POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kızılcık Şerbeti'ne damga vuran Atatürk sahnesi
Kızılcık Şerbeti'ne damga vuran Atatürk sahnesi
POS cihazları Maliye'nin radarında!
POS cihazları Maliye'nin radarında!
Kripto para düzenlemesinde sona yaklaşıldı!
Kripto para düzenlemesinde sona yaklaşıldı!
Kamu İhale Kurulu atamaları Resmi Gazete'de
Kamu İhale Kurulu atamaları Resmi Gazete'de
22 Ağustos 2019 Perşembe - 21:33

Soyer'den o zirvede ulaşım müjdeleri!

'İzmir Buluşmaları' kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ulaşım ve toplu taşıma konferansında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, kentteki toplu taşıma ve ulaşımda atılacak önemli adımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Soyer den o zirvede ulaşım müjdeleri!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘arama konferansları’ hız kesmeden sürüyor. 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in seçim öncesi vaatlerinde yer alan ‘ortak akıl ve kenti birlikte yönetme anlayışı’ kapsamında düzenlenen konferansların üçüncüsü İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Daha önce Kültürpark, Tarım ve Sağlıklı Gıdaya Erişim konuları hakkında yapılan arama konferansının teması bu kez ulaşım ve toplu taşıma oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in öncülüğünde gerçekleşen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımla ilgili üst düzey yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Soyer, katılımcıların ulaşım ve toplu taşıma hakkındaki görüş, öneri ve şikayetlerini tek tek dinleyerek not aldı.

BU TOPLANTILAR TÜM TÜRKİYE’YE İLHAM OLSUN

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Tunç Soyer, “Bugün yine çok heyecan verici bir gün sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum. Bu İzmir buluşmaları adıyla yapmaya başladığımız toplantılar diliyorum ki tüm Türkiye’ye örnek olsun, ilham olsun. Bir kentin kolektif, ortak akılla yönetilmesinin çok büyük önemi var. Demokrasi, 5 yılda bir sandığa gitmek değil kentte yaşayanların hassasiyetlerini, beklentilerini aktarabilmelerini, karar mekanizmalarına müdahil olmalarının önünü açar. Kentle ilgili fikir üretme, kafa yormanın büyük önemi var. Bu toplantılar bunun kanallarını açmaya imkan veren, vatandaşlarımızın kentle ilgili hizmet üretenlere katkı vermesini mümkün kılan toplantılar. Daha önce Kültür park ve tarımla ilgili yaptık, çok kıymetli değerlendirmeler, tespitler dinledik. Bu toplantının da aynı amaca hizmet edeceğini biliyorum” diye konuştu.

HOCAZADE’DEN HAVAGAZINA KADAR YER ALTINA ALACAĞIZ

Seçim vaatleri arasında yer alan Basmane ve Alsancak’ta ulaşımın yer altına alınması projesine ilişkin konuşan Başkan Soyer, “Borsa ve Pier civarındaki atıl alanlarının kullanılmasını planlıyoruz. Alsancak Garı’nın olduğu bölgeyi Hocazade’den başlayıp Havagazı’na kadar olan yolu yeraltına alacağız ve o bölgede çok büyük bir yeşil alan, yayalaşmış bir alan kazancağız. Aynı şeyi Basmane 9 Eylül Meydanı için de gerçekleştireceğiz” dedi.

KATLANABİLİR BİSİKLET UYGULAMASI 26 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Toplu ulaşımdaki bisiklet aparatlarının arttırılmasına yönelik gelen talep üzerine açıklama yapan Başkan Soyer, “Bisiklet aparatları sayısını 60’dı, 236 tane yeni aldık 296’ya çıkardık. Katlanabilir bisiklet uygulaması da 26 Ağustos’tan itibaren hayata geçecek” ifadelerini kullandı.

DURAKLARA SİGARA İÇMEYİNİZ LEVHASI, AKTARMA MERKEZLERİNE TUVALET

Bir vatandaşın duraklarda sigara içilmesinden ve aktarma merkezlerinde tuvalet olmamasından duyulan rahatsızlığı dile getirmesi üzerine Başkan Soyer duraklara ‘sigara içmeyiniz’ levhası asılacağını ve aktarma merkezlerine tuvalet yapılacağını duyurdu.

SOYER’DEN İYTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

Konferansta ‘Biz çok yol problemi çözdük, sıra başkanda’ yazılı pankart açan İzmir Yüksek Teknoloji Enstütüsü öğrencileri okula yol sürelerinin çok uzun olduğunu ve günün 3-4 saatini yolda geçirdiklerini, ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Başkan Soyer ise “İçiniz rahat olsun bu eğitim sezonunda ulaşım sorununuzu çözmüş olacağız. Sizler için hazırladığımız sürprizler var onları da ilerleyen günlerde paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

DAİRE BAŞKANLARI VE GENEL MÜDÜRLER MAKAM ARACI KULLANMIYOR

Vatandaşlardan birinin “Daire başkanları ve genel müdürler toplu ulaşımı kullansa biz toplu ulaşımdaki sorunları yaşamazdık” ifadelerini kullanması üzerine Tunç Soyer başkan seçildiğinden bu yana daire başkanları ve genel müdürlerin makam aracı kullanmadığı açıklaması yapıldı.

DURAKLARA HARİTA UYGULAMASI

Soyer, tüm duraklarda toplu ulaşım aracının hangi hatlar üzerinden geçeceği ve kaç dakika sonra o hatta olacağını gösterecek haritalar olacağını açıkladı. Soyer, söz konusu uygulamayla ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade etti.

 
Soyer açıkladı: Kent tarihinin en büyük yangını!
 
İzmir'de kritik FETÖ baskını: 14 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan 23 Ağustos 2019 Cuma 00:23

Metro Yönetimi araba kullanıyor. Yoksa Metroyla mı gidip geliyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer açıkladı: Kent tarihinin en büyük yangını!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İzmir yangınıyla ilgili ...
Selçuk'ta 26 Ağustos'a özel iki etkinlik
Efes Selçuk Büyük Taarruzun 97. Yıldönümü olan 26 Ağustos’ta iki önemli ...
Karakızlar'da 'börülce' festivali
Torbalı ilçesinin kırsal Karakızlar Mahallesi'nde, börülce festivali düzenlenecek.
 
Kardeş Türküler konserinde fidan dağıtılacak
Çiğli Belediyesi tarafından 'Zafer, Barış ve Kurtuluş' etkinlikleri kapsamında, ...
Eski yöneticilerden Engin'e ziyaret
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’ni konuk etti.
Soyer'in 'yara sarma' çağrısına SP'li belediyeden destek!
Başkan Soyer’in İzmir yangını sonrası yaptığı çağrıya Saadet Partili Çanakçı ...
 
İZSU'dan teyakkuz: Ekipler 24 saat sahada!
Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün Menemen’deki otoyol çalışması nedeniyle ...
Bornova Belediyespor'da hedef play-off
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Türkiye 1. Basketbol Ligi'ne ...
Karşıyaka'da 'başıboş at' operasyonu!
Karşıyaka Belediyesi, sahipleri tarafından sokağa salınan atların toplanması ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri