POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'nin Mourinho ve Lukaku planı
Fenerbahçe'nin Mourinho ve Lukaku planı
Kedi katiline 4 yıl 6 ay hapis cezası
Kedi katiline 4 yıl 6 ay hapis cezası
Dolar/TL haftaya nasıl başladı?
Dolar/TL haftaya nasıl başladı?
Kamuda tasarruf dönemi: Hangi önlemler alınacak?
Kamuda tasarruf dönemi: Hangi önlemler alınacak?
4 Eylül 2019 Çarşamba - 19:13

Soyer'den 'Ankara', 'pejmürde' ve 'kayyum' mesajları!

Soyer, belediye başkanlarıyla yaptığı stratejik plan toplantısının ardından gündeme yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’na yönelik ‘pejmürde’ çıkışını ‘yakışıksız’ bulduğunu belirten Soyer, CHP’li belediyelere kayyum atanacağı iddialarına yönelik ise, “Bu ihtimali de Türkiye’de yaşadığımız için mümkün görüyoruz”dedi. Soyer, AK Parti Grubu ile yapılması planlanan Ankara ziyaretine ilişkin soruyu yanıtladı.

Soyer den  Ankara ,  pejmürde  ve  kayyum  mesajları!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Büyükşehir Belediyesi’nin 2019-2024 stratejik planının hazırlığı doğrultusunda önceki gün metropol ilçelerin belediye başkanları ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, toplantının ikinci oturumunda metropol dışında kalan ilçelerin belediye başkanları ile buluştu.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda 2 gün üst üste ayrı oturumlar şeklinde yapılan stratejik plan toplantılarında büyükşehrin stratejik planının ana hatları ile ilgili sunum yapılırken, ilçe belediye başkanları da hizmet süreleri boyunca yapacakları projeler, büyükşehir ile ortak yapmak istediği projeler ve büyükşehirden bekledikleri projeler hakkında kısa sunumlar yaptı.

SOYER'DEN İŞ DÜNYASIYLA ZİRVEDE 'BİRLİKTE ÜRETME' ÇAĞRISI- HABER İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER KATILMADI?

Metropol dışında kalan ilçelerle yapılan toplantıya Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar ve Aliağa Belediye Başkanı Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Serkan Acar, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran katılmadı.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ ÇOK ÖZENLE ÇALIŞMIŞ

Toplantının içeriği hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer,  “Çok güzel bir toplantı oldu. Birbirimizi duyuyoruz, dinliyoruz. Bu çok kıymetli bir şey… Sonuçta İzmir bir bütün… Ne Bergama’nın ne Bornova’nın stratejik hedefleri birbirinden bağımsız olamaz. Hepsi bir bütün olarak İzmir’in stratejik hedefleri olacak. Dolayısıyla her bir projenin birbiriyle irtibatını sağlamamız lazım. Bu zor bir şey ama bunu yapmak mecburiyetindeyiz ki önümüzdeki 5 yıl geriye dönüp bakılmasın ve herkes ne yapacağını bilsin.  Çok güzel projeler var.  Belediye başkanlarımızın hepsi çok özenle çalışmış, her biri kendi ilçesine hakim, ilçesiyle ilgili önceliklerini tespit etmiş, bizden beklentilerini tespit etmiş. Bunların içinde hem stratejik plana dahil olacaklar var, hem büyükşehir tarafından yapılabilecek, yapılamayacak olanlar var, hem de ilçe belediyelerinin yapabilecek, yapamayacak oldukları var. Bunlarda böylece berraklaşmış oluyor. Bu toplantının faydalarından biri de o… Hem gücümüzü, hem kaynaklarımızı, hem zamanımızı hepsini birden değerlendirme imkanı buluyoruz” diye konuştu.

Soyer toplantı gündemi hakkında yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

ANKARA’YA EYLÜL, EKİM AYI İÇERİSİNDE GİDECEĞİZ

İzmir’in bakanlık nezdinde onay bekleyen projeleri için AK Parti Grubu ile yapılması planlanan Ankara ziyaretine ilişkin soruyu yanıtlayan Soyer, “Tam şuanda tarih sormak üzere aramıştım, günü henüz kesinleşmedi. Ama muhtemelen Eylül,  Ekim ayı içerisinde gideceğiz. Ankara ziyaretimiz, bugüne kadar bizim talip olduğumuz fakat cevap alamadığımız ya da onayı henüz kabul edilmemiş başlıklardan oluşacak, bu işleri çözmek üzere gideceğiz. Yoksa biz Ankara’dan bir proje beklemiyoruz” diye konuştu.

BAKAN SOYLU’YA PEJMÜRDE ÇIKIŞI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, kayyum atamalarına tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için; "İşini yap, başımızın üzerinde yerin var ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz" ifadelerini kullanması hakkında konuşan Başkan Soyer, “Hiç hoş olmadı. Ben bir bakana yakıştıramıyorum doğrusu. Ne demek pejmürde? Çok yakışıksız bir söz…”dedi.

KAYYUM AÇIKLAMASI: ALIRLARSA, ALIRLAR ONLARIN BİLECEĞİ ŞEY!

HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanması sonrasında CHP’li belediyelere de aynı uygulamanın yapılabileceği iddialarına yönelik soruyu yanıtlayan Soyer “Endişe değil ama ihtimal yaşıyoruz. Niye endişelenelim? Alırlarsa, alırlar. Onların bileceği şey ama biz görevimizin başındayız ve bu ihtimali de Türkiye’de yaşadığımız için mümkün görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Havai fişek fabrikasında patlama: 16 ölü
 
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den iş dünyasına 'birlikte üretme' mesajı!
İş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen bir toplantıda konuşan ...
Seferihisar'da kadın zabıta arttı kavgalar azaldı
Seferihisar Belediyesi'nde Zabıta Müdürlüğü’nde çalışan kadın sayısı 2’den ...
Ödemiş'te kurtuluş coşkusu!
Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı etkinlikleri kortej ...
 
Narlıdere Deniz Festivali başlıyor!
Narlıdere Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Narlıdere Deniz ...
KARSAD'ın yeni yönetiminden Başkan Tugay’a ziyaret
Karşıyaka’nın ve Kaf Sin Kaf’ın efsanelerinden Dr. Bülent Zeren’in vefatının ...
Başkan Oran dev arazi için yetkiyi aldı, mesajı verdi: Çeşme'nin toprağı...
Çeşme Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ...
 
Selçuk'ta bir ilk: Engelsiz park!
Efes Selçuk’un yepyeni festivali EFEST, önemli bir açılışa tanık olacak. ...
İETT Genel Müdürü istifa etti!
Twitter hesabından istifasını açıklayan İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış, ...
Bornova İEF'de fark yaratacak!
Bornova Belediyesi, 88. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda ilçenin kültürel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri