POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
10 Aralık 2022 Cumartesi - 16:07

Özkan, eğitim merkezindeki yolsuzluk iddialarını Meclis'e taşıdı!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; Bornova Mesleki Eğitim Merkezi’nde yaşanan bir yolsuzluk iddiasını TBMM gündemine getirdi.

Özkan, eğitim merkezindeki yolsuzluk iddialarını Meclis e taşıdı!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; Bornova Mesleki Eğitim Merkezi’nde yaşanan bir yolsuzluk iddiasını TBMM gündemine getirdi. Özkan, önergesinde; “Deprem sonrası kurum binasının hasar gördüğü ve bina içerisindeki makine ve ekipmanların, dönemin okul müdürü Cemal Cüneyt Yavuz’un talimatı ile resmî belgeye usulsüz olarak eklenen bir ifade ile demirbaştan düşümünün gerçekleştirildiği, düşüm gerçekleştirildikten sonra… ağır sanayi makine ve ekipmanların ortadan kaybolduğu, ifade edilmiştir. Ayrıca ağır sanayi makine ve ekipmanlarının taşınması için Bakanlıktan milyonlarca lira bütçe istendiği ve bu bütçenin bazı yöneticiler tarafından zimmete geçirildiği iddia edilmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde; Bornova Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili iddiaları gündeme getirdi.

Özkan, önergesinin gerekçesinde şu değerlendirmeleri yaptı:

“İzmir ili Bornova İlçesi, Bornova Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili bazı bilgiler basına yansımıştır. Basına yansıyan bilgilerde, İzmir’de yaşanan deprem sonrası kurum binasının hasar gördüğü ve bina içerisindeki makine ve ekipmanların, dönemin okul müdürü Cemal Cüneyt Yavuz’un talimatı ile resmi belgeye usulsüz olarak eklenen bir ifade ile demirbaştan düşümünün gerçekleştirildiği, düşüm gerçekleştirildikten sonra ağır sanayi makine ve ekipmanların İzmir’de başka bir okulun deposuna taşınması hususunda Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün onay verdiği ancak ağır sanayi makine ve ekipmanlarının ortadan kaybolduğu, ifade edilmiştir. Ayrıca ağır sanayi makine ve ekipmanlarının taşınması için Bakanlıktan milyonlarca lira bütçe istendiği ve bu bütçenin bazı yöneticiler tarafından zimmete geçirildiği iddia edilmiştir. Bunun yanı sıra kurumda para karşılığı ustalık ve kalfalık belgesi düzenlendiği bilgilerine ulaşılmıştır.”

Özkan, Bakan Özer’e şu soruları yöneltti:

“Bornova Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Cüneyt Yavuz hakkında açılan soruşturmanın sonuçları nelerdir? Bornova Mesleki Eğitim Merkezinde bulunan ağır sanayi makine ve ekipmanlarının dönemin okul müdürü tarafından usulsüz bir şekilde şahıslara satıldığı doğru mudur? Bornova eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve ilgili kişiler hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise sonuçları nelerdir? Açılmamış ise soruşturma başlatılmamasının nedenleri nelerdir?

Deprem sonrası usulsüz bir şekilde demirbaştan düşülen ağır sanayi makine ve ekipmanlarının satışından elde edilen gelirin kurum ya da bakanlık hesaplarına aktarılmadığı doğru mudur? Bu olaya karışan yöneticilerin satıştan elde edilen milyonlarca liralık bütçeyi zimmetine geçirdiği ve devleti zarara uğrattığı doğru mudur?

Bornova Mesleki Eğitim Merkezinde para karşılığı ustalık ve kalfalık belgesi verildiği doğru mudur? Bu hususta kurum yöneticileri hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise soruşturmanın sonucu nelerdir?

Okullar 3-5 bin liralık ödenek için aylarca beklerken 3-4 gün içerisinde milyonlarca lira ödeneğim Bornova Mesleki Eğitim Merkezine gönderilmesi normal bir uygulama mıdır? Bornova Mesleki Eğitim Merkezine gönderilen ödeneklerde hangi yöneticilerin imzası vardır?”

 
Emekliler tabutlu ve kefenli eylemde 'taş' kaynattılar!
 
Dikkat çeken çağrı: Son defa destek istiyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dervişoğlu, Soylu'ya yüklendi: Türk vatandaşlığı terör örgütü militanlarına dağıtılıyor!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, bütçe görüşmelerinin sürdüğü ...
AK Partili Kaya duyurdu: Buca'ya bir yeşil alan daha!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da kullanılmayan ...
''Tek adam rejimi insan haklarını hiçe sayıyor''
İzmir Milletvekili Bedri Serter, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
Karar Resmi Gazete'de: 16 büyükelçi merkeze çekildi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ...
Akar: Kimse teröristlere müsamaha beklemesin!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ...
İYİ Parti'de yeni il kongresi kararı: O tarihe çekildi!
İlçe kongreleri takvimini tamamlayan İYİ Parti İzmir Teşkilatı’nda gözler ...
 
Başörtüsü teklifi 336 imzayla Meclis'te!
AK Parti başörtüsü konusunda hazırladığı Anayasa değişikliği teklifini ...
AK Parti'de 'Siyaset Akademisi Kadın' zamanı!
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek, ...
CHP asgari ücret teklifini açıkladı!
Milyonlarca çalışanın gözü 2023 yılı asgari ücreti ile ilgili açıklamalara ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri