POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
15 yaşındaki çalışan, turist müşteriyi bıçakladı
15 yaşındaki çalışan, turist müşteriyi bıçakladı
Rekabet Kurumu'ndan META'ya büyük ceza
Rekabet Kurumu'ndan META'ya büyük ceza
Hizbullah'tan İsrail üssüne füze saldırısı
Hizbullah'tan İsrail üssüne füze saldırısı
Lise son sınıf öğrencisi kız, silahla okulu bastı
Lise son sınıf öğrencisi kız, silahla okulu bastı
2 Mayıs 2023 Salı - 09:07

Seçime müdahale tartışması: Peş peşe mesajlar!

?Kılıçdaroğlu, bazı İletişim Başkanlığı çalışanlarının isimlerini vererek, "Dark web dünyası sizi yabancı istihbaratların eline düşürür" suçlamasında bulundu. Altun bu suçlamaya, "Sosyal medyadaki trol ağlarını, köleleştirilmiş hesaplarla sosyal medyayı manipüle etme yöntemlerini boşa çıkarmaya devam edeceğiz." yanıtın verdi.

Seçime müdahale tartışması: Peş peşe mesajlar!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın "Sosyal medya üzerinden seçmeni etkilemeye" çalıştığını ima etmesi tartışma başlattı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bu suçlamaya sert tepki gösterdi.  

Kılıçdaroğlu, İletişim Başkanlığı'nı, sosyal medyada seçmenleri yönlendirmeye çalışmakla suçlayınca, sert yanıtla karşılaştı. Kılıçdaroğlu,  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İletişim Başkanlığı yöneticilerini işaret ederek, "Anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. Son uyarımdır." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımını alıntılayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve İletişim Başkanlığı yöneticilerini iftiralarla karalamaya çalıştığını söyledi.

"Hiçbir siyasetçinin kamu görevlilerini isimlerini zikrederek hedef göstermesi kabul edilemez." diyen Altun, "Bu açıklamayı ne amaçla yaptığınızı, neyin önünü önünü almaya çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Sosyal medyayı manipüle etme yöntemlerini boşa çıkarmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Altun, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ülkemizin stratejik iletişimi için gece gündüz demeden çalışan ve özellikle ülkemize dönük sistematik dezenformasyonla mücadelede büyük başarılar elde eden İletişim Başkanlığımızı, Başkan Yardımcılarım Çağatay ve Evren beyleri, Bilgi İşlem Daire Başkanım Serhat beyi, bir kez daha akıl ve izan dışı iftiralarla karalamaya çalışmış. Esef duyduk. Sn. Kılıçdaroğlu’nun tweetlerini yazan AJANS’ın iftira niteliğinde ifadelerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti kamu görevlilerini açıktan hedef göstermekte bir beis görmemesi anlaşılabilir. Ancak, demokrasiyi içine sindirmiş hiçbir siyasetçinin dedikodu ve iftira siyasetine tevessül etmesi, devletin kamu görevlilerini isim isim zikrederek hedef göstermesi kabul edilemez."

Kılıçdaroğlu'nun suçlamalarının doğru yolda olduklarını gösterdiklerini belirten İletişim Başkanı Altun, açıklamasında ayrıca, "Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasının başından sonuna kadar kurumumuzu hedef alması, çevresindeki 'profesyonellerin' elinde bir strateji olmadığını, siyaset üretemediklerini ortaya koymaktadır. Şunu da söylemezsek olmaz. Bu açıklamayı ne amaçla yaptığınızı, neyin önünü almaya çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Demokrasiyi ve kamu çıkarını korumak, müzakere kültürünü güçlendirmek adına sosyal medyadaki trol ağlarını, köleleştirilmiş hesaplarla sosyal medyayı manipüle etme yöntemlerini boşa çıkarmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU NEYİ İMA ETTİ?
Kılıçdaroğlu'nun suçlamasında geçen "Cambridge Analytica skandalı" 2018 yılında, 50 milyon Facebook kullanıcısına ait verilerin usulsüz kullanıldığının ifşa olması ile patlak verdi. Şirket, "tüketici, takipçi, seçmen davranışlarını değiştirmek isteyen" iş dünyası ve siyasi partilere hizmet sunan bir veri analiz şirketi olarak çalışıyordu.Zaman içinde kullanıcı verileri usulsüz şekilde elde edildiği belirlenen kişi sayısı 90 milyona yaklaştı. Şirketin, ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesinde ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma (Brexit) süreçlerinde, seçmen davranışları üzerinde etkili olduğu düşünülüyordu.Facebook'un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mark Zuckerberg, kullanıcı bilgilerinin izinsiz paylaşılmasıyla ilgili süreç içinde ABD Kongresi'nde ifade verdi ve özür diledi. Şirkete tarihi bir miktar olan 5 milyar dolar ceza kesildi Cambridge Analytica şirketi de kapatıldı. (NTV)

 
Sürekli o ilçede ayak basmadık yer bırakmadı!
 
Bakan Bilgin'den "Mesai 6 saat olsun" önerisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli o ilçede ayak basmadık yer bırakmadı!
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, çalışmaları ...
Kılıçdaroğlu isim isim saydı: Son uyarımı yapayım!
Daha önce yaptığı açıklamada, "Son 10 günde girişilecek en pis işleri ...
AK Partili İnan'dan miting çıkışı: 6'sı, 7'si toplandı, 2018'deki İnce kadar toplayamadı!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Millet İttifakı'nın ...
 
AK Partili Dağ'dan İzmir'deki 2 mitingle ilgili çarpıcı değerlendirme
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk'te yayınlanan moderatörlüğünü ...
Akşener'den 'Çıray' açıklaması.... Jet yanıt: Gerçek dışı!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ...
Manisa'dan seslendi: Taşeron işçilere kadro sözü
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'daki mitingde ...
 
İnce, ’10 milyon lira aldı’ iddialarına yanıt verdi
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kamuoyunda ...
Memleket Partisi’nde bir üst düzey istifa daha
Memleket Partisi'nin kurucu ve Parti Meclisi üyesi Ahmet Meşe, sosyal ...
Erdoğan yerli savaş uçağının adını açıkladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli savaş uçağının adının ''KAAN'' ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri