POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Akrabalarına şiirle sitem etmişti: Oyuncu oldu!
Akrabalarına şiirle sitem etmişti: Oyuncu oldu!
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu
Fenerbahçe'nin Mourinho ve Lukaku planı
Fenerbahçe'nin Mourinho ve Lukaku planı
Kedi katiline 4 yıl 6 ay hapis cezası
Kedi katiline 4 yıl 6 ay hapis cezası
7 Şubat 2021 Pazar - 09:37

Öğrenciler, online Londra'yı gezdi

özel bir okulda öğrenim gören 5'inci sınıf öğrencileri ara tatilde, dijital ortam üzerinden Londra'ya düzenlenen okul gezisine katıldı. Rehber eşliğinde evlerinden İngiltere'nin başkenti Londra'yı gezip tarihi ve kültürel yerleri görme fırsatı bulan çocukların en fazla merak ettiği, yaşıtlarının okula nasıl gittikleri oldu.

Öğrenciler, online Londra yı gezdi

Pandemi eğitim başta olmak üzere günlük hayatımızdaki pek çok şeyi değiştirdi. Geçen mart ayından itibaren uzaktan eğitime devam eden öğrenciler, ara tatilde okul gezilerini de sürdürdü. Öğrencilerin, tarihi ve kültürel yerleri tanıyabilmesi için online gezi düzenleyen İzmir'deki özel bir okul, Londra'yı çocukların evine getirdi. Yabancı Diller Bölüm Başkanı Erhan Algan, ara tatili en iyi şekilde değerlendirmek için dijital platformda gezi yaptıklarını söyledi. Pandemiden önce yurt dışına geziler düzenlediklerini ifade eden Algan, öğrencilerin deneyimler kazanarak kültürlerini ve dünya görüşlerini geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Pandemi nedeniyle Londra'ya gidemediklerini ancak Londra'yı çocukların ayağına getirdiklerini söylelen Algan, "Dijital platformda kış kampı düzenledik. 5'inci sınıftan toplam 135 öğrencimiz katıldı. Dijital gezilerimize altıncı,yedinci ve sekizinci sınıf öğrencileri için de uygulanabilir" dedi.

'TUR REHBERİ EŞLİĞİNDE GEZDİLER'

Öğrencilerin Londra'daki tur rehberi eşliğinde gezdiklerini ve sorular sorduklarını belirten Algan, "Tarihi ve kültürel yerleri dolaştık. Çocuklarla beraber Buckingham Sarayı, Thames Nehri, St. James' s Park'ı gezerek, İngilizce olarak interaktif vakit geçirdik. Rehber, çocukların sorularını yanıtladı. Çocuklar en çok İngiltere'de yaşayanların maske takıp takmadığını, sokakların boş olduğunu, çocukların okula gidip gitmediğini ya da hava durumunun nasıl sordular. İnsanları gözlemlediler. Caddeler alıştıklarının aksine daha boştu. İnsanların kurallara daha fazla uyduğu izlenimini edindiler. Çocuklara İngiltere tarihini anlatmaya çalıştık. Yaklaşık 100 milyona yakın turist her yıl İngiltere'yi ziyaret ediyor. Pandemi döneminde de biz de interaktif olarak Londra'yı ziyaret ettik" diye konuştu.

‘EĞİTİM PANDEMİDE DEVAM ETTİ’

Daha önce ailesiyle Bulgaristan'a gittiğini söyleyen 5. sınıf öğrencisi Arda Gürbüz (10) dijital ortam üzerinden ilk seyahatini yaptığını anlattı. Bu gezi deneyiminden çok memnun kaldığını anlatan Gürbüz, Londra'yı sanki yakından görmüş gibi hissettiğini vurguladı.

Anne Ebru Demiray Gürbüz de bu yıl pandemi nedeniyle çocukların okula gidememesinin stresi arttırdığını ancak eğitimde geziler de dahil bir aksama yaşanmadığını kaydetti. Gürbüz, "Okulumuz her koşulda yanımızdaydı. Dersler dışında, etütler ve deneme sınavlarımızın tamamı online olarak yapıldı. Online geziyle de oğlum yurt dışı deneyimini arttırmış oldu. Seyahat etmeyi seven bir aileyiz. Fakat evden dışarı adım atamadığımız bir zamanda okulumuzun bize sunduğu bu imkanla hem başka bir ülkenin yaşam şartlarını öğrendik hem de onların çok iyi  korudukları tarihi yerlerini gördük. İngilizce konuşma şansı bularak Londra'yı evimize taşıdık" dedi. (DHA)

 
Karaburun'da kadınların el emeği kazanca dönüşecek
 
Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Astronot Ay'da kaybetmişti: 50 yıl sonra bulundu
1971’deki Apollo 14 görevi sırasında ay yüzeyinde kaybolduğu iddia edilen ...
Otobüste çarşaflı kadını darbettiği iddia edilen kişi tutuklandı
İzmir'in Menemen ilçesinde belediye otobüsünde çarşaflı kadını kıyafetinden ...
Çocuğunu darp eden anne tutuklandı
Kocaeli'de geçen yıl çocuğunu darp etmekten gözaltına alınıp bırakılan ...
 
Filipinler'de 6,3 büyüklüğünde deprem
Filipinler'in güneyindeki Davao eyaletinde 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Başkan Karakayalı hakkında o davada ne karar çıktı?
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı hakkında sosyal medya paylaşımı ...
Evinin penceresinden komşusuna pompalı tüfekle ateş açtı
Konak ilçesinde, komşular arasında çıkan kavgada 1 kişi pompalı tüfekten ...
 
Valilikten çıplak arama iddialarına yalanlama
Konak ilçesinde, Boğaziçi Üniversitesindeki olaylara destek vermek için ...
İzmir açıklarında korkutan depremler!
Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde ...
Selçuk Özdağ saldırısında istenen ceza belli oldu
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a düzenlenen saldırıyla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri