POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tekin'den öğretmen ataması açıklaması
Tekin'den öğretmen ataması açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı
İşte Terim-Panathinaikos anlaşmasının perde arkası
İşte Terim-Panathinaikos anlaşmasının perde arkası
Kahreden kaza: Yeni evli çifti ölüm ayırdı!
Kahreden kaza: Yeni evli çifti ölüm ayırdı!
11 Mart 2023 Cumartesi - 12:58

Soyer 14 Mayıs'ı işaret etti: Kadınların öncülüğünde başka bir Türkiye!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen buluşmaya katıldı. Ülkedeki değişim için 14 Mayıs'ı işaret eden Başkan Soyer, “Bu ülkenin aydınlık, vicdan sahibi kadınlarının öncülüğünde başka bir Türkiye’yi yaratacağız” dedi.   

Soyer 14 Mayıs ı işaret etti: Kadınların öncülüğünde başka bir Türkiye!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı'nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kadın meclis üyeleri için düzenlendiği kahvaltıya katıldı.  Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki buluşmaya, Başkan Tunç Soyer’in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İzmir Kent Konseyi Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir’in 30 ilçesinden kadın meclis üyeleri ve akademisyenler katıldı.

''KİMSENİN REHAVETE DÜŞMEYE HAKKI YOK''
Bu güzel toprakların ve güzel insanlarının daha iyi bir hayatı hak ettiğini söyleyen Başkan Soyer, şöyle devam etti: “Yüz sene önce atalarımız bir cumhuriyet müjdesi yarattı. Şimdi de aynı enkazın altından yepyeni Türkiye’yi çıkarmamız mümkün. Atalarımızın sorumluluğu şimdi bizde. Bu sorumluluk duygusunu iliklerimizde hissetmemiz lazım. İlk defa bu kadar yakınız; ya yakalarız ya da kaçırırsak çok şey kaçırırız. Ben başaracağımıza inanıyorum. Bu ülkenin aydınlık kadınları, vicdan sahibi kadınları sizlerin öncülüğünde başka bir Türkiye’yi yaratacağız.”

ASLANOĞLU: KADINLARIN EĞİLMEYEN BAŞI UMUDUMUZU TAÇLANDIRIYOR

Yapılan toplantıda konuşmasına, Edip Cansever’in Yer Çekimli Karanfil şiiriyle başlayan, CHP il başkanı Aslanoğlu “ Zaferi kazandıracak kadınlarımızın haklarını söke söke almak için, İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden hayata geçirmek için başlıyoruz” dedi. Aslanoğlu şu mesajları verdi;

Karanfili elden ele taşıyan yol arkadaşlarım, günlerimizi daha da aydınlatacak kadınlarımız merhaba. Şerife Bacı’dan, Gördesli Makbule’den, Nezahat Onbaşı’dan, Kara Fatma’dan, Türkan Seylan’dan bayrağı devralanlar, merhaba. Gülten Akın’ın da dediği gibi, “Evler, çocuklar ve mezarlar çizdiler dünyamıza.” On binlerce yurttaşımızın yaşamını yitirmesinin sebebi deprem değil, insan yaşamına verilmeyen değerdir. Bu nedenle konuşmama 10 ilimizde yitirdiğimiz yurttaşlarımızı anarak başlamak istiyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Biz AKP iktidarı boyunca her türlü kaosu, her türlü ekonomik krizi, her türlü diplomatik faciayı gördük. Yeri geldi öfke duyduk, yeri geldi irade koyduk, yeri geldi çözüm sunduk, ancak asla ve asla çaresizlik duymadık. Kararlılıkla yürüdüğümüz iktidar hedefimize gün be gün yaklaşıyoruz. Şimdi onun için alın teri dökmeye başlıyoruz! Tam 20 yıldır kadın ötekileştiriliyor, yok sayılıyor, öldürülüyor, katilleri iyi hal indirimleriyle ödüllendiriliyor. Bütün bunlara rağmen sizlerin eğilmeyen başı, dayanışması umudumuzu taçlandırıyor.

BİZ KAZANACAĞIZ KADINLAR KAZANACAK

Konuşmasına, şimdi kapı kapı, sokak sokak umudu yayma, yepyeni bir Türkiye’yi yaratma zamanı” olduğunu belirterek devam eden Aslanoğlu “ Heyecanlıyız! Bu sefer bahar, bir avuç AKP zenginine gelmeyecek.  Beşli Çete ’ye gelmeyecek. Halkı hiçe sayanlara gelmeyecek; bu bahar artık güzel ülkeme ve halkımıza gelecek. Kadınlarımıza gelecek bahar. Çocuklarımıza gelecek. Baharı hep birlikte karşılamak için, Kadın cinayetlerine son vermek için, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde yasaklanmadan alanlara çıkabilmek için, her alanda toplumsal cinsiyet eşitliği sağlamak için, Kadın emeğinin görünür olması için,  Siyasete bir kez daha kadın damgası vurmak için, başlıyoruz!  Biz kazanacağız, kadınlar kazanacak” dedi.

 
Efes Selçuk'ta yeni dönem: Depreme karşı belediye devreye giriyor!
 
Özdağ cumhurbaşkanı adayını açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Selçuk'ta yeni dönem: Depreme karşı belediye devreye giriyor!
Efes Selçuk Belediye Meclisi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda ...
Kahraman Köpek Proteo Karşıyaka'da ölümsüzleşti
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrasında Meksika Savunma Bakanlığı’na ...
Buca Belediyesi'nden diş sağlığı eğitimi
İzmir'in Buca Belediyesi, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine ağız ve diş ...
 
İktisat Kongresi konserleri depremzedelere destek olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenecek ...
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi tek tık uzakta!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenecek ...
Başkan Eriş, barajlardaki duruma dikkat çekti, susuzluk uyarısı yaptı!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, kuraklık afetiyle karşı karşıya olunduğunu ...
 
Sandal'dan İzmirli depremzedelere 'emsal' ziyareti: İnanıyoruz bu karar bozulacak!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Depremzedeleri Derneği’ni ...
CHP Lideri'nden Güzelbahçe'nin konteyner kentine ziyaret
Güzelbahçe Belediyesi’nin Malatya Yeşilyurt Aşağıbağlar Mahallesine kurduğu ...
Karaburun Dayanışması kadın emeğiyle geleceği 'dokuyor'
Karaburun Belediyesi, Karaburunlu Kadınlarla fırında ‘hamur birliği’, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri