POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
30 Mart 2023 Perşembe - 08:27

SP’li Erduran’dan Kılıçdaroğlu’na helalleşme övgüsü, Fatih Erbakan’a sert sözler!

Politika Durağı’nda önemli açıklamalarda bulunan SP İl Eski Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Erduran Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’nu ‘helalleşme’ üzerinden överken, ‘En iyi adaydı’ mesajını verdi. Erduran, Cumhur İttifakı’na katılma kararı alan Yeniden Refah Genel Başkanı’nı sert sözlerle eleştirirken, ‘ittifak içi ittifak’ süreci hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SP’li Erduran’dan Kılıçdaroğlu’na helalleşme övgüsü, Fatih Erbakan’a sert sözler!

GERÇEKİZMİR - Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığı görevinden milletvekili aday adaylığı için ayrılan Mustafa Erduran Bir TV’de yayınlanan Politika Durağı programında Sercan Avcı’nın sorularını yanıtlarken önemli açıklamalarda bulundu. 

ADAYLIK KARARI VE SÜREÇ 
Programda ilk olarak aday adaylığı kararı hakkında açıklamada bulunan SP İl Eski Başkanı Erduran, “Genel Merkez ile görüştüm. Onlar başvuru yapmamı arzu ettiler. Biz de başvurumuzu yaptık. Açıkçası biraz gizli tuttuk, Nisan’ın başını bekliyorduk açıklamak için ama duyulmuş oldu” ifadelerini kullandı. Erduran il başkanlığı için sürecin nasıl işleyeceği hakkında ise, “Şu anda vekaleten bir arkadaşımız il başkanlığı görevini yürütüyor. Seçimin ardından İzmir İl Teşkilatı kongre sürecine girecek ve yeni il başkanını seçecek” açıklamasını yaptı. 

’İTTİFAK İÇİ İTTİFAK’ MESAJLARI! 
SP İl Eski Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Erduran’dan ‘ittifak içi ittifak’ formülü gündemi ve aday listeleri süreci hakkında da önemli mesajlar geldi. Erduran, “Genel Başkanımız bunu daha önce de açıkladı. Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi olarak ittifak için bir ittifak olarak seçime girmeyi arzu ediyor. Bunun çalışmaları yapılıyor. En son Genel Başkanımız İktisat Kongresi için kente geldiğinde kendisiyle görüştüm, ‘Yüzde 99 tamam’ dedi. Mutlaka ufak pürüzler olabilir. Bunları da aşıp 3 siyasi parti, ittifak için de ayrı bir ittifakla seçime girmeyi arzu ediyor. Heralde 1 hafta içerisinde sonuçlanır. Bunun duyurusu da yapılır ve ortak listeyle seçime gidilir. Her siyasi partinin kendi içerisinde başvuruları var. Dolayısıyla ortak liste olursa aday adayları yeniden bir elemeden geçecekler. Mesela bu pazar günü Genel Merkez’de SP İzmir aday adaylarıyla bir ön mülakat yapılacak. Bunlar süzgeçten geçecek ve bir dosya halinde bekleyecek. 3 siyasi parti birlikte girmeye karar verdiğinde ikinci bir eleme başlayacak. Ve sonunda 3 siyasi parti iki bölgede toplam 28 adaylı ortak bir listeyle yola çıkacak” dedi. 

Erduran ‘İttifak içi ittifak formülünün hayata geçmesi durumunda İzmir’de hedef ne olur?’ sorusuna ise, “Genel Başkanımızla görüştük. 3 siyasi partinin Türkiye geneli toplam bir oyu var. 7-7.5 bandında bir oy görülüyor. Ancak ‘7-7.5 bandını tabana gösterdiğimizde buradan doğan sinerji topluma yansıdığında biz bu oyu 2’ye 2.5’a katlarız’ diye Genel Başkanımızın ifadesi var. Ben de böyle düşünüyorum. Toplumumuz enerji ve güven gördüğü yere akın eder. 3 siyasi parti bu enerjiyi ve güveni gösterirse 7.5 olan bu oyun 15’leri 20’leri görmesi hayal bile değil” yanıtını verdi. 

”EVİN YOLUNU BULAMAM”
Erduran parlamentoya girmesi durumunda nasıl bir milletvekili profili çizeceği yönündeki soruyu ise şu sözlerle yanıtladı: Vay Mustafa Erduran’ın haline! İl Başkanıyken evin yolunu zor bulduk eğer böyle bir görevi alırsak herhalde evin yolunu bulamayız. İzmir Türkiye’nin 3.büyük şehri ve sadece orta ve üst gelir grubundan ibaret değil. Ben İzmir’in Basmane semtinde doğup büyüdüm. Basmane, Gürçeşme, Kadifekale gibi yatar yerleşim yerleri olarak ifade edilen yerlerde gelir seviyesi düşük bölgelerimiz var. Buradaki insanlar kendilerinden birini görmek istiyor ve onlardan birinin el uzatmasını bekliyor. Bu kitleyi görmezden gelirseniz bu işi layıkıyla yapmış olmazsınız. Bizim siyasetteki gayemiz bugüne kadar elin uzanmadığı yerlere uzanamabilmek, o insanların dertlerini dinlemek ve o dertlere çare olabilmek... 

”SAADET PARTİSİ SEÇİME HER ZAMAN HAZIRDIR”
Erduran parti teşkilatının seçime her zaman hazır olduğunu ifade ettiği açıklamasında ise, “Biz her pazartesi il yönetim kurulu, her salı günü de ilçe yönetim kurulu toplantılarımızı yaparız. Ayrıca her ay 30 ilçe teşkilatının bir araya geldiği il divan toplantısı yapılır. Dolayısıyla Saadet Partisi bu genel kültürden dolayı her an her seçime hazırdır” mesajını verdi. 

”GENEL BAŞKANIMIZ YÜZDE 60’A 40’LA BİTMİŞTİR’ DEDİ”
SP İl Eski Başkanı, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun 14 Mayıs sandığı tahminini de paylaştı ve “Genel Başkanımızın ifadesini söyleyeyim. ‘Tüm teşkilatlarımız, tüm 6’lı masa üyeleri, tüm Türkiye gayet rahat olsun. Türkiye’de bu seçim 60’a 40 bitmiştir’ dedi. En real rakamlarla sonuç böyle olacaktır ama bu bizi rehavete kaptırmasın. Kafa kafaya giden bir seçim varmış gibi sahada olacağız” dedi. 

KILIÇDAROĞLU’NA HELALLEŞME ÖVGÜSÜ 
Erduran’dan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında övgü dolu sözler geldi. SP İl Eski Başkanı, Kılıçdaroğlu’nun helallaşme üzerinden överken, “Açık ve net söyleyeyim, Kemal Bey cumhurbaşkanlığı için en iyi adaydı. 20 yıllık iktidar boyunca bu toplumu CHP’yle korkuttular. ‘Dinsiz CHP’ dediler, ‘Din düşmanı CHP’, ‘Başörtüsü düşmanı CHP’ dediler ama Kemal Bey çıktı, ‘Biz bunca sene bir politika izledik ama yanlış yapmışız. Çünkü biz bu toplumun değerlerlerini görmezden gelirsek, bu değerlere sahip çıkmazsak bu toplum da bize sahip çıkmıyor’ dedi ve çok ciddi bir erdemlik gösterdi, ‘helallik istiyorum’ dedi. Genel Başkanımız da dedi ki, ‘Buna babayiğitlik denir’. Türkiye’de bir siyasi parti lideri çıkacak ve ‘Ben yanlış yapmışım ve helallik istiyorum’ diyecek. Bu çok ciddi ve büyük bir adımdır. İlk kez CHP Genel Merkezi’ne Filistin bayrağı asıldı, yine CHP Genel Merkezi’nde mescit açılımı gördük, CHP PM’sinde başörtülü bir bayan gördük. ‘CHP takiye yapıyor’ diyenler var, varsayalım takiye yapıyor, bu millet bu ehliyeti 5 seneliğine veriyor, arkadan gelecek 5 seneye kim talip olacak? Hayır CHP takiye yapmıyor, Kemal Bey takiye yapmıyor. Gerçekleri konuştu, gerçek bir helallik istedi. Biz Saadet Partisi olarak sağı da solu da kabul etmeyiz, biz milleti biliriz. Sol denilen bir cenahtan yani korkutulmuş bir cenahtan bir Cumhurbaşkanı çıkacak ve tüm o korkuları icraatlarla yenecek. Bunu birinin ispat etmesi lazım ki bu 20 yıllık kutuplaşma, ötekileştirme, yok sayma ortadan kalksın. Kemal Bey bunu başardığı gün ismi altın harflerle tarihe yazılacaktır” ifadelerini kullandı. 

FATİH ERBAKAN’A SERT SÖZLER 
Son olarak önce Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan ancak ardından geri çekilerek Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi ve Genel Başkan Fatih Erbakan’ın tavrı ve Saadet Partisi’ne yönelik sözlerini değerlendiren Erduran şunları söyledi: 
Açık ve net söyleyeyim. Sayın Fatih Erbakan Rahmetli Hocamız sağken dahi bu teşkilatın hiç bir kademesinde yer almadı. Ne ilçe başkanlığı yaptı, ne il başkanlığı yaptı, ne de aktif bir görev aldı. Kendisi acemidir bana göre. Sizin Erbakan’ın oğlu olmanız size farklı bir meziyet katmıyor. Babasının oğlu olunsaydı herkes Sultan Fatih olurdu. Sadece Rahmetli Erbakan Hocamızın bazı toplantılarda yaptığı konuşmalardan bazı kesitler alıyorsunuz basma kalıp bunları kullanıyorsunuz. Kendinizden hiç birşey katmıyorsunuz, bugüne dair hiç bir şey söylemiyorsunuz. Kaldı ki siz babanız döneminde, AK Parti’yi eleştiriyordunuz, hatta Hocamız rahmetli olduktan sonra İzmir İl Sorumlusuyken de AK Parti’yi en sert şekilde eleştiriyordu, sonra ittifak için Binali Bey Genel Merkez’e geldi ve ‘Tabanımızın yüzde 60’ı bu ittifaka karşı. Eskaza dahil olsaydık biz de batan gemide olacaktık’ dedi ama 3 gün sonra teşkilatı elinin tersiyle iterek Cumhur İttifakı’na dahil oldu. Bir de şunu sormak isterim, bu AK Parti sizin babanıza adeta ‘hırsız’ dedi, babanızın en zor döneminde sırtından bıçaklayıp yarı yolda bıraktı, rahmetli tekerlekli sandalyeyle gezerken adeta alay etti. Siz toplumun yüzüne nasıl bakacaksınız? Bunları yapanlarla aynı yolda nasıl yürüyeceksiniz? Ne değişti AK Parti’de? Biz 6 siyasi parti seçime 5 kala bir araya gelmedik. Herhangi bir yere de dahil olmadık, birlikte kurduk, 2 binden fazla maddede ittifak sağladık. 30 tane madde sunmuşlar da onlar da kabul etmişler. Ne kadar kolay ya? Kimi kandırıyorsun? Yaptıkları şu, tek başına gittikleri zaman meclise giremeyecekler, oy alamayacaklar, boşta kalmamak için babasına ihanet eden insanlarla aynı yolda yürümek zorunda kaldı. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin...

 
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na bir 'Karabağlar' çıkışı daha!
 
DEVA Partili Ösen: Tek formülle zor, bir satranç bu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na bir 'Karabağlar' çıkışı daha!
Erdoğan daha önce de gündeme getirdiği İzmir'in Karabağlar ilçesindeki ...
Erdoğan'dan dönüşüm için yasal düzenleme mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme dair açıklamalarda ...
CHP İzmir'den 4 seçim üssü hamlesi!
CHP İl Yönetim Kurulu toplantısında seçim çalışmaları masaya yatırılırken, ...
 
CHP İzmir'de görevden alınan başkanın yerine gelen isim belli oldu
Geride kalan hafta 2017'den bu yana sürdürdüğü görevinden alınan Urla ...
Görüşme sonrası açıklama: Adaylıktan çekilecek mi?
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi'nin ...
Mehmet Aslantuğ TİP’ten milletvekili adayı oldu
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı (TİP) Erkan Baş, oyuncu Mehmet Aslantuğ'un ...
 
İYİ Parti İzmir'de ön seçim tarihi ve sandık yerleri belli oldu
Milletvekili adaylarını teşkilata sorma kararını alan İYİ Parti'de de ...
Destici: Dört siyasi parti kendi listelerini hazırlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Merkezi'nde BBP Genel Başkanı ...
İstifa açıklaması: Yük haline geldim!
İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, "Zorunlu hale geldi istifa. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri