POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
16 Aralık 2021 Perşembe - 20:55

Soyer'den 'gündem dışı konuşmalar' çıkışı: Bundan sonra böyle olmayacak!

Büyükşehir Meclis oturumunda AK Parti Grup Başkanvekili Hızal'ın İZBETON Genel Müdürü Kaya’yı hedef alan sözlerine tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Bu meseleyi böyle kişiselleştirmek, burada olmayan genel müdür üzerinden konuşmak gerçekten yakışmıyor. Bu gündem dışı maddeler görüşmesi bundan sonra böyle olmayacak. Bunu net olarak söylüyorum bundan sonra bu üslup ve içerikle gitmeyecek" dedi. Soyer, grup başkanvekillerine yöntem belirleme talimatı da verdi.

Soyer den  gündem dışı konuşmalar  çıkışı: Bundan sonra böyle olmayacak!

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı üçüncü oturumunu gündem dışı konuşma bölümünde tansiyon yükseldi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal konuşmasında İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’yı hedef alan sözlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den kişiselleştirme tepkisi geldi. 

HIZAL'IN O SÖZLERİ TANSİYONU YÜKSELTTİ 
Gündem dışı bölümde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun deprem bölgesindeki dönüşüm için vatandaşlara boş senet imzalatıldığı çıkışını yanıtladı. Bir deprem mağduru olduğunu söyleyen AK Partili Hızal yıkılan ofisinin 7 ayda teslim edildiğini belirterek devlete teşekkür etti ve hiç bir senet imzalamadığını söyledi. Hızal, “Biz hiç birşey imzalamadık, ne ödeyeceğimizi de biliyoruz ama Uzundere’deki vatandaşlar bilmiyor. Algı olgunun önüne geçerse bu kenti yönetemezsiniz. Siz söylüyorsunuz ya biz de söylüyoruz İzmir bunu hak etmiyor. Vatandaş memnun değil... Vatandaş memnun olmadığı gibi Sayın Kılıdaroğlu da memnun değil. Memnunsa da zaten büyük bir problem var” dedi. CHP sıralarından bu seslere tepkiler yükseldi. Hızal ardından sözlerini “İzmir Büyükşehir Belediyesi 2.5 yılda bir tane bile anahtar teslim edemedi. Devlet Bayraklı’da 7 ayda bitirdi. İZBETON’un müdürü kamerasıyla Sayın Başkan’ın reklam müdürü gibi çalışacağına, Karşıyaka’daki kafelere kahve satacağına yol yapsın, dönüşüm yapsın” dedi. 

SOYER: BUNDAN SONRA BÖYLE OLMAYACAK! 
Hızal’ın sözlerine CHP sıralarından tepkiler yükselirken sözü Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer aldı. Başkan Soyer, “Bu meseleyi böyle kişiselleştirmek, burada olmayan genel müdür üzerinden konuşmak gerçekten yakışmıyor. Son cümleye kadar hepsini saygılayla dinlerdim ama bu kabul edilebilir bir şey değil... Kendisi burada yok” dedi. Soyer ardından, “Bu gündem dışı maddeler görüşmesi bundan sonra böyle olmayacak. Yönetmelik neyse onu uygulayacağız. Grup başkanvekilleri aralarında görüşsünler, yöntemde karar versinler. Gündem dışı konuşmalar İzmirliler için bir zaman kaybı haline geldi. Şu konuşmaların içeriğine bir bakın! Bunu net olarak söylüyorum bundan sonra bu üslup ve içerikle gitmeyecek. Kişileri hedef alacaksak olmaz. Mesele İzmir ise İzmir’i konuşalım. Tabi ki memleketi de konuşacağız. İzmir başkan memlekette değil ki... Biz bunları görmeden mi konuşacağız İzmir’i... ‘İzmir’in kronik sorunları var’ demişiz. Var, evet, samimiyetle söyledik. Yüzde 58 alarak seçildik. İzmirli bize güveniyor merak etmeyin, daha çok üretmemizi istiyorlar biz de üreteceğiz. Tabi ki eleştirileri dinleyeceğiz, muhakkak ilham alacağız, mutlaka eksiklerimiz var. Ama şunu önemle vurgulamak istiyorum, ‘Siz yapamadınız, biz yaptık’ kurgusu doğru değil... Biz hep beraber İzmiriz. Her iki gruba da söylüyorum biz beraber İzmiriz... Dolayısıyla hepimizin sorumluluğu ortak. Beraber yapıyoruz ya da yapamıyoruz. Ben çok daha iyi meclisler yapacağımıza inanarak kapatıyorum. Herkesin nezakat hassasiyetine inanıyorum. Kişisel alıp veremediğimiz bir şeyler varsa konuşulacağı yer burası değil, biz burada İzmir’i konuşacağız” dedi. 

 
A Milli Takım'ın rakipleri belli oldu
 
O taşınmaza en yüksek teklif LÖSEV'den!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Meclisi’nde dönüşüm ve planlama tartışması!
Büyükşehir Meclisi Aralık ayı üçüncü oturumuna Uzundere’deki dönüşüm projesinin ...
"'100 yıllık umut' gençlere ışık olmaya devam ediyor"
Mülkiyeliler Birliği İzmir Şubesi, Cumhuriyet kuşağının yaşayan en önemli ...
Soyer'den çarpıcı paylaşım: İyilikten ayrılmayacağım!
Büyükşehir Belediye Başkanı, meclis oturumunda yaşanan tartışmanın bir ...
 
Soyer ve Batur'dan Tarihi Çarşı'yı canlandıracak imza!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi arasında Kemeraltı’nda ...
Soyer'den 13 kazı başkanıyla zirve: İzmir'in Akdeniz iddiasını sürdüreceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir genelinde yürütülen ...
Büyükşehir'den üreticiye bir önemli destek daha!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
 
Başkan Engin'den kalem kalem proje raporu!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, katıldığı ilçenin dönüşüm ve gelişim ...
Başkan Batur'dan Gültepe esnafıyla dönüşüm zirvesi!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe’de esnafla buluştu. Esnafın ...
Dikili Belediyesi öz kaynağı zeytinine sahip çıktı
Dikili Belediyesi kendi mülkiyeti dahilinde yer alan zeytinliklerden elde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri