POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Gözler yılın ikinci enflasyon raporunda!
Gözler yılın ikinci enflasyon raporunda!
Kuzey Makedonya’da ilk kadın cumhurbaşkanı!
Kuzey Makedonya’da ilk kadın cumhurbaşkanı!
Madrid yine geri döndü: Nefes kesen maç!
Madrid yine geri döndü: Nefes kesen maç!
Komşusunu arabaya bağlayıp sürüklemişti: Yeni gelişme!
Komşusunu arabaya bağlayıp sürüklemişti: Yeni gelişme!
15 Şubat 2024 Perşembe - 19:09

Özel'den Karabağlar mesajları: Kadın devrimi vurgusu, Tugay'a ve Kınay'a büyük övgü!

CHP Genel Başkan Özel, Karabağlar'daki halk buluşmasında, İzmir listesindeki kadın aday sayısına vurgu yaparak "Büyük kadın devrimini cumhuriyetin kalesi, cumhuriyetin sancak gemisi İzmir’den başlatmaya geldim" dedi. Özel, Büyükşehir Adayı Tugay için "Sütte leke var, onda yok" derken, Karabağlar Adayı Kınay için de övgü dolu sözler sarf etti. CHP Lideri'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'i de alkışlatması da dikkat çekti.

Özel den Karabağlar mesajları: Kadın devrimi vurgusu, Tugay a ve Kınay a büyük övgü!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’deki temaslarını sürdürüyor. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’ndaki aday tanıtım toplantısının ardından Karşıyaka Belediyesi’ne konuk oldu. 



KARŞIYAKA ZİYARETİ 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından ilçe belediye başkan adayları ile birlikte makamda ağırlanan CHP Genel Başkanı Özel buradaki özel sohbetin ardından Karabağlar ilçesine geçti. 

CHP Genel Başkan Özel burada halk buluşmasına katıldı. Karabağlar’daki Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleşen buluşmaya CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Murat Bakan, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Milletvekillerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkan adayları da tam kadro katıldı. 

KÜRÜM’Ü ANDI, SELVİTOPU’NU ALKIŞLATTI 
CHP Genel Başkan Özel miting havasında geçen buluşmada yaptığı konuşmaya, “Güzel İzmir’in, canım İzmir’in, yetişip büyüdüğüm İzmir’in, ekmeğiyle doğduğum ve doyduğum İzmir’in kalbinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi bulunan güzel insanları… Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek başlarken, 2009-2014 yılları arasında Karabağlar Belediyesi’ni yöneten merhum Başkan Sıtkı Kürüm’ü andı ve ilçede son 2 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Muhittin Selvitopu’nu “Bugün tertemiz bir belediyecilikle, çalışkanlığıyla, gayretiyle, efendiliğiyle emanetinizi taşıyan ve bugünlere kadar getiren Sevgili Muhittin Selvitopu’na kocaman bir alkış istiyorum” sözleriyle alkışlattı. 

“HELİL KINAY’I SİZLERE EMANET ETMEYE GELDİK”
CHP Genel Başkanı sözlerine, “Bugün İzmir adaylarımızı tanıttık. Karabağlar’daki adayımız, genç adayımız, çevre mühendisi, 43 yaşındaki Helil Kınay sizlere seslendi. Bugün tanıttığımız 30 adayın 9’u kadın aday. Bugüne kadar İzmir’de toplam 6 tane kadın belediye başkanımız olmuştu. Bugün öyle kenarda köşede değil tam 9 tane seçilecek yerden, nüfusu 600 bin-800 bin olan İzmir’in en büyük ilçelerinden 9 tane kadın adayımız var. Mesleklerinde başarılı, kent suçlarıyla mücadelede başarılı, ranta, talana direnen, sizinle birlikte mücadele eden ve bundan sonra da sizin aranızda olacak, her sabah başka bir mahallede kahvaltı edip her akşam başka bir taksi durağında günü sonlandıracak olan gencecik adayımız Helil Kınay’ı sizlere emanet etmeye geldik” diyerek devam etti.  

"BU BÜYÜK KADIN DEVRİMİ İZMİR'DEN BAŞLATMAYA GELDİM"
Özel şunları kaydetti: Bir bütün olarak adaylarımız son derece inançlı, kararlı, iyi eğitimli, motivasyonları yüksek. Biz bu adaylarla bir şeye niyet ettik. İzmir’de yaptırdığımız tüm ölçümlerde, tüm beklenti anketlerinde, tüm profil çalışmalarında İzmir seçmeni bizden daha çok kadın aday istedi, daha çok genç aday istedi. Kadınlar için ve gençler için cumhuriyetin önemini bilen İzmir seçmenine kadın ve genç adaylarımızı emanet etmeye geldim. Bu işin şakası yok, bir tarafta 18 bakan belirliyor Beyefendi, 17’si erkek, 1 tanesi kadın, o da aile bakanı. Elbette önemli bakanlık ama kafanın arkasında bir şey var, o da şu: Sen kadınsın, yerin evdir, ailedir. Sen ekonomi bilmezsin, dış politikaya karışma, içişleri erkek işi, kültür sanata bile biz bakarız, sen sadece çocuk bakarsın, sen aile işlerinden anlarsın! Bu anlayışa karşı cumhuriyeti korumak ve bu büyük kadın devrimini cumhuriyetin kalesi, cumhuriyetin sancak gemisi İzmir’den başlatmaya geldim. 

"BU SALDIRILARA KARŞI MEYDAN OKUMA ZAMANI"
Bir yanda başka tartışmalar var. Kız çocukları ile erkek çocukları ayrı okusun diyen bir anlayış var. Mesela ittifak kurdukları parti kadınları sahiplendirmekten bahsediyor. Kadınların oy kullanmasına dahi itiraz eden bir anlayış var. O cumhuriyet ki, o cumhuriyetin kurucusu ki, daha dünyanın en gelişmiş ülkelerinden yıllar yıllar önce seçme ve seçilme hakkını kadına vermiştir. Cumhuriyet kadının seçmesine, seçilmesine, eşit yurttaş olmasına yol açmıştır. Şimdi bu saldırılara karşı İzmir’den bir meydan okuma zamanıdır. O yüzden siyasetteki kadın devrimini sizlere emanet etmeye geldim. 

"KINAY KARABAĞLAR'IN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK"
Mesleğinde başarılı, son derece önemli görevler yapmış, yöneticilik vasfı çok yüksek, kentin sorunlarını gören ve çözüm önerilerini söyleyen bir adayımız var. Bugüne kadar söyledi, bugünden sonra bunları yapacak, sizden aldığı destekle Karabağlar’ın yüzünü güldürecek Helil Kınay… 

Adaylarımız bugün açıklandı, çok güzel bir takım… İyi eğitimli, hepsi yabancı dil biliyor, alanlarında 1, bazıları 2-3 yüksek lisans yapmış konunun uzmanı arkadaşlar. Bunlar İzmir’e de iyi gelecek, 15-20 yıl sonra da Türkiye’deki en görevlerde de hep onları, onların kadrolarını ve yol arkadaşlarını hep birlikte göreceğiz. 

"ÖNCEKİ GENEL BAŞKANA VEFA PARTİYİ İKTİDAR YAPARAK GÖSTERİLİR"
Cumhuriyetin 1.yüzyılının ilk 25 yılına biz damgamızı vurduk. Yokluğu bitirdik, açlığı bitirdik, salgın hastalıkları yendik. Bir imparatorluk bakiyesinden bir cumhuriyet inşa ettik. Toplu iğnesi olmayan bir ülkeyi uçak fabrikası yapar hale getirdik. Şimdi bir üzüntüyü hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetin ilk yüzyılının son 25 yılında CHP yoktu. Bir değişim sloganıyla yola çıktı ve cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk 25 yılına yeniden cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, devletini, milletini, halkını sevenlerin damgasını vurmak için yola çıktı. Bu partiyi iktidar yapacağız diye yola çıktığımızda bu partinin önceki genel başkanlarına vefa borcuyla yüklüyüz. Bir partinin önceki genel başkanı vefa nasıl gösterilir? Benim bildiğim bir şey var, partisini iktidar yaparak gösterilir. Hem sevgili Kemal Kılıçdaroğlu’na hem rahmetli Genel Başkanlarımız Deniz Baykal’a, Bülent Ecevit’e, İsmet Paşa’ya ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vefamızı cumhuriyetin ikinci yüzyılında partilerini iktidar yaparak, ilkelerini iktidar yaparak göstereceğiz. Bu yürüyüşte bizimle yürümeye var mısınız? 

TUGAY'A BÜYÜK ÖVGÜ: SÜTTE LEKE VAR, ONDA YOK!
Bu yola çıktığımda ilk adımlarıma eşlik eden biri vardı. Kararlı, inançlı, cesur, makamı, mevkii kaybedersem endişesiyle doğru bildiğinden şaşmayan, doğru neyse onun arkasında duran, heyecanı çok ama son derece duyarlı bir siyasetçi, yol arkadaşım… Bütün iftiralara rağmen üzerine hiçbir çamurun yapışmadığı biri… Sütte leke var, O’nda yok… Cemil Tugay Başkanımızı İzmir Büyükşehir Adayı yaptık. 

SOYER'İ DE ALKIŞLATTI 
Burada şunu söyleyeyim, halen görevde bulunan Sevgili Tunç Soyer. Kendisiyle önceden konuştum, sonrada konuştum, O’nun İzmir’in bir değeri olduğuna, bu partiye ve sosyal demokrasiye yapacak katkıları olduğuna ve bununla ilgili fikirlerimiz olduğuna dair karşılıklı konuştuk. Tüm emekleri için sizlerden Tunç Başkan’a bir teşekkür alkışı rica ediyorum. 

"BU KENTTEKİ İKTİDARIMIZI ÜLKEYE TAŞIMAK ZORUNDAYIZ"
Özel sözlerini iktidar mesajlarıyla tamamladı ve, "Bu partinin yürüyüşü cumhuriyet, demokrasi, kalkınma yürüyüşüdür. Bu ülkede bu kadar büyük yoksulluğun, bu kadar büyük sıkıntıların olduğu süreçte biz her zaman için CHP olarak iktidar olmak, bu kentte iktidar kalmak ve bu kentteki iktidarımızı ülkedeki iktidara taşımak zorundayız" dedi. 

 
TFF duyurdu: Yabancı gözlemci dönemi başlıyor
 
İsrail ordusu Gazze'de doğum servisini bastı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP üst yönetiminde sürpriz istifa!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Erdoğan: Bizimle yarışacak kimse yok!
Erdoğan, "Eski ve yeni genel başkanlarıyla, belediye başkan adaylarıyla, ...
Özel'den Soyer ve aday değişiklikleri sorularına yanıt!
CHP Genel Başkanı Özel aday tanıtım toplantısının ardından Karşıyaka’daki ...
 
Tugay'dan çarpıcı mesajlar: Artık anlamaları lazım ki İzmir’i hiçbir zaman alamayacaklar!
CHP'nin Büyükşehir Adayı Tugay tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada ...
CHP’nin seçim şarkısı ve filmi İzmir’de görücüye çıktı!
İzmir’de adayların vitrine çıktığı tanıtım toplantısında CHP’nin 31 Mart ...
CHP'de Aslanoğlu örgüte seslendi: Ayağa kalkın, başka İzmir yok!
CHP'nin aday tanıtım toplantısında konuşan İl Başkanı Aslanoğlu, "14 Mayıs'ta ...
 
CHP'de adaylığı çekilen Balcı kararın perde arkasını anlattı!
CHP'de İzmir adaylarının vitrine çıkacağı aday tanıtım toplantısı günü ...
Soyer ve aday gösterilmeyen başkanlardan tanıtım toplantısına veto!
Partisi tarafından yeniden aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı ...
CHP'de o belediye başkanından flaş karar: Bağımsız aday olacak!
Partisi tarafından yeni dönemde aday gösterilmeyen Beydağ Belediye Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri