POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
23 Mart 2024 Cumartesi - 08:14

Moskova'da katliam: Ölü sayısı artıyor!

Rusya'nın başkenti Moskova'da dün gece konser salonuna gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 115'e yükseldi. Rus güvenlik güçleri, saldırıyı kamuflaj giymiş 5 saldırganın gerçekleştirdiğini bildirirken, saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Saldırganları arama çalışmaları sürerken, Rusya Federal Güvenlik Servisi Direktörü, Moskova yakınlarındaki saldırıdan sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 11 kişinin yakalandığını söyledi.

Moskova da katliam: Ölü sayısı artıyor!

Rusya’nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna dün akşam saatlerinde silahlı kişilerce saldırı düzenlendi. Reuters'ın aktardığına göre saldırı DEAŞ üstlendi.

"SALDIRIYLA İLGİLİ 11 KİŞİ YAKALANDI"

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi" ifadeleri kullanıldı.

Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 115'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 146 olduğunu açıkladı. Ölü sayısının artabileceği bildirildi.

RUSYA: TERÖRİSTLER UKRAYNA SINIRINA DOĞRU KAÇMAYA ÇALIŞTI

Rusya'dan yapılan açıklamada, "Saldırıya katılan teröristler, Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştı. Teröristler sınırı geçmeyi planladı ve Ukrayna tarafında temasları vardı." ifadeleri kullanıldı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova'daki saldırıya katılan teröristlerin "Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştığını ve Ukrayna tarafında temasları olduğunu" bildirdi.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırıya doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, teröristlerin suç ortaklarının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Saldırının özenle planlandığı belirtilen açıklamada, saldırganların Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştığına işaret edildi. Açıklamada, "Terör saldırısından sonra suçlular Rusya-Ukrayna sınırını geçmeyi planladı. Ukrayna tarafında temasları vardı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, terör saldırısıyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

.png

Olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillerin hepsine el konulduğu, genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bütün kamera görüntülerine el konulduğu ve incelendiği ifade edildi.

"HAFTA SONU GERÇEKLEŞECEK TÜM ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ"

Dün akşam yaşanan kanlı saldırının ardından Rus yetkililer, tüm kentte havalimanı ve metro istasyonları başta olmak üzere güvenlik önlemlerini arttırdı, haftasonu gerçekleştirilecek tüm etkinlikler iptal edildi.

"PUTİN ANLIK BİLGİLENDİRMELER ALIYOR"

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'daki saldırıya ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiği ve anlık bilgilendirmeler aldığı bildirdi.

"TÜM DÜNYA BU TERÖRİST SALDIRI KINAMALI"

Rusya Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, "Tüm dünya bu terörist saldırıyı kınamalı" dedi. Bakanlık, Moskova’daki terör saldırısına ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden toplantı talep edeceklerini bildirdi.

MEDVEDEV: TERÖRİSTLER YALNIZCA MİSİLLEME AMAÇLI TERÖRDEN ANLARLAR

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, saldırıya ilişkin, "Teröristler yalnızca misilleme amaçlı terörden anlarlar. Şiddete güçle karşılık verilmediği, teröristlerin toplu infazları ve ailelerine yönelik baskılara ölümlerle karşılık verilmediği sürece hiçbir mahkeme ve soruşturmanın faydası olmayacaktır." dedi.

Medvedev, "Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse onlara ve ideolojik ilham verenlere karşı başka türlü davranmak imkansızdır. Hepsi terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmelidir. Böyle vahşeti gerçekleştiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA: SALDIRININ UKRAYNA İLE İLGİSİ YOK

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna yönelik terör saldırısıyla Ukrayna'nın ilgisinin olmadığını belirtti.

Söz konusu saldırıyla Ukrayna'nın "hiçbir ilgisi olmadığını" kaydeden Podolyak, "Bu olaylar, saldırgan ülke liderliğinin kendi halkına karşı uyguladığı terörün emarelerini taşıyor." ifadesini kullandı.

ABD İKİ HAFTA ÖNCE VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

ABD'nin Rusya Büyükelçiliği, 8 Mart'ta 'aşırılıkçıların' Moskova'da bir saldırı hazırlığında olduğu konusunda vatandaşlarını uyarmıştı.

Açıklama Rus güvenlik servislerinin DEAŞ'ın Horasan koluna ait bir hücre tarafından bir sinagoga saldırma planını önlediklerini açıklamasından birkaç saat sonra gelmişti.

Tüm ABD vatandaşlarını Rusya'yı terk etmeye çağıran büyükelçilik, tehdidin niteliği hakkında daha fazla ayrıntı vermemiş ancak insanların konserlerden ve kalabalık yerlerden uzak durmaları ve çevrelerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini söylemişti.

KONSER SALONUNA DÜZENLENEN TERÖR SALDIRISI

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce saldırı düzenlenmişti.

 

 
Başkan Sengel’in projeleri ‘Özel’ mesajlarla vitrine çıktı!
 
Tugay Kiraz'dan seslendi: Hizmet için yola çıktık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'nin 'Gazze' teklifine Rusya ve Çin'den veto!
ABD tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunulan ve rehine ...
Brezilyalı eski futbolcu Robinho tutuklandı!
Bir dönem Süper Lig'de Sivasspor ve Başakşehir formaları da giyen Brezilyalı ...
Bosna Hersek, Avrupa Birliği yolunda
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Bosna Hersek ile katılım ...
 
Netanyahu'nun evinin önünde gösteri!
Abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki esirlerin yakınları ve onlara destek ...
AB liderleri anlaştı: Rus varlıkları Ukrayna'ya!
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, üye ülkelerin ...
MİT'ten Kandil'de nokta operasyon!
MİT, Irak'ın Kandil bölgesinde düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK'nın ...
 
Yunan Hava Kuvvetlerine ait F-16 denize düştü!
Yunan basınında yer alan haberlere göre, Yunan Hava Kuvvetlerine ait F-16 ...
Mahkemeden flaş Dani Alves kararı!
Barcelona Mahkemesi, daha önce cinsel saldırı suçundan 4.5 yıl hapis cezası ...
Gözler Fed'in kritik faiz kararında!
Fed'in bugün faizi sabit bırakmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri