POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
27 Ocak 2018 Cumartesi - 11:46

Romanlardan Kocaoğlu'na rica, firmalara çağrı

Büyükşehir Belediyesi’nin Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesine beşinci ihalenin ardından da talip çıkmadı. Bölgede yaşayan Roman vatandaşlar, dönüşümü sabırsızlıkla beklediklerini kaydederek inşaat firmalarına çağrıda bulundu.

Romanlardan Kocaoğlu na rica, firmalara çağrı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ege Mahallesi’ndeki toplam 7 hektarlık alanda yapacağı kentsel dönüşüm projesi için nefesler tutuldu. Yüklenici firma çıkmadığından ötürü bir türlü başlanamayan projeye yönelik “Biz hazırız” mesajı veren yöre sakinleri, umutlarını bir sonraki yapım ihalesine çevirdi. Roman vatandaşlar adına açıklamada bulunan belediye meclis üyesi ve STK başkanı Ali Yangır, proje öncesinde önemli çağrılarda bulundu.

“BELEDİYEYE İNANIYORUZ”
Ege Telgraf'tan Erman Şentürk'ün haberine göre CHP Konak Belediye Meclis Üyesi ve Yenişehir’i Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Yangır, bölgede yapılacak çalışmaları sabırsızlıkla beklediklerini ve projeden yana umutlu olduklarını açıkladı. “Roman vatandaşlar olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aziz Kocaoğlu’nun arkasındayız” diyen Dernek Başkanı Yangır, Ege Telgraf’a yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Ege Mahallesi’nde yapılacak bu projeyle birlikte bine yakın konut inşa edilecek. Şu anda bölgemizde 770 hane var ve birinci etapta yüzde yüz uzlaşma sağlandı. Mahalle sakinlerinin büyük bölümü kiracı olmasına karşın onlara da ev verilecek ve kimse mağdur edilmeyecek. Vatandaşlar olarak belediyenin bu çalışmasını sonuna kadar destekliyoruz ve bir an önce temel atılmasını bekliyoruz. Ege Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm, Urla, bayındır, Torbalı gibi ilçelerde bulunan Roman mahallelerine ve tüm İzmir’e örnek olacak. Hatta Türkiye’ye örnek model olacak bu yerinde dönüşüm sayesinde kentimizdeki tüm projelerin de önü açılacak. Bizim Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan ricamız, dönüşümde Ege Mahallesi’ne öncelik vermesi ve bu yatırımın bir an önce başlaması.”

İNŞAAT FİRMALARINA ÇAĞRI
Projenin Ege Mahallesi için sosyal ve ekonomik anlamda bir devrim niteliğinde olduğunu kaydeden Yangır, “Sayın Kocaaoğlu’nun Romanları iyi tanıdığını ve bizleri anladığını biliyoruz. 2013 yılında start alan bu projede inanıyoruz ki bizlere verilen sözler tutulacaktır. İlk etap başlarsa gerisi de çorap söküğü gibi gelecektir. Biz Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeyi başaracağına sonuna kadar inançlıyız. Zor olan kısmı zaten aşıldı.  Uzlaşmalar tamamlandı, imzalar atıldı. Mahallemizde toplam 3 bin 270 nüfus bulunuyor. Kentsel dönüşümle birlikte Ege Mahallesi bu bölgenin en modern, en yeni, en görkemli yerleşim yeri olacak. Yapılacak yeni tesislerle birlikte, eğitim, sağlık, ticaret, kültür ve istihdam olanaklarımız da artacak. Bu bölgeye olan rağbet yükselişe geçecek. Kentsel dönüşüm bizler için büyük bir kaldıraç olacak. Buradan inşaat firmalarına çağrıda bulunuyoruz. Bu sizler için büyük bir fırsat, gelin bu işe başlayın. Yapılacak yeni ihaleyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Kısmetse yazdan önce temel atılacaktır” dedi. 

 
Alaçatı ve Sakız 'kardeş' oluyor
 
Hayırsever Mirci için lokma döküldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı ve Sakız 'kardeş' oluyor
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi ile Yunanistan'ın Sakız ...
TSK etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı
TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana kadar 340 hedefin imha edildiğini ...
Burası İzmir: Oltasını alan koştu
Karaburun Küçükbahçe açıklarında faaliyet gösteren bir balık üretme çiftliği ...
 
Benzinde 6 liralık rekor!
Dolar kurunun düştüğü, brent petrolün 70 dolarlar düzeyinde seyrettiği ...
İzmir'de trafik kazası: İkizleri ölüm bile ayıramadı
Tire ilçesinde panelvan ile otomobilin çarpışması sonucu ikiz kardeşler ...
Emrah Barlak davasında polis beraat etti
İzmir'in Eskiizmir semtinde 6 yıl önce, polis ekip otosuna çarpan ehliyetsiz ...
 
Azez'de gazetecilerin olduğu bölgeye taciz ateşi
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce (BYEGM), Zeytin Dalı Harekatı'nı ...
İzmirli işadamının acı günü
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği geçmiş dönem başkanı Gürkan ...
Orgeneral Akar sınır birliklerini denetliyor
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, sınırdaki birlikleri denetlemek üzere Şanlıurfa'ya gitti.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri