POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kahreden kaza: Yeni evli çifti ölüm ayırdı!
Kahreden kaza: Yeni evli çifti ölüm ayırdı!
Özel'den eski genel başkanlara 'Erdoğan' telefonu
Özel'den eski genel başkanlara 'Erdoğan' telefonu
Türkiye, İsrail'e soykırım davasına müdahil oldu
Türkiye, İsrail'e soykırım davasına müdahil oldu
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs paylaşımı!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs paylaşımı!
19 Mayıs 2019 Pazar - 13:28

O ilçedeki 19 Mayıs töreninde gerginlik: CHP'li Başkan ile AK Partili Başkan karşı karşıya!

Karşıyaka’da Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen törende CHP İlçe Başkanı Yıldırım ile AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu arasında tartışma yaşandı.

O ilçedeki 19 Mayıs töreninde gerginlik: CHP li Başkan ile AK Partili Başkan karşı karşıya!

GERÇEKİZMİR - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta ve İzmir’de coşkuyla kutlanırken Karşıyaka’da resmi tören gerginliğe sahne oldu. 

Karşıyaka Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen törende Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu arasında tartışma yaşandı.

Tören sonunda edilen sohbet sırasında bayramların daha coşkulu şekilde kutlanması gerektiğini söyleyen CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım’a, AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu’ndan “Provoke etme” çıkışı geldi. Yıldırım Çiftçioğlu’na “Ne provokesi” şeklinde yanıt verirken tartışmaya Yıldırım’a “15 Temmuz Şehitleri Okulu’nda devlet töreni var, oraya gel” sözleriyle çıkışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu da katıldı. Yıldırım, “Okullarda değil alanda coşkulu kutlama” yanıtını verince yeniden provoke çıkışı yapan AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu alandan ayrıldı. Bu sırada vatandaşlar da alkışlarla protesto etti. 

YILDIRIM’DAN SERT SÖZLER 
Gerginliğin ardından kürsüye çıkan CHP İlçe Başkanı Yıldırım şunları söyledi: 
Biz provokatör değiliz… Biz 1923’te bu ülkenin kuruluş felsefesine inanmış Atatürkçüleriz. Biz cumhuriyet sevdalılarıyız. Biz büyük önderimizin doğum gününü büyük önderimizin huzurunda kutlamaya geldik. Provokatör sizsiniz. Bu ülkenin bütün değerlerini 2002’den beri yok ettiniz. Ve bizlerin sessiz kalmasını istiyorsunuz. Hiçbir Atatürkçü sessiz kalmayacak. 23 haziranda da her şey güzel olacak diyerek İstanbul’dan başlayacağız yürüyüşe. Bu devlet görevlileri de şunu bilecekler; nasıl ki yerel yönetimler el değiştirdi bir gün Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimi de el değiştirecek. İlelebet gitmeyecek. O zaman sizler de devlet görevlisi olduğunuzu hatırlayacaksınız. Biz bu ülkenin sevdalılarınız. Büyük önderimiz bize iki büyük eser bıraktı biri Türkiye Cumhuriyeti biri CHP. Bizler bunları korumaya kararlıyız. Devlet görevlisi olduğunuzu unutmayacaksınız. Siz AKP’nin parti yöneticisi değilsiniz. 



AK PARTİ'DEN 'YILDIRIM' AÇIKLAMA: PROVOKASYONA GELMİŞ 
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk koyma töreninde yaşananları değerlendirdi.  

Tören alanında CHP İlçe Başkanı’nın 19 Mayıs kutlanmıyor sözlerine cevap veren Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu; çelenk koyma etkinliğinden sonra kutlamalar 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle protokolümüzün ve halkımızın iştirakiyle süreceğini hatırlatarak kutlamaların devam ettiğini belirtti.  CHP İlçe Başkanı bu kutlama etkinliklerine katılmayacağını belirtti. Çiftçioğlu buna karşılık, 14 aydan bu yana ilçe başkanıyım, sizin hiçbir resmi bayram kutlamalarına katıldığınızı görmedim. Ülkenin Ana muhalefet partisi ilçe başkanı olarak size bu yakışmıyor, programlara katılmadığınız için kutlama coşkusuna ortak olamıyorsunuz, şekilcilikte kalıyorsunuz,  provokasyon yapmayın diyerek sert cevap verdi.

"UĞUR YILDIRIM KUTLAMAYA DEĞİL PROVAKASYONA GELMİŞ!"
CHP İlçe Başkanın tören kutlamaya değil, provokasyon yapmaya geldiğinin altını çizen Çiftçioğlu; tören alanında CHP’li ilçe yöneticilerinin muhtarlarımıza dahi protokol sırasında yer vermeyerek tabiri caiz ise birbirleriyle rol kapma yarışmasına girdiklerini hayretle izlemiş olduk.  CHP’nin yaklaşmakta olan Karşıyaka İlçe kongreleri öncesi ucuz kahramanlık yapmaya çalışarak, milli birlik ve beraberliğimizin sembol gününü bu amaçlarına alet etmelerini ve  değerler üzerinden ucuz siyaset yapmalarını kınadıklarını belirtti.

TUGAY 100. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARINA NEDEN KATILMADI?
Çiftçioğlu; Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a; Karşıyaka Kaymakamlığının himayelerinde 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 19 Mayıs 100. Yıl Dönümü Kutlama etkinliğine tüm protokolümüzün ve halkımızın katılmış olmasına rağmen neden bir belediye başkanı olarak katılmadığının veya bir temsilci göndermediğinin sorusunu yöneltti. Çiftçioğlu, Tugay’a; İlçe Başkanın mı izin vermedi, yoksa 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ismi mi seni rahatsız etti?  diyerek sorunu açıkça sordu.

CEMİL TUGAY’A UĞUR YILDIRIM UYARISI!
Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın gemisine binmemesi gerektiği noktasında dostane uyarı yapan Çiftçioğlu; Cemil Tugay tüm Karşıyaka’nın belediye başkanıdır bunu unutmaması gerekiyor,  tören bittikten sonra CHP çelengi konulurken Cemil Tugay’ın Uğur Yıldırım’a arkadan eşlik ettiği fotoları gördüklerinde, konumu gereği kendisine üzüldüğünü belirterek, bir belediye başkanı bu duruma düşmemeliydi dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tek Umudum Gençliktedir diyerek inancını belirttiği gençlerimizin büyük emekle hazırlamış olduğu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerinin ev sahipliğinde düzenlenen kutlama etkinliklerinden dolayı emeği geçen herkese, Çiftçioğlu teşekkür etti.

 
Binlerce genç Anıtkabir'e akın etti
 
İZDENİZ’den 100'üncü yılda duygulandıran video
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman 20 Mayıs 2019 Pazartesi 09:01

Bu CHP hep böyle. işine geldiği gibi.siginmislar Atamızın arkasına.isi gücü provoke..

Yorumu oyla      0      0  
Ece Alphan 19 Mayıs 2019 Pazar 23:52

Hiç te Çiftçioğlu''nun anlattığı gibi yaşanmadı olay.Kendisi son derece şımarık ve ukala bir tavırla konuştu Chp İlçe Başkanıyla.Belediye Başkanımiz Sayin Cemil Tugay da kendilerinden ders almayacak kadar bilgili kişilikli bir başkan.Çiftçioğlu iyi bir parti içi yapılanması dersi almalı zira kendisi siyasi partilerin hiyerarşik yapılarından bihaber.Akp genel merkezi il ve ilçe başkanlarını iyi takip etmeli.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den '19 Mayıs' mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, ...
Erdoğan: Seçimi atlatalım Batı'nın kur ve faiz oyunu bozulacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda gençlerden gelen ...
Kılıçdaroğlu ve Akşener halkla iftar yapacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
CHP Gaziemir İstanbul için sahaya indi
Geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasına maddi desteği ...
Liselerde ders sayısı düşürülüyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim sisteminin ayrıntılarını ...
AK Parti İzmir'de yeni il yönetim kurulu belli oldu: İşte o isimler
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, merakla beklenen 50 kişilik yeni il ...
 
Hızal'dan İZSU'ya eleştiri yağmuru: 23 yıl önce İzmir'e geldiğimde...
Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı üçüncü birleşiminde konuşan AK Parti ...
CHP'li Polat'tan 19 Mayıs mesajı!
CHP’li Polat, Ulu Önder Atatürk’ün 100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da başlattığı ...
Genç girişimcilerden Başkan Soyer'e 'çevre dostu' hediye: Bisikletinde kullanacak!
Kurdukları "Bikeys Genç Başarı" şirketi ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri