bilinç uyandırma hem de dezavantajlı bölgeler açısından daha eşit, herkese eğitim anlamında iyi bir proje olarak yola çıktık. Karşılığını göreceğimize inanıyoruz. Kıyıda köşede kalan, imkan sıkıntısı yaşayanlara biz bu 49 öğretmenimiz ve gezici mobil ekibimizle ulaşmaya gayret ediyoruz." 

Hayallerindeki robotlar çiftçilikle ilgili
Damlacık Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Rahime Kuzu ise eğitimle robotlara istedikleri şeyi yaptırmayı öğrendiklerini anlattı.

Daha önce adını duyduğu kodlama hakkında bilgiler edindiği için mutlu olduğunu dile getiren Kuzu, "Bu eğitimle kodlamanın detaylarını öğrendim. Robotlarımızla hayal gücümüzle neler yapabileceğimizi öğrendik. Teknolojiyle her şeyi yapabiliriz." diye konuştu.

Babasının çiftçilikle uğraştığını anlatan Kuzu, "Ailemin geçimini sağladığı tarımla ilgili şeyler yapmak istiyorum, mesela insansız hava aracı olan drone ile tohum ekmek... Onların yükünü azaltmak için. Böylece işleri daha kolay olacak. Bunu yapabilmek için robotik kodlama konusunda daha fazla eğitim almak istiyorum. İleride yazılım mühendisi olmayı düşünürüm, çünkü çok eğlenceli." ifadelerini kullandı.

Kamil Yılmaz da bağlarına giren yabani hayvanların üzümlere zarar verdiğini, bu nedenle bu sorunun çözümü için bir robot tasarladığını ifade etti.

Sensör kullandığı projesinde bağa bir canlı girdiğinde sesli ve ışıklı uyarı verecek bir robot tasarladığını belirten Yılmaz, daha önce sadece internet kafede kullandığı bilgisayarla neler yapabileceğini öğrendiği için mutlu olduğunu sözlerine ekledi. (AA)

 
Yazar Çakalağaoğlu çocuklarla buluştu
 
FETÖ'nün 'Balkan yapısı'nın kodları çözüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki SİT alanında kaçak kazı operasyonu!
İzmir'in Dikili ilçesinde 1. Derece SİT alanı olan bölgede kaçak kazı ...
TSK: 90 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetlerince, son bir haftada Diyarbakır, Bitlis, Mardin, ...
Akıl almaz ihmal: Bir levha, 8 ölü!
Bayburt’ta, çevrede yeterli önlem alınmadan menfez inşaatı için açılan ...
 
İzmir'de şok eden operasyon: Oyun salonu görünümlü zehir tarlası!
Buca ilçesinde, oyun salonu yapmak için kiraladıkları işyerinde uyuşturucu ...
Çanakkale'de cinayet: 14 yaşında katil oldu!
Çanakkale Feribot İskelesi'nde 14 yaşındaki bir çocuk tartıştığı 17 yaşındaki ...
FETÖ TUSKON davasında 6 sanığa tahliye!
FETÖ TUSKON davasında 6 sanığın tahliyesine karar verildi.
 
Emrah Serbes'in suçunu üstlenen sanık hakim karşısında!
İzmir-Aydın Otoyolu'nda Emrah Serbes'in yaptığı kazayı üstlenen sanık ...
Yedigün Koleji fark yaratıyor!
Geçen yıl eğitim-öğretim hayatına başlayan Yedigün Koleji; eğitim sistemi, ...
'Çiftlik Bank kolileri'nden tarihi geçmiş gıda çıktı!
Antalya'da Çiftlik Bank'ın ortağı olduğu öne sürülen şirkete ait depolardaki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri