POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eski koca dehşeti! 2 ölü, 1 ağır yaralı
Eski koca dehşeti! 2 ölü, 1 ağır yaralı
Karısıyla boşanacaktı, kayınbiraderi öldürdü
Karısıyla boşanacaktı, kayınbiraderi öldürdü
12 ilde DEAŞ'a operasyon: 41 gözaltı
12 ilde DEAŞ'a operasyon: 41 gözaltı
Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı!
Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı!
3 Mart 2022 Perşembe - 19:27

Rusya ve Ukrayna arasındaki ikinci barış görüşmesi başladı

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin ikinci turu Belarus sınırındaki Brest'te başladı. Rus heyetine başkanlık eden Medinskiy, görüşmelerde ateşkesin ele alınacağını söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise görüşmeler devam ederken, Putin'e seslenere, "Lütfen bu savaşı durdur. Ön koşulsuz şekilde oturup konuşmalıyız, insanlar gibi konuşmalıyız" dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki ikinci barış görüşmesi başladı

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin ikinci turu Belarus sınırındaki Brest'te başladı.

Belarus'un Polonya ve Ukrayna'ya sınırı olan Brest şehrindeki Belovejsk Ormanı bölgesine Ukrayna heyeti helikopterle geldi.

Görüşmenin yapılacağı konutta Rus ve Ukrayna heyeti üyeleri bir araya gelince masa başında el sıkıştı.

Rusya heyetine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Müşaviri Vladimir Medinskiy, Ukrayna heyetine ise Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak başkanlık ediyor.

Müzakerelerde, acil olarak çatışmaların durdurulması, ateşkes, sivillerin yerleşim birimlerinden çıkarılması için tahliye koridorlarının oluşturulması ve siyasi hususların görüşülmesi bekleniyor.


ZELENSKİ PUTİN'E SESLENDİ

Bununla birlikte, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski görüşme devam ederken "Biz her şeye hazırız. Bizim başka topraklarda gözümüz yok. Eğer biz yenilirsek, sırada Moldova, Polonya ve Gürcistan olur. Bana inanının, Ruslar Berlin duvarına kadar giderler" dedi. Bununla birlikte Zelenski, Rusya'ya uygulanan yaptırımlarda çok geç kalındığını vurguladı, "Dünya Ukrayna için çok geç kaldı" dedi. Zelenski ayrıca, Putin'e seslenerek, "Lütfen bu savaşı durdur. Ön koşulsuz şekilde oturup konuşmalıyız, insanlar gibi konuşmalıyız açıkalmasını yaptı. 

UKRAYNA'DAN İKİNCİ TUR GÖRÜŞMELERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin danışmanı Mykhailo Podolyak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sivillerin ön saflardaki toplulukları terk etmesine izin vermek için acil bir ateşkes ve insani koridorlar üzerinde anlaşma talep edileceğini" bildirdi.

Rusya heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy daha önce gazetecilere, Belarus’un Ukrayna ve Polonya’ya sınır şehri olan Brest’in Belovejsk Ormanı bölgesinde açıklama yaptı.

Ukrayna heyeti ile anlaştıkları üzere müzakerelerin yapıldığı yere ulaştıklarını belirten Medinskiy, bir önceki turda müzakerelerde bulunduklarını ve bir an önce ateşkesin sağlanmasıyla ilgili Rusya’nın önerilerini sunduklarını hatırlattı.

"KARŞILIKLI ANLAYIŞA ULAŞILAN ÖNERİLER VAR"

Ukrayna ile masada bazı önerilerde karşılıklı olarak anlayışa ulaştıklarını aktaran Medinskiy, “Ancak bazıları, en temel olanları oldukça beklenen şeylerdi. Ukrayna tarafı, Kiev ile düşünmek ve istişare etmek için zaman istedi” dedi.

SSCB'ye son veren anlaşma Belarus'un Brest kentinde yer alan Belovejsk ormanında yapıldı.SSCB'ye son veren anlaşma Belarus'un Brest kentinde yer alan Belovejsk ormanında yapıldı.


SSCB'NİN DAĞILIŞININ KARAR VERİLDİĞİ YER

Brest’te müzakerelerin devam etmesine de birlikte karar verdiklerini aktaran Medinskiy, bölgenin konum olarak Ukrayna ve Polonya sınırlarına yakın olduğunu anımsattı.

8 Aralık 1991’de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin dağılışını resmen ilan eden ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nun kuruluşunu sağlayan Belovejsk Anlaşması, Belarus’un Brest şehrindeki Belovejsk Orman Bölgesindeki yazlık bir konutta imzalanmıştı.

LAVROV: ZELENSKİ'NİN GÜVENLİK TALEPLERİNİ GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Bununla birlikte, Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Ukrayna'nın silahsızlandırılmaya bağlı kalmasını ve Ukrayna topraklarında asla konuşlandırılamayan belirli silahların bir listesinin olması gerektiğini söyledi.

Lavrov, ikinci barış görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Zelenski'nin güvenlik garantileri talabini görüşmeye hazırız, bu olumlu bir adım. Amacımız Ukrayna'nın askerlerden arındırılması. Ancak, Ukraynalılar liderlerini kendilerini seçmeli" dedi.

İLK GÖRÜŞMEDE İSTENEN SONUÇ ÇIKMADI

Geçtiğimiz günlerde iki taraf birinci görüşmeyi gerçekleştirmiş, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya ile yapılan müzakerelerde henüz Ukrayna'nın istediği bir sonucun çıkmadığını söylemişti. 

Ukrayna heyetinin katılımcısı ve Zelenski'nin danışmanı Mihail Podolyak Rusya'nın hala aşırı derecede önyargılı olduğunu açıklamıştı. 

Podolyak, "Rusya tarafı, ne yazık ki, hala başlattığı tahripkar sürece dair önyargılı bakışını sürdürüyor" demişti. 

Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, yaptığı açıklamada, gündemdeki bütün maddeleri tek tek ele aldıklarını belirterek, “Ortak pozisyonlarda tahmin edebileceğimiz bazı noktalar bulduk” ifadelerini kullanmıştı.

Barış görüşmeleri öncesinde Rusya'nın Ukrayna topraklarında ele geçirdiği bölgeler. Barış görüşmeleri öncesinde Rusya'nın Ukrayna topraklarında ele geçirdiği bölgeler. 


TARAFLAR NE İSTİYOR?

Savaşta  bir hafta geride kalırken, taraflar ortak bir çözüm bulamıyor. Rusya, topraklarına kattığı kırım'ın yanısına, Ukrayna topraklarındaki ayrılıkçı bölgelerin tanınmasını, Ukrayna yönetiminin NATO üyeliği gibi uluslararası ittifaklara katılmaması istiyor. Bu dayatmalara karşı çıkan Ukrayna yönetimi ise öncelikle işgalin sone erdirilmesini talep ediyor.  (NTV)

 
Nebati'den '2023'te tek haneli enflasyon' açıklaması
 
Günlük tablo: 188 can kaybı, 49 bin 424 yeni vaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir yaptırım da Rus kedilerine geldi!
Uluslararası Kedi Federasyonu (FIFe), Rus kedilerin yarışmalardan men edildiğini açıkladı.
Odessa açıklarında kargo gemisi battı!
Odessa açığında kargo gemisi battı. Mayına çarptığı tahmin edilen gemideki 4 kişi kayboldu
Doğalgaz fiyatlarında son iki yılın rekoru
Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkisiyle Avrupa'da doğalgaz fiyatları 198,5 ...
 
Savaşın 8. günü: Kiev bombalanıyor!
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sekizinci günüde devam ederken, ...
Protestolar sürüyor: Rusya'da yüzlerce gözaltı!
Rusya'da, Ukrayna ile savaşın durdurulması ve barışın sağlanması için ...
Moody's Rusya'nın kredi notunu düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın kredi notunu "Baa3"ten "B3"e düşürdü.
 
Japon devleri Rusya'da üretimi durduruyor!
Toyota Motor dahil Japon otomobil firmaları, Rusya kapsamlı üretim operasyonlarını ...
Isparta'da kabus kar yağışı ile geri döndü!
Isparta'nın bazı mahallerinde ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan ...
Biden: Tarih, savaşın Rusya'yı zayıflattığını yazacak!
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in şu anda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri