POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
25 Aralık 2019 Çarşamba - 16:42

‘Selden kütük kapma’ tartışması: CHP’li Serter’le AK Partili Kaya karşı karşıya!

AK Partili Kaya’nın 43 yıl önceyle kıyaslı su kuyruğu çıkışına CHP İzmir Milletvekili Serter’den ‘Selden kütük kapma’ yanıtı geldi. Kaya Soyer eleştirisinin ardından bu kez Serter’e su baskını fotoğraflarıyla yanıt verdi. Serter ise daha sonra Kaya'ya, " İşi ucuzlatma, şu Gediz’den Suyu İzmir’e getirmek için beraber mücadele edelim istersen" çağrısında bulundu. 

‘Selden kütük kapma’ tartışması: CHP’li Serter’le AK Partili Kaya karşı karşıya!

GERÇEKİZMİR – İzmir’de hayatı zora sokan sağanak yağışlar ve büyük arıza nedeniyle yaşanan su kesintisi siyaset gündemine de oturdu. 

Son olarak AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter sıralı demeçlerle karşı karşıya geldi. 

Sosyal medya hesabından gönderdiği mesajda İzmir'deki su kesintisini 43 yıl önce Bornova'da çekilmiş bir fotoğrafı Karabağlar'da yaşanan su kuyruğu ile eşleştirerek eleştiren AK Partili Kaya ayrıca, "Ancak hakkını vermek lazım, CHP'li Kocaoğlu CHP'li Soyer'den daha insaflıydı. O hiç olmazsa İzmir'i yağmurlu havada susuz bırakmaz, kesintileri yaza doğru yapıp kuyrukları güneşli havaya denk getirirdi" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O MESAJLAR VE FOTOĞRAF: 
İlk fotoğraf 1976 yılından, Bornova Büyük Cami önündeki su kuyruğu. İkinci fotoğraf ise 2019 yılında Karabağlar'daki su kuyruğu. Aradan 43 yıl geçmiş, değişmeyen tek şey vatandaşların mağduriyeti. İzmir'e ve İzmirlilere yapılan CHP zulmü, sistematik bir biçimde devam ediyor.

CHP aynı CHP, zulüm aynı zulüm. Sadece kişiler ve yöntemler değişiyor. Ancak hakkını vermek lazım, CHP'li Kocaoğlu CHP'li Soyer'den daha insaflıydı. O hiç olmazsa İzmir'i yağmurlu havada susuz bırakmaz, kesintileri yaza doğru yapıp kuyrukları güneşli havaya denk getirirdi.



SERTER'DEN KONTRA: SELDEN KÜTÜK KAPMA! 
İzmir Milletvekili Bedri Serter, AK Parti Milletvekili Atilla Kaya’nın Tunç Soyer’e ve Büyükşehir icraatlarına yönelik açıklamasına sert tepki gösterdi. Serter, açıklamasında “İzmir ’de selden kütük kapmaya çalışan ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı ile yeni Büyükşehir Belediye başkanını kıyaslamaya çalışan AK Partili Milletvekili arkadaşıma tavsiyem şu ki bu kıyaslama ve yorumlar sizin oyun alanınızın dışında kalır, ucuz siyaset yapmayın” dedi.

Serter, İzmir’de 3 gündür yaşanan su probleminin esasen hükümetin eksik icraatları nedeniyle olduğunu hatırlattı ve “Öncelikle bu konuda Hükümetinizin yapması gereken bu güne kadar Gördes barajını su tutar hale getirmekti ki İzmir’in yedek su havzası olarak Gördes kullanılabilsin. Gördes, bu güne kadar aktif hale gelmiş olsaydı halkımıza bizde bu eziyeti çektirmiş olmayacaktık” diyerek iktidara çağrı yaptı: “Bu konuda esas sizlerin desteğini bekliyoruz. Biran evvel  Gördes’in baraj suyunu İzmir’e getirelim”dedi.

Serter, İzmir’de yaşanan susuzluk sorunun doğal bir arızadan kaynaklandığını kaydetti ve “Evet İzmir’de 48 saat süren ve 3 İlçede yaşanan su problemi bir doğal arızadan doğan bir problemdir. Ana boru patlamış, İZSU görevlileri, Belediye Başkanı ve bizler nefes almadan 48 saat çalışarak patlayan yerleri yeniledik. Bu sayede sevgili İzmirliler suya kavuştu.  Burada teşekkür edeceğimiz bir konuyu siyaset malzemesine dönüştürerek siyaset yapmak bence akıllı bir iş değildir”dedi.

Doğal sorunları siyaset malzemesi yapmayın
Serter, açıklamasında, “Sevgili Atilla Kaya’ya buradan siyasi bir kazancı olamayacağını bir dostu olarak söylemeyi ve bu tür bir doğal problemi siyaset malzemesi haline getirmemesini tavsiye ederim. Siyasette bizim tarzımız, ne olursa olsun doğal olaylar ve afetler üzerinden siyaset yapmamaktır. Bizimde kendi hükümetleri ile ilgili söyleyeceğimiz çok şeyler vardır ama yeri gelince ve Meclis’te bunları grup olarak söylemeyi etik buluruz” dedi.

Serter, Kaya’ya seslenirken “Sayın vekilimin herhalde önümüzdeki yerel seçimlerde bazı hedefleri var, öyle gözüküyor ama bu yol yanlış yoldur. Tüm çalışmaları için İzsu çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim, bölgemizi tekrar suya kavuşturmuşlardır. Öncelikle yapılması gereken Gördes barajından suyu artık İzmir’e getirmeliyiz. Görev hükümetindir” dedi.

KAYA'DAN BİR FOTO-SALVO DAHA! 
AK Partili Kaya, CHP'li Serter'in açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından yine fotoğraflı mesajlar gönderdi. 

Kaya önce İzmir'de dün gece yağmur suyuyla sokak banyo yapan 2 vatandaşın videosunu "CHP İzmir Milletvekili Sn. Bedri Serter, su kesintilerinin DOĞAL BİR ARIZADAN kaynaklandığını söylemiş. CHP'li belediye yönetiminde her zamanki gibi DOĞAL BİR ARIZA olduğu kesin. Yağmurlu havada susuzluktan sokaklarda yıkanan bu arkadaşlar da anlayamamış sizi, DOĞAL olarak" mesajıyla paylaştı. 

Kaya, "Sayın Serter, bir de "sel, kütük" falan demişsiniz. Bilirsiniz, sizi severiz. İzmir'den güncel bir fotoğrafı göndermek istiyorum size. Bu fotoğrafa iyi bakın. Bu aralar CHP'lilerin en son bahsedeceği kelime "sel" olmalı, değil mi? Saygılar" mesajı da şu fotoğrafla paylaştı: 

SERTER'DEN ÇAĞRI: BERABER MÜCADELE EDELİM
CHP İzmir Milletvekili Serter, bir tweet daha attı ve "Sayın Kaya işi ucuzlatma, şu Gediz’den Suyu İzmir’e getirmek için beraber mücadele edelim istersen" çağrısında bulundu. 

 

 
CHP Bayraklı'da Susmuş dönemi: İlk ziyaret Sandal'a
 
Çekici ile vidanjör çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bayraklı'da Susmuş dönemi: İlk ziyaret Sandal'a
CHP Bayraklı’nın çiçeği burnunda ilçe başkanı Pınar Susmuş ilk ziyaretini ...
Erdoğan'dan kritik ziyaret ve Libya mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus'ta mevkidaşı Kays Said ile bir araya geldi. ...
CHP'li Serter'den AK Partili Kaya'nın 'Soyer çıkışı'na tepki!
Serter, açıklamasında “İzmir ’de selden kütük kapmaya çalışan ve eski ...
 
''Montrö delinmedikçe niye rahatsız olalım?''
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Montrö Boğazlar Antlaşması delinmedikçe, bütün ...
Sertel'den sert TRT çıkışı: FETÖ'cülerin sesi CHP'ye iftira atıyor!
TRT’de yapılan programlarda CHP’ye iftira atıldığını ileri süren İzmir ...
Gül'den kritik 'Hablemitoğlu cinayeti' açıklaması
Adalet Bakanı Gül, Hablemitoğlu cinayetinin zanlısı hakkında, "Zanlının ...
 
'CHP'nin Kalesi'nde kadın başkan formülü: O isme ‘aday ol’ baskısı!
CHP’de kongre tarihi öne çekilen Karşıyaka’da aday belirsizliği sürüyor. ...
AK Partili Kaya'dan '43 yıllık' foto-salvo, çarpıcı Kocaoğlu-Soyer kıyası!
İzmir'deki su kesintisini 43 yıl önce Bornova'da çekilmiş bir fotoğrafı ...
CHP Karaburun seçimini yaptı: 'Halef-selef yarışı'nı kim kazandı?
CHP Karaburun’da ilçe başkanlığı için sandık kuruldu. Kongrede mevcut ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri