POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
22 Temmuz 2021 Perşembe - 09:17

O ilçede borçtan kurtulma formülü: Belediye arsaları devlet kurumlarına!

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, kurumun mali yapısına ilişkin bilgiler verirken kamuya ait borcun çok yüksek olduğunu söyledi. Gümrükçü, "Belediyenin arsaları var. Üzerinde kamu kurumları olan arsaları ya da kamu kurumlarının hizmet yapacağı arsaları çıkarıyoruz. Sağlık, okul imarlı arsalar var. Bunları devlete devredip bu yolla borcumuzu aşağıya indirmek istiyoruz. Bunun üzerine şu an bir hesaplama çalışması yapılıyor. Belediyenin gayrimenkullerinin ekonomik değeri nedir diye..." dedi.

O ilçede borçtan kurtulma formülü: Belediye arsaları devlet kurumlarına!

Mehmet İŞLER/GERÇEKİZMİR - Çiğli Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Utku Gümrükçü, göreve seçilmesinin üzerinden 2 buçuk yıl gibi bir süre geçmesinin ardından yerine getirdiği vaatlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Gümrükçü, belediyenin mali yapısı hakkında detaylı bilgilendirme yaparken gelir elde etmek ve borçları düşürmek için izlenen yol haritasına dair konuştu.

Başkan Gümrükçü, mecliste tüm partilerle birlikte Çiğli için ortaklaşa çalıştıklarını aktarırken, "Çiğli Belediyesi'nde biz, diğer belediyelerde örneği az rastlanan bir uyum içindeyiz" mesajını verdi.

Gümrükçü ayrıca bazı projelerde hükümet ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği olması gerektiğine vurgu yaptı.

TÜRKİYE DÜZE ÇIKTIKÇA BELEDİYELER DE GÜÇLENECEKTİR!
Başkan adaylığı sürecindeki vaatlerin yerine getirilmesi için çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen Gümrükçü, koltuğa oturduktan sonraki dönemde patlak veren ekonomik kriz ve pandemiye dikkat çekti. Gümrükçü, "16-17 başlık açıklamıştık. Geçen gün şöyle bir üzerinden geçtik. 14-15 tanesiyle ilgili hazırlıklarımızı bitirmiş durumdayız. Neredeyse tamamına yakını... Tabii başlık olarak öyle. Mesela 8 tane kreş açacağım, 1-2'sini programlamışız. Büyük ölçüde yol katetmiş durumdayız. Eylül ayından itibaren gerek açılışlarla gerek temel atmalarla gerek projelerle birçok sorunun çözülmeye başladığını görecek Çiğli. Bu anlamda başlıklarımız var. Pandemi bizi çok etkiledi bunların gerçekleşmemesinde. Bir de son 1 yılı aşkın süredir Türkiye'nin yaşadığı ekonomik kriz bizi olumsuz etkiledi. Her ne kadar bu krize rağmen bütçemizi yüzde 20 arttırsak da yine de daha fazla büyük bir artışın olmasını engelledi. Türkiye düze çıktıkça belediyeler de güçlenecektir. Belediyeler güçlenince projeler rahatlıkla hayata geçecektir" dedi.

BORÇLARI AZALTMAK İÇİN YÖNTEM: ARSALARIMIZI KAMU KURUMLARINA VERME KARARI ALDIK!
Belediyenin mali durumuna değinen Gümrükçü, yüksek miktarda kamu borcu olduğunu açıkladı. Borç miktarını azaltmak amacıyla belediyenin arsalarını devlet kurumlarına verme yolunu tercih ettiklerini aktaran Gümrükçü, "Kamu harici bir borcumuz yok. Kamunun borcu çok büyük bir rakam. Belediyenin arsaları var. Üzerinde kamu kurumları olan arsaları ya da kamu kurumlarının hizmet yapacağı arsaları çıkarıyoruz. Mesela sağlık, okul imarlı arsalar var. Bunlar belediyenin hizmet alanında değiller. Bunları devlete devredip bu yolla borcumuzu aşağıya indirmek istiyoruz. Bunun üzerine şu an bir hesaplama çalışması yapılıyor. Belediyenin gayrimenkullerinin ekonomik değeri nedir diye. Milli Eğitim ile Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler yapılıyor. Hangileri alınır alınmaz bakılıyor. Böyle bir süreç yönetiyoruz. Umarım onu da büyük ölçüde sonlandıracağız" ifadelerini kullandı.

MECLİSTE ORTAKLAŞA ÇALIŞIYORUZ, KARARLARIMIZ YÜZDE 99 OY BİRLİĞİYLE ÇIKIYOR
Belediye meclisindeki uyumdan söz eden Gümrükçü, "Çiğli Belediyesi'nde biz, diğer belediyelerde örneği az rastlanan bir uyum içindeyiz. Bunun sebebi Çiğli'nin geçmişten gelen çok kronik sorununun olmasıdır. Her partiden arkadaşlar siyasi tartışmalar yerine Çiğli'nin sorunları çözme noktasında bir irade ortaya koyuyorlar. Konularımız var. Tramvaydır, Çiğli'nin bölünmüş olmasıdır, İZBAN'ın yerin altına alınmasıdır, bunlar hükümet ya da Büyükşehir Belediyesi desteği olmadan yapılmayacak konular. Altyapı ve üstyapı koordinasyon diye bir komisyon kurduk mecliste. Millet İttifakı'nın Grup Başkan Vekilleri, CHP'nin belediye başkan yardımcıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci Başkan Vekili Suat Çağlayan'ın içinde bulunduğu bir komisyon. Bu komisyonla tramvay ve diğer konular olmak üzere İzmir ve Ankara'da gerekli görüşmeleri yapıp, Çiğli'ye hizmet için ortaklaşa çalışıyoruz. Mecliste de kararlarımız yüzde 99 oranında oy birliğiyle çıkıyor" dedi.  

 
İZSU'dan 'kuraklık' harekatı: 3 ilçeye 8 yeni kuyu!
 
Bornova'nın basketbol sahaları yeniden doğuyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU'dan 'kuraklık' harekatı: 3 ilçeye 8 yeni kuyu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ihale yapma kararı aldı. ...
Çeşme’de 1 saat içinde 12 milyonluk satış!
Çeşme Belediyesi, Alaçatı Mahallesi’nde yan yana bulunan 3 parseli satma ...
Karşıyaka'da öğrencilere destek: Konukevi’nde bu yıl da zam yok
Son dönemde ev kiraları ve yurt fiyatlarında meydana gelen artışlar barınma ...
 
Çeşme kapalı gişe... Başkan Oran 'böyle kalabalık görmedim' dedi, su çağrısı yaptı
Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar Çeşme plajlarına akın etti. ...
İzmir'de 'yapı stoku envanteri' mesaisi tam gaz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratma ...
Başkan Soyer'den Kültür Zirvesi için diplomasi trafiği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9-11 Eylül'de dördüncüsü ...
 
Batur'dan 'gençlere güvenim tam' mesajı
Konak Yenilikçi Öğrenme Merkezi’nde düzenlenen Kodinci Projesi Final Turnuvası’na ...
İzmirliler yeniden Kavacık Üzüm Festivali’nde buluşacak
Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl yapılamayan Kavacık Üzüm Festivali, ...
Güzelbahçe’de özel sporcuya özel kano
Çanakkale ve İstanbul Boğazları’nı iki defa yüzerek geçen otizmli sporcu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri