POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
19 Ocak 2020 Pazar - 15:22

Öğrencilik bitti, iyilik baki!

Üniversite öğrencisiyken başlattıkları ‘iyilik’ projelerini mezun olduktan sonra da sürdüren bir grup gönüllü genç, topladıkları malzemelerle köy okullarının ihtiyaçlarını karşılıyor ve palyaço kılığında gösteriler yaparak sosyal yaşam olanaklarından faydalanamayan çocukların yüzlerini güldürüyor.

Öğrencilik bitti, iyilik baki!

Yaklaşık beş yıl önce İzmir’de yolları kesişen bir grup üniversite öğrencisi, köy okullarındaki çocuklar için ‘bir şey yapmalı’ diyerek kolları sıvadı. ‘Yapboz Öğrencilere Destek’ ve ‘Ayraç Destek’ projeleri kapsamında öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kendi imkanlarıyla yardım malzemeleri toplayıp köy okullarına ulaştırdılar.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre üniversite öğrencisiyken başlattıkları yardım faaliyetlerini mezun olduktan sonra da sürdüren gençler, sayıları her geçen gün artarak miniklerin geleceğine ışık tutmaya devam ediyor. Türkiye’nin her yerinden gönüllülerle ihtiyaç sahibi köy okulları için yardım kampanyaları yürüten gençler, palyaçolardan oluşan bir ekiple köy okullarında gösteriler yaparak sosyal yaşam olanaklarından yeterince faydalanamayan çocukların yüzünü güldürüyor.

MİNİK YÜREKLERİ UNUTMADILAR
Gönüllü olarak yaptıkları çalışmalarla çocukların yaşamlarına dokunduklarını söyleyen Velat Açar, “4 yıl boyunca köy köy kardeşlerimize ulaşarak ihtiyaçları doğrultusunda hediyeler gönderdik ve göndermeye devam ediyoruz. Yeri geldiğinde bizzat gidip hediyelerimizi veriyoruz, koşullarımız elvermeyince de hediyelerimizi gönderiyoruz. Hediyelerimiz ihtiyaca göre değişebiliyor. Ayakkabı, mont, spor malzemeleri, eldiven-atkı-bere, kırtasiye setleri, diş bakım seti ve olmazsa olmazlarımızdan kitaplarımızdan oluşuyor. Projemiz sadece kardeşlerimize birkaç hediye verelim ile bitmiyor. Üniversite yıllarında başlayan bu projemizin temel hedeflerinden bahsedersek yüzünü ilk kez göreceğimiz kardeşlerimizi mutlu edebilmek, evrensel etik ve güzel ahlakı konu alan oyunlar, gösteriler ile onlara rol model olmak; Türkiye’deki gönüllü faaliyetlerin arttırılması ve bu bilincin yayılmasına katkıda bulunmak gibi birçok noktaya vurgu yapabilmektir. Kendileri minik ama yürekleri kocaman olan kardeşlerimiz ile bir araya geldiğimizde, yaş grubuna göre hijyen eğitimi, ağız ve diş sağlığı, hayvanları koruma, paylaşmanın önemi, arkadaşlığın değerli olduğu gibi mesajlar içeren yaratıcı drama oyunları oynuyor ve bu eğitimleri pekiştiriyoruz. Yeri geldiğinde okuldaki öğretmenlere ilk yardım eğitimi ve öğrencilerin akranlarıyla olan problemlerinde baş etme yöntemleri gibi konularda destekleyici temel eğitimler veriyoruz” dedi.

İYİLİK DAĞITIYORLAR
Üniversite yıllarında başlattıkları projeleri mezun olduktan sonra da devam ettirdiklerini dile getiren Açar, “Zaman geçtikçe edindiğimiz tecrübelerle, yardımlaşmaya ve dayanışmaya ihtiyacımızın olduğunu anladık. Bu projenin maneviyatının boyutuyla daha büyük bir sorumluluğumuz olarak görüyor, bu bilinç ile hareket ediyoruz. Çünkü proje büyüdükçe biz kardeşlerimizi bulalım derken, öğretmenler o bölgede bulunan sakinleri sosyal ağlardan bize ulaşıyor ve durumu dile getiriyorlar. Evrensel, çağdaş ve bütün çocukların mutlu olacağı bir dünya hayaliyle gönül verdiğimiz bu projede son hızda çalışmalarımız devam ediyor. Minik kardeşlerimizin yüzündeki gülümsemeyi gördükçe bizi başka kardeşlere ulaşmanın azmini daha fazla perçinliyor, bu yüzden daha fazla çalışıyoruz. Projemizi büyük bir mutlulukla yapıyoruz fakat şu an yaşadığımız tek ve büyük sıkıntısı kaynak bulmak... Dokuz Eylül Üniversitesi mezunlarından olduğumuz için okuduğumuz yıllarda rektörlük izniyle kermesler yapıldı, mini konserler düzenlendi. Gelecek nesiller için umutlu olan gönüllü bağışçılarımız olmasa daha da zor işler. Ekipçe pes etmiyoruz elbette; sınırlarımızı, koşullarımızı zorlayarak kardeşlerimize koşmaya devam” ifadelerini kullandı.

PALYAÇOLAR KÖY KÖY GEZİYOR
Köy okullarında yaptıkları gösterilerle çocukları hem eğlendirdiklerini hem de arkadaşlık ve yardımseverlik gibi manevi değerleri aşıladıklarını kaydeden Açar, şunları söyledi: “Son bir haftada neler yaptık diye sıraladığımızda Oyuncak Kardeşliği projesi ile Mardin-Mazıdağı’nda bir proje gerçekleştirdik.  Daha sonra Şırnak-İdil’de ve Hakkari-Yüksekova’da Yüksekova Kadınları Destekleme Derneği ile birer proje gerçekleştirdik. Yeni yıla gün sayarken kardeşleri ne mutlu edebilir fikri üzerinde düşündüğümüzde onların ihtiyaçları dışında olan, yüzlerinde şaşkınlık yaratacak belki de hiç görmedikleri ama mutlaka görmek isteyecekleri bir şey olmalıydı. Kocaman kırmızı burnu olan, renkli, neşeli ve neşesini çevresiyle paylaşan bir palyaço olalım dedik.  Daha önce gerçekleştirdiğimiz projelerden faklı olduğu için inanın çocukların bu neşesini hiç palyaço görmemiş çocuklar gibi bizler de heyecanlı, neşeli bir o kadar da gözlerindeki ışıltının meraklısıydık. Karlı dağları aştık bir palyaço olarak kapılarını çaldık. Bir palyaço olarak daha nice kapıları bir çalacağımızı ve o kapıların ardındaki kardeşlerimize hediyelerimizi vereceğimizin sözünü veriyoruz. Çalışmalarımıza destek veren Yüksekova Kadınları Destekleme Derneği’ne, Mardin’de bizimle olan Oyuncak Kardeşliği Ekibine ve Şırnak’ta bizimle olan değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” (İlkses Gazetesi)

 
Menemenli Ali Keten'e 'süper' kanca!
 
Buca üç puanı üç golle aldı, seriye bağladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli avukat mesleğini bırakıp aşçı oldu
İzmir'de 10 yıl avukatlık yapan Duru İpek Doğan, baktığı davaların kendisinde ...
Kahreden sonda kan donduran detay!
Çiğli ilçesinde, oturduğu dairenin balkonunda çamaşır ipin boğazına bağlayıp, ...
Gönüllü öğrenciler yüzleri güldürüyor
İzmir'de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencileri, ...
 
Destan'ın ölümüyle ilgili arkadaşlarından çelişkili ifadeler
Şaka amaçlı arkadaşını kucaklamak isterken dengesini kaybedip, salonun ...
Küçük yazarlar kitap çıkaracak
Buca ilçesinde, 'Okuyoruz öyleyse varız' isimli KA 229 AB Erasmus Projesi'ne ...
Sokak ortasında dehşet: Annesi ve eşini öldürdü
Kadıköy'de, cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen bir kişi, her ikisi de ...
 
İzmir'de Liseli Sinem, 10 gündür kayıp
İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan Sinem Tapkın'dan (15), 10 gündür haber ...
Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesi Karabağlar’da açıldı
Karabağlar Belediyesi tarafından Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) tahsis ...
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda ilk defa kaplan doğdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ailesine yeni bir üye daha ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri