POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
24 Haziran 2021 Perşembe - 16:23

Soyer: İzmir tarımı yerli ve millidir, dışa bağımlılığın panzehridir!

Agroexpo – 16. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışında İzmir Tarımı'nın önemine vurgu yapan Başkan Soyer, “İzmir Tarımı, dışa bağımlılığın panzehri olan, binlerce yıldır bizleri besleyen kadim üretim havzalarını, ova ve meralarımızı korumanın anahtarıdır. Tüm sıkıntılara rağmen üretmeye devam eden köylümüzün alın terine sahip çıkan, yerli ve milli bir projedir. Bu projenin üssü ise, açılışı yarın gerçekleştireceğimiz Sasalı’daki İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi olacak” dedi.

Soyer: İzmir tarımı yerli ve millidir, dışa bağımlılığın panzehridir!

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın dört büyük tarım fuarından biri olan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın 16'ncısı, Fuar İzmir'de başladı. 27 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek fuarın açılışına Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Azerbaycan Tarım Bakanı İnam Kerimov, Kuzey Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Aryanit Hoca, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Orion Fuarcılık Genel Müdürü Fatih Tan, yurt dışından fuara gelen bürokratlar, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, katılımcılar, sektör profesyonelleri ile üreticiler katıldı.

Soyer: İzmir Tarımı dışa bağımlılığın panzehiri
İzmir’de, yaklaşık 1,5 milyon kişinin tarım sektöründe olduğunu belirten Başkan Soyer, kuraklık ve yoksullukla mücadeleyi öncelik olarak gördüklerinin altını çizdi. İzmir’in su kaynaklarını korumanın ve kuraklıkla mücadele etmenin en temel çözümünün ürün desenini değiştirmek olduğunu açıklayan Başkan Tunç Soyer, “İzmir Tarımı’nda yoksullukla mücadele hedefi doğrultusunda ise tarımı farklı sektörlerle iç içe geçen, çok boyutlu bir sektör olarak görüyoruz. Tohum aşamasından başlayıp ürünlerin mutfağa kadar uzandığı süreci, birbirine zincirin halkaları gibi bağlı bir sistem olarak uyguluyoruz. İzmir’de uyguladığımız bu politikada; önce tarımda ürün desenini değiştiriyor, ardından o ürünün lojistiğini, işlenip markalaşmasını, satışı ve ihracatını destekliyoruz. Eğitim ve ARGE faaliyetlerini bütüncül bir strateji ile yürütüyoruz. İzmir’de çitçilere sadece alım garantisi vermekle kalmıyor, aynı zamanda satış garantisini de gündeme alıyoruz. Bu sürece, İZFAŞ’ın düzenlediği tarımsal ihracat fuarları destek oluyor. 2022’de düzenlenecek Terra Madre Anadolu, küçük üreticimizi doğrudan ihracatçı yapmak için geliştirdiğimiz uluslararası fuarlarımızın başında geliyor.  İzmir Tarımı, dışa bağımlılığın panzehiri olan, binlerce yıldır bizleri besleyen kadim üretim havzalarını, ova ve meralarımızı korumanın anahtarıdır. Tüm sıkıntılara rağmen üretmeye devam eden köylümüzün alın terine sahip çıkan, yerli ve milli bir projedir. Bu projenin üssü ise, açılışı yarın gerçekleştireceğimiz Sasalı’daki İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi olacak. Merkezimizde, yoksulluk ve kuraklıkla mücadele hedefimiz doğrultusunda ürün planlaması, markalaşma ve ihracat çalışmalarımız gerçekleşecek” dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, tarım ve hayvancılık ile ilgili fuarların önemine vurgu yaptı ve “Tecrübelerimizi bu tür fuarlarla tüm dünyaya kabul ettirmekteyiz” dedi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Yeniden buluşmaktan herkes gibi çok mutluyum. Fiziksel fuarların başlamasıyla İzmir Ticaret Odası olarak verdiğimiz desteklere devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan ise emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış sonrasında Başkan Tunç Soyer ile Bakan Pakdemirli, Agroexpo'yu gezerek katılımcılarla buluştu. Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi standı başta olmak üzere üreticileri ziyaret ederek bir süre sohbet etti. 

 
Karabağlar'da AK Parti ve İYİ Parti grubuna proje turu!
 
TOKİ'nin satış listesi: İzmir'deki 7 parsel için 138 milyonluk bedel!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da AK Parti ve İYİ Parti grubuna proje turu!
Karabağlar Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi parti temsilcileri, ...
Torbalı'ya yeni hizmet üssü geliyor!
Muhtarlar ziyareti sırasında ve öncesinde Subaşı bölgesinden muhtarlık ...
Başkan Karakayalı'dan muhtarlara yatırım raporu!
Pandemi dolayısıyla, Kemalpaşa mahalle muhtarlarıyla uzun süredir bir ...
 
Çiğli'de kadınlar sabah sporunda buluşuyor
Çiğli Belediyesi tarafından, kadınların sosyal ve sportif aktivitelere ...
Karşıyaka’da 24 Haziran coşkusu yola çıktı
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’ya geldiği ve Karşıyaka ...
Buca’nın kırları lavanta kokuyor
Buca’nın kırsalına gelir getirmek için dikimi gerçekleştirilen lavantalar ...
 
İzmir'de 'sıkça sorular sorular', talepler ve Büyükşehir'in yanıtları
İzmirliler tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne yöneltilen sorular ve talepler ...
Gıda Çarşısı esnafı istedi, Başkan Batur yaptı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz hafta bir araya geldiği ...
Online kurslarda öğrendikleriyle sergi açtılar
Seramik, Resim, Fotoğrafçılık ve El Sanatları dallarında eğitimini tamamlayan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri