POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'den tavuk eti ihracatı sınırlamasına tepki
CHP'den tavuk eti ihracatı sınırlamasına tepki
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
Brezilya’da sel ve toprak kayması felaketi!
Brezilya’da sel ve toprak kayması felaketi!
TBMM'de yoğun hafta: Neler görüşülecek?
TBMM'de yoğun hafta: Neler görüşülecek?
7 Mart 2023 Salı - 09:57

Ödemiş ile Defne 'kardeş kent' olacak

Meclis oturumunda 6 Şubat ve 20 Şubat’ta deprem felaketlerinin acısını yaşayan Hatay’ın Defne Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması kararı alındı.

Ödemiş ile Defne  kardeş kent  olacak

Ödemiş Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı Belediye Hizmet Binası meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 6 Şubat ve 20 Şubat’ta deprem felaketlerinin acısını yaşayan Hatay’ın Defne Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması kararı alındı.

23 gündem maddesinin görüşüldüğü Mart ayı olağan toplantısında 6 Şubat 2023 ve 20 Şubat 2023 tarihli deprem felaketlerinden etkilenen Hatay’ın Defne ilçesi ile Ödemiş ilçesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması da karara bağlandı. Yaraların sarılması ve hayatın normalleşmesi çalışmaları için Ödemiş Belediyesi ile Defne Belediyesi arasında yardımlaşma, dayanışma, işbirliği ve koordinasyonun güçlenmesi, sahip olunan imkan ve yeteneklerin ortak kullanımı, sosyal ve kültürel ilişkilerin kurulması, sanat ve sportif faaliyetlerde bulunulması, turizm ve tanıtım alanlarında faaliyet ve projeler geliştirilmesi, teknik ve idari konularda işbirliğinin sağlanması amacıyla kardeş kent ilişkisi kurulması ve buna ilişkin protokolün imzalanması konusunda Başkan Mehmet Eriş’e yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “6 Şubat deprem felaketinden sonra hayırsever Ödemişlilerin yardım elini uzatmak adına en kolay ulaşabildiğimiz ilimiz Hatay ilimizdi. Hatay’a gittiğimizde ilk yardımlarımızı Defne ilçemize ulaştırmıştık. Defne Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Güzel ile iletişim sağladık. Her anlamda depremzede vatandaşlarımızın yanında olduk. Bizim bu çabamız güzel bir kardeşlik çalışmasına dönüştü. Halen iletişimimiz devam ediyor bölgenin ihtiyaçları için. 20 Şubat’ta bir afet daha yaşandı bölgede. Bu ilişkinin kardeş belediyeciliğe dönüşmesi, Bakanlığın öngördüğü alanlarda beraberliğin yaşanması için Başkanımızla da görüştük. Onlar da bu yönde iradelerini bize ilettiler. Orada henüz meclis toplanamıyor. Defne Belediye Meclisi de bu konuda kararını alacaktır. Biz de bugün aldığımız kararla acıların kardeşliğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. Bu zor günlerde hafızalarda kalacak olan dayanışmamızdır. Deprem bölgesindeki tüm illerimiz ve ilçelerimiz bizim kardeşimizdir. Ödemiş ve Defne ilçelerimiz arasında kardeş kent ilişkisi hayırlı uğurlu olsun. Ülkemizin bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyorum. Depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalanlara sabırlar diliyorum” dedi.

Mustafa Turan’ın geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi üyeliğinden istifası dolayısıyla Divan Katipliği yedek üyeliği için gizli oylama, Kıyı Ege Belediyeler Birliği yedek üyeliği için açık oylama ile yapılan seçimler sonucunda Mehmet Sovancı seçildi. Ödemiş Belediyesi’ne 5 adet iş makinesi alımının 2023 yılı performans programına eklenmesi de kabul edildi.

 
AK Kadınlar'dan dayanışma TIR'ı!
 
İzmir'de 12 bin 400 konut için yeniden kura zamanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Porta Gaziemir afetlere hazırlanacak!
Gaziemir Belediye Meclis Toplantısı’nda, doğal afetlere hazırlık yapılması ...
Depremzede aile bebeklerine İzmirli doktorun adını verdi
Genel afet koordinasyonunu İzmir'in üstlendiği Osmaniye’de Büyükşehir ...
Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 6. Uluslararası Kadın ...
 
Bayraklı Meclisi'nde 2 isim İYİ Parti'yle yollarını ayırdı!
Altılı masada yaşanan 'aday' tartışması sonrası İYİ Parti Genel Başkanı ...
Başkan Arda afet bölgesinde
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, depremde ağır hasar alan ve birçok ...
İzmir İtfaiyesi Hatay’da gece gündüz çalışıyor
Deprem bölgesindeki şehirlerin itfaiye teşkilatları da ağır yara aldı. ...
 
Başkan İduğ depremzede aileler ile buluştu
Serintepe ve Zafer mahallesi muhtarlarını ziyaret eden Bornova Belediye ...
Büyükşehir’in Hatay’da kurduğu sahra hastanesi gönüllü hekimlere kucak açıyor
Hatay’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu sahra hastanesi depremzede ...
Deprem bölgesinde kritik hizmet: Büyükşehir araçları yolda bırakmıyor!
Günlük yaşamın tamamen değişime uğradığı deprem bölgesinde İzmir Büyükşehir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri