POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem!
Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem!
Gözler İran'da: Şimdi ne olacak?
Gözler İran'da: Şimdi ne olacak?
Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?
Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
16 Şubat 2024 Cuma - 09:47

Özel'den Kırgöz'e övgü seli ve ülkeye mesaj: Bütün demokratlar birleşin!

CHP Genel Başkanı Özel İzmir programının ikinci gününde Bakırçay çıkarması yaptı. 3 ilçede halk buluşmalarına katılacak CHP Genel Başkanı startı Dikili'den verdi. Atatürk Meydanı'nda halka seslenen Özel, aday belirleme sürecinde en az konuştukları ilçenin Dikili olduğu ifade ederek Başkan Adil Kırgöz'ü anketler ve hizmetler üzerinden övdü. Özel ayrıca, "Sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar, milliyetçi demokratlar, bütün demokratlar birleşin ve kentlerinizi tek adamdan koruyun" dedi.

Özel den Kırgöz e övgü seli ve ülkeye mesaj: Bütün demokratlar birleşin!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'deki temaslarına bugün de devam ediyor. 

CHP Genel Başkanı Özel, dün aday tanıtım toplantısıyla başlayan ve ardından Karabağlar'daki halk buluşmasıyla devam eden İzmir programı kapsamında bugün Bakırçay mesaisi yapacak. Özel, Bakırçay'daki Dikili, Bergama ve Kınık'ta gerçekleştirilecek halk buluşmalarında vatandaşlara seslenecek.

CHP Genel Başkanı Özel yoğun mesainin startını Dikili'de verdi. Dikili Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen halk buluşmasında alan partililer tarafından hınca hınç dolduruldu. 



Halk buluşmasına Genel Başkan Özgür Özel'in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir milletvekilleri, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve ilçe belediye başkan adayları da katıldı.



"BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLI BİR YERDEYİZ"
CHP Genel Başkanı Özel miting havasında geçen buluşmada kürsüye büyük sevgi gösterileri eşliğinde çıktı. CHP Genel Başkanı alanı dolduran kalabalığı, “Alnı açık, başı dik, yüreğinde vatan, millet, bayrak sevgisi olan, aklında, bilincinde cumhuriyeti kuran değerlere en üst düzeyde bağlılık olan, Atatürk’ün evlatları, cumhuriyetin aydınlık yüzleri, Dikili’nin güzel insanları… Hepiniz hoş geldiniz” diyerek selamladı. 

“Benim için çok anlamlı bir yerdeyiz” diyen CHP Lideri Özel, “Burası benim Bornova Anadolu Lisesi’nde yatılıyken ortaokul ikinci sınıftan başlayarak plajında çadır kurduğum, yatılı okul arkadaşlarımla kaldığım, festivallerine katıldığım, Çınaraltı’nda Uğur Mumcu’yu dinlediğim, Gonca Ezgi’de panelleri takip ettiğim, Kenan Evren sağ kulağımıza ‘Yunanlılar düşmandır, Yunanlılar düşmandır, Yunanlılar düşmandır, savaş, savaş, savaş’ derken sol kulağımda ‘Burası, Dikili ile Midilli suyun iki yakasında barış kentlerinden bir tanesidir. Bütün insanlar kardeştir. Barış, barış, barış’ diyen yüreğime sol bilinci, aklıma sola dair bilgileri ilk kez topladığım ve bugün buradaysam varlığını borçlu olduğum bir kentteyim, kendi evimdeyim, hepimizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı. 

CHP'DEN İSTİFA EDEN OSMAN ÖZGÜVEN'E ÖZEL MESAJ! 
Özel şöyle devam etti: 1980’lerde 12 Eylül darbesi solun üzerinden, sendikaların üzerinden, siyasi partilerin üzerinden tanklarla geçip bütün muhalefeti sindirmişken Dikili solun sesini tekrar yükselttiği, özgür düşüncenin dile getirildiği, örgütlü mücadele için yeni kol kola girmelerin başladığı, insanların birbirine cesaret ve umut verdiği bir kentti. O günden bugüne de Dikili özgürlükler için, demokrasi için, sosyal devlet için unutturulmaya çalışan bütün değerlere sıkı sıkıya bağlı olan insanların yazın hep birlikte kucaklaştığı ama misafirler döndüklerinde de o havanın hiç değişmediği muhteşem bir yer. Dünden bugüne hangi partiden olursa olsun Dikili’ye hizmet eden bütün belediye başkanlarına, dünden bugüne Dikili’ye yaptıkları hizmetlere, bugünlere Dikili’ye taşıyan herkese, şimdiki duygu durumu ne olursa olsun özellikle Dikili’nin efsane belediye başkanı Osman Özgüven’e yürekten teşekkür ediyorum… 

KIRGÖZ'E ÖVGÜ: DİKİLİ EN AZ KONUŞTUĞUMUZ İLÇE OLDU!
Bir siyasi partiyiz. Bir siyasi partide belediye başkanı tercihinde bulunacağız. 14 tane kıymetli aday adayı başvurdu. Hepsi birbirinden değerliydi, hepsi bu göreve layıklar, yarınlarda mutlaka kentimize önemli katkıları olacak. Biz bir tercih yapmak durumundaydık ve genel kural memnuniyet anketi. İzmir’de memnuniyet anketleri belediye başkanları açısından güç. Çünkü İzmir seçmeninin beklentisi yüksek, notu birazcık kıt. Ancak Dikili anketine baktığımızda bütün ilçelerde içinde ilk 3’ün içinde en yüksek noktada yer alan bir performans gösterdi. Ankete baktık, ‘Dikili’de konuşacak, tartışacak bir şey yok’ dedik. Üzerinden en kısa konuştuğumuz ilçe Dikili’ydi çünkü Adil Kırgöz 5 yıl boyunca belediyenin mali tablosunu düzeltmiş, yarım kalan işleri tamamlamış, yeni projelere başlamış bitirmiş ve bunu sizlere iyi anlatmış, sizlerden de seçildiğinin çok üzerinde bir destek almış noktadaydı. Ben kendisini, belediye çalışanlarını ve ona sahip çıkan sizleri kutluyorum.

TUGAY'I DA ONORE ETTİ 
Konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay için de bir parantez açan CHP Genel Başkanı, “İş Büyükşehir Belediye Başkanının belirlenmesine gelince orada CHP profil çalışmalarında ortaya çıkan, işi-gücü İzmir olacak, işi-gücü Konak, Balçova, Dikili Bergama olacak, sorunu doğru tespit edecek, sakin ve kararlı, büyük projeleri titizlikle ve iyi planlayarak yapacak, en üst düzeyde hizmet vermesi istenen, belediyeciliği bilen bir isim için yapılan çalışmalar sonunda karşınızda Cemil Tugay… Bundan sonra daha önce olduğu gibi Adil Kırgöz’ün işi-gücü Dikili, Cemil Tugay’ın işi-gücü İzmir… Çalışacak, başaracak, hepinizin yüzünü güldürecek” dedi. 

"GÖR BAKALIM MİLLET SANA TESLİM OLUYOR MU OLMUYOR MU?"
Özel şunları kaydetti: 2019’da seçime ittifakla girmiştik. CHP’nin yanında ittifak kurduğu partiler vardı. Bu seçimde kurumsal ittifaklar yok. İstedik, gayret ettik ama başarılı olamadık. Herkesin kendince ve saygı duyduğumuz gerekçeleri var. Ancak önümüzde bir seçim var ve o seçimden bir beklentisi olanlar da var. Recep Tayyip Erdoğan 2018 seçiminde rejime kasteden anayasa değişikliğiyle tek adam yetkilerini eline aldığında hepimiz çok karamsardık. Ancak 2019 seçimlerinde seçmen bu orantısız gücü dengeledi. Bu sistem bir kişiyi seçiyor, herşeye o karar veriyor. İzmir’e il başkanı atadığı kalemle vali atadığı kalem aynı dolma kalem. Aynı dolma kalemle Dikili’ye kaymakam da atıyor, ilçe başkanı da atıyor. Sapla saman birbirine karışmış. Bütün yetkiler bir yerde toplanmış. Devlet partisi-parti devleti tartışmaları almış yürümüşken millet dedi ki, ‘Dur bakalım, her şey sizin elinizde değil’… 11 büyükşehri bize ittifak ortaklarımızla verdiler. Verince büyük karamsarlık büyük bir umuda dönüştü. Çünkü artık İstanbul’un üzerinde arsalara tepeden bakarak, ‘Bunu şu Arap şeyhine verelim, bunu şu emire verelim, burayı Katarlılara söz verdim, not edelim, verecek peşkeş çekecek arsa kalmayınca İstanbul’un boğazına bıçağı dayayalım, Kanal İstanbul’u yapıp etrafını Katarlılara satalım’ diyen anlayış artık İstanbul’un üzerinde uçmuyordu. Artık İstanbul’da halkçı belediyecilik yapan, arsaları Katarlılara vermek yerine yeşil alanlara çeviren, çıkar çevrelerinin elini boş  bırakan bir anlayış vardı. Ankara’da Bülent Arınç’ın tabiriyle Ankara’yı parsel parsel satan Melih Gökçek belediyeciliği gitmiş, öncekinin 4 katı sosyal yardım yapan, veresiye defterlerindeki borçları kapatan, emeklilere biner lira dağıtan bir sosyal belediyecilik gelmişti. Bütün Türkiye’de hem yalanlar çöktü, hem de halk muhteşem hizmetlerle tanıştı. Ne çöktü? Mesela ‘İstanbul’u CHP alırsa İZPARK’ı PKK’ye verecek’ diyordu Süleyman Soylu… O yalan ortasında çöktü. ‘Ankara’da su faturalarını teröristler dağıtacak’ diyorlardı ne kimse işinden oldu, ne de teröristler iş buldu. 11 kentimizi çok iyi yönettik, 2023’te çok umutluyduk ama küçük bir farkla maalesef başaramadık. Bu kez seçmende büyük bir moral bozukluğu yaşandı. İnsanlar ‘Artık sandığa gitmeyiz’ derken Tayyip Erdoğan da ‘Büyük kentleri geri alırım, bundan sonra beni kimse durduramaz’ diyordu. Şimdi 12 yaşında ilk çadır kurduğum kentten ilk şehir dışı mitingi yapmaya geldiğim Dikili’de gör bakalım Recep Tayyip Erdoğan millet teslim oluyor mu olmuyor mu? 

"BÜTÜN DEMOKRATLAR BİRLEŞİN!"
Özel ayrıca, "Bu seçimlere kendi adaylarımızla giriyoruz ama geçen seçimleri kazandığımız seçmen yerli yerinde duruyor. O seçmen yüreğinde Atatürk sevgisi olan, Saray’a itirazı olan, tek adam rejimine itirazı olan, Devlet Bahçeli’nin 180 derecelik U dönüşüne itirazı olan seçmen… O seçmen demokrat, o seçmen Atatürkçü seçmen ve o seçmen hala Dikili, hala İzmir’de, hala Ankara’da, İstanbul’da, 81 ilde beraber. Ben buradan bütün demokratlara sesleniyorum. Sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar, milliyetçi demokratlar, bütün demokratlar birleşin ve kentlerinizi tek adamdan koruyun. Cumhuriyeti koruyun!" mesajını verdi. 

"SİZİ NAMERDE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ"
CHP Genel Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: Belediye başkanlarımızın bir iyi bir kötü tarafları var. İyi tarafları çok çalışıyorlar, kötü tarafları az anlatıyorlar. Dikili geçen sefer yüzde 58 ile Adil başkanı seçti. Görünen o ki tarihi rekor ile yeniden seçecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayınız Cemil Tugay... Burada söz olsun. İstedikleri kadar size oy veriyorlar diye cezalandırsınlar. Size söz! CHP ve Özgür Özel sizi namerde muhtaç etmeyecek. Şartları, hukuki prosedürleri zorlayacağız. Balıkçı barınağı da Çandarlı-Dikili yolu iyileştirmesini de Karayolları izin verirse yolun tamamını biz yapacağız. Sizi namerde muhtaç etmeyeceğiz. Cemil Tugay tanıyan herkesin sevdiği güvendiği, tanıdıkça bu kadar enerjik, iş bitirici, iyi planlayan, hızlı aksiyon alan ve tuttuğunu koparan biri olduğunu gördüğü, benim yol arkadaşım... Kendisi cesareti çalışkanlığı, sakin yapısı ancak hızlı akan, gerçek bir İzmir sever, vatansever ve çok iyi yönetici olan Cemil Tugay'ı sizlere emanet ediyorum.

“İZMİR’İN EVLADI CEMİL TUGAY SİZ NEREDEYSENİZ ORADA OLACAK”
Halk buluşmasında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’dan da önemli mesajlar geldi. Büyükşehir Adayı Tugay konuşmasına, “Değerli hemşerilerim bir konuyu netleştirelim istiyorum. Bundan sonra bana hoş geldiniz demeyeceksiniz. Ben burada İzmir’in bütün ilçelerinde olduğu gibi Dikili’de de 1 Nisan’dan itibaren ev sahibiyim. Bugünden itibaren beni ev sahibi saymanızı istiyorum” diyerek başladı. 

Büyükşehir Adayı Tugay sözlerine, “Bunu hepimiz kafamıza oturtalım. İzmir’in evladı doktor Cemil Tugay bundan sonra siz neredeyseniz orada olacak. Her türlü sorunda yanınızda olacak. Ona bir şey iletmek istediğinizde kapısı da telefonu da gönlü de açık olacak. İnşallah 31 Mart günü sizin oylarınızla bu şehre Büyükşehir Belediye Başkanı olma onurunu yaşayacak bir kardeşiniz olarak şunu bilmenizi isterim. Bundan önceki dönemde Adil Başkanımız çok başarılı çalışmalar yaptı, ona teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de burada pek çok değerli işler yaptı, ona da teşekkür ediyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bayrağı devralırız birbirimizde, daha ileriye taşımak için mücadele ederiz. Tunç Başkan’ın bıraktığı yerden, O’nun da daha önce devraldığı mirası biz de önümüzdeki dönemde daha ileriye taşıyacağız. Dikili’nin değerini biliyoruz. İzmir’in en gözde ilçelerinden birisi. Hem tarımı hem turizmi desteklenecek. Size söz veriyorum önümüzdeki dönem Dikili çok daha güzel, çiçek gibi bir ilçe olacak. Bunun için üzerime düşeni yapacağım. Biz gücümüzü ve inancımızı bayrağımızdaki 6 oktan alıyoruz. Biz gücümüzü bize destek olan halkımızdan alıyoruz. Biz gücümüzü ay-yıldızlı bayrağımızdan alıyoruz. Biz gücümüzü partimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz. Bu değerlerimizle büyük gurur duyuyoruz. Bu gururla sizlere hizmet edeceğiz ve çok başarılı olacağız” mesajlarını verdi. 

KIRGÖZ’DEN 5 YIL RAPORU VE ‘YENİ BİR YOLCULUK’ MESAJI! 
Programda yeni dönemde de aday olan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de bir konuşma yaptı. 
Başkan Kırgöz sözlerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i  ‘Türkiye’nin aydınlık yüzü’ sözleriyle selamlayarak başladı. Kırgöz, “Biz 20 Şubat’tan sonra asıl seçim kampanyamızı başlatıyoruz. Çok donanımlı bir kampanya hazırladık. Şiirler okuyacağız, şarkılar söyleyeceğiz. Yaptıklarımızı anlatacağız, yapacaklarımızı anlatacağız. 45 gün boyunca hep sokaklarda, meydanlarda sizlerle olacağız” dedi.

Dikili Belediye Başkanı, “Geçen 5 yılın kısa bir muhasebesini de yapmak isterim. 2019 yılında nasıl bir belediye devraldığımızı belirtmek isterim. İzmir’in en borçlu belediyesini teslim aldık. Bugün geldiğimiz noktada İzmir’in ekonomisi güçlü ilk 3 belediyesi içinde yer alıyoruz. Neredeyse hiç borcu olmayan, sadece kamu kurum ve kuruluşlarına borcu olan, o borcu da hemen nakit ödeyecek kasasında parası bulunan bir belediyeye sahibiz. Bununla sizler adına gurur duyuyorum. Göreve geldiğimizde ne kadar eksik olduğunu biliyoruz. 8 yıldır bekleyen belediye binasını ‘6 ayda yıkacağız ve yapacağız’ dedik, 3 ay gecikmeyle 9 ayda yıktık ve kendi imkanlarımızla yaptık. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ni kendi özkaynaklarımızla yaptık. Araç filomuza 30 adet araç kattık. Göreve geldiğimizde zarar edilerek bin 500 tane halk ekmek satılıyordu bu ilçede. Şuan zarar etmeden, belediyenin kasasına para kazandırarak günde 6 bin ekmek piyasadan yüzde 15 ucuza Dikili halkına sunuluyor. 2 yıl içerisinde kayıtlı 15 bin kişiye kıyafet yardımı yaptık. 2 yıl içerisinde 8 bin kişiye gıda yardımı yaptık. Seçim kampanyalarında zarar eden bütün belediye iştiraklarının nasıl kara çevrildiğini ve hizmet kapasitesinin yüzde 300-500 artırıldığını detaylarıyla anlatacağım. Yine yeniden yola çıkıyoruz. Yeni çıktığımız bu yolda kökleri, temeli Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ne dayanan, ilk kurultayını Sivas kongresinde yapmış, kurtuluşun, kuruluşun, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’den ama tüm Dikili’yi kucaklayan bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Bu yolculukta bizimle olmaya var mısınız?” diye konuştu. 

 
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon!
 
Bornova Adayı CHP'li Eşki'den kadın emeği vurgusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Adayı Dağ: İzmir'in aydınlık yarınları için yürek yüreğe mücadele edeceğiz!
İzmir'de Kosova'nın bağımsızlığının 16. yıldönümü Rumeli Kültür Sanat ...
Erdoğan imzalı karar: DEÜ Rektörü Hotar büyükelçi oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararları Resmi ...
CHP seçim klibinde dikkat çeken Lütfü Savaş detayı!
CHP lideri Özgür Özel, 14 büyükşehir ve il belediye başkan adayının yer ...
 
TİP İzmir'in 6 ilçesinde adaylarını açıkladı!
Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir'in 6 ilçesinde yerel seçime katılacağı adayları açıkladı. 
YSK'dan seçmen kaydı sorgulama uyarısı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde ...
Özel'den Karabağlar mesajları: Kadın devrimi vurgusu, Tugay'a ve Kınay'a büyük övgü!
CHP Genel Başkan Özel, Karabağlar'daki halk buluşmasında, İzmir listesindeki ...
 
CHP üst yönetiminde sürpriz istifa!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Erdoğan: Bizimle yarışacak kimse yok!
Erdoğan, "Eski ve yeni genel başkanlarıyla, belediye başkan adaylarıyla, ...
Özel'den Soyer ve aday değişiklikleri sorularına yanıt!
CHP Genel Başkanı Özel aday tanıtım toplantısının ardından Karşıyaka’daki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri