POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
14 Mayıs 2018 Pazartesi - 21:29

Okulda 'marş krizi'ne tepkiler yağıyor: O dernekten yazılı açıklama!

İzmir Atatürk Lisesi mezuniyet töreninde 10. Yıl ve İzmir Marşı’nın ‘siyasi içerikli’ olduğu gerekçesiyle okul yönetimi tarafından programdan çıkartılmasına tepkiler geliyor.  İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği tarafından yapılan açıklama da, "Bu olayı münferit, anlık bir gelişme olarak görebilmeyi çok isterdik. Ancak son dönemlerde okulumuzda ardı ardına yaşananları hatırladıkça bu konuda çok zorlanıyoruz ve artık yeter diyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Okulda  marş krizi ne tepkiler yağıyor: O dernekten yazılı açıklama!

İzmir'in köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi'nde 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen12. sınıfların mezuniyet programında kep atma esnasında geleneksel olarak 10. Yıl marşı ve İzmir marşı öğrenciler İzmir Marşı okumak istedi. Fakat okul müdürü S. D. "siyasi içerikli" diyerek İzmir Marşı’nı programdan çıkardı.

Öğrenciler tören esnasında müdürün bu kararına uymayıp marşı söylemeye başladı. Okul müdürü bunun üzerine öğrencilerin sesinin duyulmasını engellemek için hoparlörden yüksek sesle başka şarkıları mikrofondan yüksek sesle çaldırmaya başladı. Öğrenciler mikrofonu kapattırıp marş söylemeye devam etti. Müdür tekrar mikrofona gelip "ben bu okulda okul marşından başka bir marş söyletmem" deyince öğrenciler ve veliler yuhalayarak kürsüye yürüdü. Müdüre tepki gösteren veliler, "Burası Türkiye Cumhuriyeti, görev yapmak istemiyorsanız çekilin gidin!" dedi.

Sosyal medyada çok sayıda vatandaşın tepki gösterdiği olayla ilgili İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği’nden açıklama geldi.

Dernek yönetimi, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
13 Mayıs pazar akşamı okulumuzda gerçekleştirilen 130. Yıl mezuniyet töreninin bitiminde genç mezunların ‘Onuncu yıl ve İzmir Marşını söylemelerinin engellenmeye çalışılması, gençlerin ve velilerin duruma tepki göstermesine neden olmuştur. Mezunlarımızın ve velilerimizin bu mutlu gününde böyle bir olay yaşanmasından dolayı son derece üzgün olduğumuzu belirtir ve bilinmesini isteriz ki; İzmir Atatürk Lisesi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir eğitim yuvasıdır ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün adını taşıyan okulumuzdan mezun olan herkes, Atatürk’ün ve devrimlerinin doğal birer ‘neferidir, askeridir’ ve bu ülkeyi ‘muasır medeniyetler seviyesi’ne çıkarmak için savaşacaklardır. Bunların altında ‘siyasi’ nedenler aramak, bu ülkenin geleceğini şekillendirecek gençlerin anlık tepkilerini bastırmaya çalışmak abesle iştigaldir ve ancak basiretsizlikle açıklanabilir.

Bu olayı münferit, anlık bir gelişme olarak görebilmeyi çok isterdik. Ancak son dönemlerde okulumuzda ardı ardına yaşananları hatırladıkça bu konuda çok zorlanıyoruz ve artık yeter diyoruz!

Kurtuluş savaşının simgesel şehri İzmir’in kalbinde yer alan okulumuz 130 yıllık dev bir çınardır ve her dönem bu ülkeyi geleceğe taşıyacak aydın ve seçkin gençleri yetiştirmektedir. Bu okulun velisi, mezunu, öğrencisi ve emekçileriyle, cumhuriyeti  esas alan temel değerleriyle, laik ve çağdaş eğitim anlayışıyla bir bütün olduğunu kavrayarak, dikkate alarak, bu yönde irade gösterilmesini, basiretli bir şekilde sevk ve idare edilmesini başta ilgili bakanlık olmak üzere tüm yetkili ve yöneticilerden acil olarak ve ısrarla talep ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugünde bu noktada tavrımızın net ve kesin olduğunu bir kez daha bildiririz.

 
Büyükşehir Meclisi’nde yüksek tansiyon: ‘Çiftlik Bank’ tartışması!
 
Akhisarspor kazandı Osmanlıspor küme düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Takılarım çalındı' dedi, dolandırıcı çıktı!
İzmir'in Dikili ilçesinde düğünde takılan altın ve paraların çalındığını ...
İzmir'de o an kamerada: Markete girerken...
Bornova ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunun marketine ayakları çamurlu ...
Şırnak'ta hain saldırı: 2 asker yaralı
Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının ardından ...
 
İzmir'de oğluyla birlikte intihar girişiminde bulunan babaya beraat!
Narlıdere ilçesinde, ilaç parası bulamadığı için M.H. (5) isimli oğlunu ...
Annesiz kalan 'Giritli' gözbebekleri oldu!
Karaburun ilçesinde bir aile, dağ keçilerini sulamak için gittikleri Büyükada’da, ...
Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Erzurum'da otomobille, panelvan tipi aracın çarpışmasıyla meydana gelen ...
 
İzmir sularında nefes kesen tatbikat!
Ege Denizi'nin uluslararası karasularında, Türkiye'nin en kapsamlı şekilde ...
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte yeni haftada yağış beklenmiyor. Güneş yüzünü iyice gösterecek ve ...
Firari FETÖ'cü Öz'ün son görüntüsü ortaya çıktı
Sabah gazetesi Ağustos 2015'te yurtdışına firar eden FETÖ savcıları Zekeriya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri