POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Netanyahu'dan dünya liderlerine çağrı
Netanyahu'dan dünya liderlerine çağrı
Askeri araç devrildi: 2 şehit, 2 yaralı
Askeri araç devrildi: 2 şehit, 2 yaralı
Erdoğan: Taksim meydanının mitinge uygun değil
Erdoğan: Taksim meydanının mitinge uygun değil
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
20 Mayıs 2023 Cumartesi - 13:26

Otyakmaz görevi bırakıyor: Çalımbay'a tepki

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, yeni dönemde göreve devam etmeyi düşünmediklerini açıkladı. "Yönetici arkadaşlarımızdan birçoğu artık devam etmeme yönünde kararlı. Benim şahsi fikrim ben de aslında devam etmek istemiyorum." dedi. Teknik direktör Rıza Çalımbay'a da tepki gösteren Otyakmaz, "Sezonun 3'te 1'lik bölümü bitmişken Rıza hocanın ayrılacağını ifade etmesi bizi üzdü, çok hoşumuza giden bir açıklama olmadı." diye konuştu.

Otyakmaz görevi bırakıyor: Çalımbay a tepki

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, yeni dönemde göreve devam etmeyi düşünmediklerini açıkladı.

Yönetim olarak bu sene son yıllarını yaşadıklarını belirten Otyakmaz, "3 yıllık süremiz bitiyor, yeni bir kongre yapmamız gerekecek ve bu sene yaşadığımız bir takım olaylar bizi çok yordu. Bu düşük bütçelerle, gelirlerin azaldığı dönemde ülkemizi Avrupa'da temsil etmek zorunda olduğumuzdan ve başarıya mutlaka ulaşmamız gerektiğinden biraz bütçe üzerinde transferler gerçekleştirdik. Böyle bir mücadele verirken içerde oynamış olduğumuz birkaç karşılaşmada alınan olumsuz sonuçlarda taraftarda da biraz tepki oluşturdu." diye konuştu.

Bu tür tepkilere alışık olmadıklarını dile getiren Otyakmaz, şöyle devam etti:

"Bizi gerçekten üzdü ve motivasyonumuzu düşürdü. Bundan sonraki dönemde de görev alıp almama konusunda bizi düşünmeye itti. Yönetici arkadaşlarımızdan birçoğu artık devam etmeme yönünde kararlı. Benim şahsi fikrim ben de aslında devam etmek istemiyorum çünkü gerçekten bazı maçlarda çok rahatsız olduk. Kulübümüzü ciddi bir yola koymadan gitmek doğru olmaz. Kısa süre içinde şehrimizin ileri gelenleriyle toplantı yapacağız. Haziran ayında en geç genel kurulu yapmamız gerekiyor. Bütün Sivas, Sivasspor'un, Sivas'ın en önemli markası olduğunu söylüyor. Bunu söylüyorlarsa arkasının dolması lazım. Çünkü biz artık kendi bilgi, beceri ve imkanlarımızla bu takımı devam ettirebilecek durumda değiliz. Kesinlikle destek gerekiyor. Bu desteği görmeden de tekrar bu riski alabileceğimizi pek düşünmüyorum açıkçası."

"RIZA HOCANIN AYRILACAĞINI İFADE ETMESİ BİZİ ÜZDÜ"

Otyakmaz, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın sezon sonunda görevden ayrılmak istediğine yönelik açıklamalarının kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Rıza hocanın hem arkadaşları hem de hemşerileri olduğunun altını çizen Otyakmaz, "Rıza hoca süre aldığı dönemde önemli başarılara imza attı. 3 yıldır bizi Avrupa'ya taşıyor. Bizim için gurur verici ancak Rıza hoca ile Sivasspor'u ayırmak lazım. Rıza hoca Türk futbolunda bir marka. Beşiktaş'ın efsanesi, Türk Milli Takım kaptanı ve başarılı bir antrenör. Hocamız bazı konularda bazı görüşlerini açıklıyor ama bu tamamıyla bizim düşüncelerimizi yansıtmıyor. Kamuoyunun Rıza hocanın açıklamaları olarak bunu yorumlamasını rica ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Rıza hocanın prensip gereği her sezon 1 yıllık sözleşme imzaladığını hatırlatan Otyakmaz, "Her dönem uzun süre çalışacağımızı biliyordum. 4 yıl uzun bir süre Türk futbolunda. Sezonun 3'te 1'lik bölümü bitmişken Rıza hocanın ayrılacağını ifade etmesi bizi üzdü, çok hoşumuza giden bir açıklama olmadı. Biraz durumu düzeltmeye çalıştı. Bu süreçte taraftarın ve futbolcuların morali bozulmuş olabilir. Camiamız orada bu ifadelerden dolayı sıkıntılı süreç yaşamış olabilir." ifadelerini kullandı.

"SİVASSPOR'U ZOR GÜNLER BEKLİYOR"

Otyakmaz, bir Anadolu kulübü olarak Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmanın büyük onur ve başarı olduğunu dile getirdi.

Kupada yarı final rövanşında Fenerbahçe ile karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine Otyakmaz, şöyle konuştu:
"Geçen yıl bunu başardık. Bu sene de finale şu anda bir adım var. Geçtiğimiz yıl ekonomik şartlar çok kötüydü ama Türkiye Kupası'nı almış olmamız yurt dışı gelirleriyle bizim geçen seneki bütçemizi tamamlamamıza yardımcı olmuştu. Avrupa Kupaları'ndan getirisi Anadolu kulüpleri için çok önemli. Bunu başararak geçtiğimiz yıl bu açığı kapattık. Bu sene de maalesef aynı açık oluştu. Sivasspor'un geleceği için Türkiye Kupası'nın tekrar alınması lazım. Bu işin gururuyla beraber ekonomik büyük katkısı olacak yoksa Sivasspor'u zor günler bekliyor."

 
Bisikletle gezmeye çıktı, 7 gündür haber yok!
 
Soyer'den 16 il başkanıyla 2. tur zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe Bodrumspor'a konuk olacak
Spor Toto 1. Lig'de geçen hafta play-off etabına kalmayı garantileyen ...
Altınordu son hafta mucize peşinde
Spor Toto 1'inci Lig'de geçen hafta evinde 1-0 yenildiği Erzurumspor'un ...
Kaf-Kaf normal sezonu galibiyetle kapattı!
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun son haftasında ...
 
Göztepe'de amatör branşlar Sepil'e emanet
Göztepe Spor Kulübü bünyesindeki amatör branşların yönetiminin Mehmet ...
Altınordu'da gözler Özkan'da!
Altınordu'da kulübü devretme kararı alan Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın ...
Süper Lig'de 35. haftanın hakemleri açıklandı
Spor Toto Süper Lig'de 35. haftanın maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.
 
Altay'ın son sınavı Tuzlaspor'la
Spor Toto 1'inci Lig'de son maçında evinde Altaş Denizlispor'u 3-0 yenerek ...
Menemen FK'nın konuğu Amed Sportif
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta son olarak deplasmanda son sıradaki Sivas ...
Karşıyaka perdeyi kapatıyor
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta hafta içinde Belediye Kütahyaspor'u 3-1 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri