POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
18 Mart 2020 Çarşamba - 11:35

Soyer anlattı... Tüm detaylarıyla virüs seferberliği: Yol haritasında neler var?

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin tüm billboardlarında sadece korona virüsle ilgili bilgilendirme afişlerinin yer alacağını duyurdu. Soyer, akıllı trafik sisteminin elektronik panolarnını da bu iş için ayrıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi'nin bu süreçte daha aktif kullanılması için Vali Erol Ayyıldız’ı bilgilendirdiğini söyleyen Soyer, “Eğer ihtiyaç duyulursa, test kiti alımı konusunda kendilerine her türlü desteği de vereceğimizi açıkladım” dedi.

Soyer anlattı... Tüm detaylarıyla virüs seferberliği: Yol haritasında neler var?

GERÇEKİZMİR - Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'ye de sıçrayan korona virüs ile ilgili önlemler devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gerçekizmir'e belediye olarak virüsle mücadele için attıkları ve atacakları adımlara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin tüm billboardlarında sadece korona virüsle ilgili bilgilendirme afişlerinin yer alacağını duyurdu.

Soyer, akıllı trafik sisteminin elektronik panolarnını da bu iş için ayrıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi'nin bu süreçte daha aktif kullanılması için Vali Erol Ayyıldız’ı bilgilendirdiğini söyledi.

"EVDE KAL!"
“Kaygılıyım. Kaygılıyım lafını hayatımda ilk defa kullanıyorum” diyen Soyer, “Her gün dünyanın her yerinden haberler geliyor. İnsanlar ölüyor. Bir afiş gördüm. Stay at home-Evde kal. Hayat kurtarmanın bundan daha kolay bir yolu yok. Gerçekten şuan böyle” dedi.

DEZENFEKTE İÇİN TALEP EDİLEN YERE GİDİYORUZ
Büyükşehir Belediyesi olarak alınabilecek tüm önlemleri aldıklarını söyleyen Soyer,” Toplu taşım araçlarını, halka açık alanları sürekli dezenfekte ediyoruz.  Kimden talep geliyorsa dezenfekte için her yere gidiyoruz. Belediye olarak durumun vehametinin farkındayız, Büyükşehir’in tüm gücünü virüsle mücadele için kullanmaya hazırız” dedi.

SU KESİNTİLERİ GİDERİLDİ
Soyer,  borcu nedeniyle suyu kesilmiş olanların sularını açtıklarını, süreçte  kesilmemesiyle ilgili de İZSU’yu talimat verdiklerini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR KİRACISINA MÜJDE
Soyer, mülkiyeti Büyükşehire ait iş yerlerindeki kiracıların talebine göre mart, nisan ve mayıs ayı kiralarını erteleyeceklerini söyledi. Soyer, “ Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafımız daha zor duruma düşmesin diye, isteyen kiracılarımızın mart, nisan ve mayıs ayı kiralarını erteliyoruz” dedi.

TEST KİTİ İÇİN DESTEK 
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi'nin bu süreçte daha aktif kullanılması için Vali Erol Ayyıldız’ı bilgilendirdiğini söyleyen Soyer, şunları söyledi: Eşrefpaşa Hastanemizde altı tane solunum cihazı var. Vali Bey’i aradım. Kendisine ‘Eşrefpaşa Hastanesi bütünüyle emrinizde’ dedim. Teşekkür etti. Biz hazırız birlikte yürümeye, mücadele etmeye. Şu an test, tanı uygulamasını Sağlık Bakanlığımız yapıyor. Eğer ihtiyaç duyulursa, test kiti alımı konusunda kendilerine her türlü desteği de vereceğimizi açıkladım. Belediyenin tüm olanaklarını bunun için seferber ederiz...

BİLLBOARDLARIN TAMAMI KORONA VİRÜSE AYRILACAK
Kentin tüm billboardlarında sadece korona virüsle ilgili bilgilendirme afişlerinin yer alacağını duyuran Soyer, “Billboardlarda ve ekranlarda başka bir şeyin duyurusu olmayacak. Korona virüsüne karşı farkındalığı arttıracağız. Meselenin vehametini yalın anlaşılır halde anlatacağız” dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ BİREYLER İÇİN ‘MARKET’ HAMLESİ
65 yaş üstünde yaşayan bireylerin evde kalmaları adına 1 ay serbest biniş kartlarını yasaklamayı düşündüklerini ancak  yasanın  kendilerine böyle bir hak vermediğini söyleyen Soyer,”Rica ederek hatırlatarak vatandaşı ikna etmeye çalışıyoruz. Evlerinden çıkmadan marketten ne ihtiyaçları varsa evlerine ulaştırmak gibi bir çalışmamız var. Bunu büyütmeyi düşünüyoruz. AVM’ler ve lojistikçilerle görüşüyoruz. Araçlarımızı seferber edeceğiz. Markete gitmeden ihtiyaçlarını biz getireceğiz. Biz belediye imkanlarını insanların evden çıkmaması için kullanmaya çalışıyoruz” dedi.

BİLİM KURULU SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDE
Soyer, kurdukları Bilim Kurulu’nun sürekli iletişim halinde olduğunu söyledi. Soyer, “Kurul arasında Whatsapp grubu kurduk. Sürekli haberleşiyoruz. Bilgi akışı oluyor. Alınacak önlemlerle ilgili sürekli fikir alışverişi yapılıyor” dedi.

Soyer, virüsle mücadele içinde olan İtalya,İspanya ve Fransa’da belediyelerin uygulamalarını, getirdiklerini çözümleri takip ettiğini söyledi.

 
Dünya Sağlık Örgütü'nden ibuprofen uyarısı
 
Bakan Pakdemirli: Temel gıda ürünlerinde stok sıkıntısı yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl Başkanı Yücel'den '18 Mart' mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çanakkale zaferinin ...
Çanakkale zaferi bir milletin uyanışıdır
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çanakkale Deniz Savaşları'nın ...
İletişim Başkanı Altun'dan 'sokağa çıkma yasağı uygulanacak' iddialarına yanıt
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "OHAL ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı ...
 
İYİ Parti'de kongre mesaisine virüs engeli!
İYİ Parti Genel Merkezi’nin korona virüs ile mücadele kapsamında il ve ...
AK Partili Dağ'dan 'Kiraz' çıkışı: Ayıp ve hayret verici!
Kiraz’da imar planlarına itirazda Büyükşehir Belediyesi’ni haklı bulan ...
CHP'li Polat'tan 'Kiraz' çıkışı!
CHP'li Polat, “AKP’nin İzmir’e hizmet gibi bir derdi yok. Kiraz’a İZSU ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni önlemleri açıklayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüsle mücadele çerçevesinde 18 Mart Çarşamba ...
CHP İl Başkanı Yücel duyurdu: İl ve ilçe binalarıyla ilgili flaş karar!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medyadan yayınladığı mesajda, ...
CHP'de kurultay ve tüm kongreler için flaş karar!
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nın ertelendiğini açıkladı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri