POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
8 Mayıs 2021 Cumartesi - 08:41

Soyer'le gündem: Çarpıcı 'yeni bina', 'alkol satışı yasağı' krizi ve Torbalı mesajları!

Başkan Soyer, boşaltılan belediye binası için süreci aktardı ve “Mutlaka yenisini yapacağız” dedi. Soyer geçtiğimiz günlerde alkol yasağı kararı üzerinden yaşanan krize açıklık getirirken, yargıya taşınan Torbalı seçimi ve salgın hakkında da çarpıcı mesajlar verdi.

Soyer le gündem: Çarpıcı  yeni bina ,  alkol satışı yasağı  krizi ve Torbalı mesajları!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gerçekizmir’e açıklamalarda bulundu. Koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında alınan tedbir ve tam kapanma kararlarına dair konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer kurumdaki vaka oranları üzerinden bilgilendirmede bulundu.

Gündeme ilişkin de yöneltilen soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Soyer, kentte 30 Ekim 2020 tarihinde 6.9 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrasında tahliye edilen Büyükşehir Belediyesi binası için açıklamalar yaptı.

Alkol yasağına ilişkin alınan kararın altında imzasının olmadığı yönündeki açıklamanın hatırlatılması üzerine de konuşan Başkan Soyer, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile sürdürülen uyumun devam ettiğini vurguladı.

Soyer, Torbalı Belediyesi meclisinde merhum İsmail Uygur’un yerine başkanlık yapacak ismin belirlendiği seçimin yargıya taşınması sürecinin sorulmasının ardından da net bir mesaj verdi.  

VAKALAR ÇOK DÜŞTÜ
“Büyükşehir Belediyesi’nde koronavirüs vakaları ne durumda?” sorusunu yanıtlayan Soyer, “Çok düştü. Rakamları her Pazartesi alıyorum, şu an güncel bir rakam söylemem mümkün değil. Ama her hafta giderek düştü. Bu hafta da en düşüklerden biriydi” dedi.

17 günlük tam kapanma kararına ilişkin açıklama yapan Soyer, “Tam kapanma bizim açımızdan birçok anlamda fırsat… Talatpaşa’ya biz hayat boyu giremezdik. Mithatpaşa Caddesi’nde yaptığımız düzenlemeleri yapmak vatandaşta büyük sıkıntı yaratırdı. O açıdan iyi oldu. Çocuğu nedeniyle işe gelmeyenler var, esnek çalışma saatleri kapasitemizi bir hayli daraltıyor ve bizim açımızdan sıkıntı yaratıyor” diye konuştu.

Soyer, “Bayramdan sonraki süreçte uzatılacağını düşünüyor musunuz?” sorusunu da kısaca, “Uzatılacağını zannetmem” şeklinde cevaplandırdı.

SÖYLEDİĞİMİZ TARİHLERDE KAPANMAYA GİDİLMİŞ OLSAYDI ŞİMDİYE ÇOK DAHA İYİ SONUÇLAR ALINMIŞ OLURDU
Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu olarak önerileriniz neler olacak?” sorusu karşısında ise, “Vatandaşların gönüllü karantinasını sürdürmeye devam etmesi gerekiyor. Çünkü birçok şey o kadar çok esnetildi ki! Doğru dürüst bir kapanma göremiyoruz şu an itibariyle. Dolayısıyla vatandaşların kendi koşullarında karantinayı gönüllü olarak uygulamaya gayret etmeleri lazım. Söylediğimiz tarihlerde kapanmaya gidilmiş olsaydı şimdiye çok daha iyi sonuçlar alınmış olurdu. Hem geçen sene hem de geçen ay talep etmiştik” dedi.

Soyer ayrıca,  kentte olağanüstü artış gösteren bir ölüm oranı olmadığını söyledi. Soyer, ölüm oranlarının düşüşte olduğunu vurguladı.

MUTLAKA YENİ BİR BİNA YAPACAĞIZ
30 Ekim depremi sonrasında tahliye edilen Büyükşehir Belediyesi binası için konuşan Soyer, “Bir iki hafta kaldı. Yeni bir değerlendirme raporu hazırlattık. Sonlanmış olacak. Mimarlar Odası ve diğer uzmanlarla müzakere edeceğiz. Sonrasında bir kesin karar verip yolumuzu belirleyeceğiz. Mutlaka yeni bir bina yapacağız. Oraya çıkmamıza imkan yok. Yeri konusunda bir çalışma var ama kesinleşmeden bir şey söyleyemem. Bir iki haftaya netleşecek” dedi.  

HAFTA SONU YASAĞINDA BEİS GÖRMEMİŞTİK
Geçtiğimiz günlerde alkol yasağı kararının altında imzasının olmadığını açıklayan Soyer, Vali Köşger ile karşı karşıya gelme durumuyla ilgili gelen soruyu yanıtladı. Köşger’in önceki alkol yasağı kararına yaptığı vurgunun hatırlatılmasına da değinen Soyer, “Karşı karşıya gelme durumumuz yok. Gayet uyumlu çalışıyoruz. O 2 günlük hafta sonuyla ilgili Aralık ayında alınmış bir karardı. Onda bir beis görmedik. O günün koşulları içinde verdiğimiz doğru bir karardı. Ama bunun 17 gün sürecek bir karar haline getirilmesini de doğru bulmadık” ifadelerini kullandı.

MECLİS ÜYELERİ SÖYLEDİ; 50 KERE İPTAL ETSELER 50 KERE KAYBEDECEKLER
Torbalı’daki seçimi AK Parti’nin yargıya taşımasına değinen Soyer, “ Torbalı meclis üyeleri söylediler. 50 kere iptal ettirseler de 50 kere kaybedecekler” dedi. Soyer ayrıca Menemen’deki gibi bir sonucun çıkıp çıkmayacağıyla ilgili de, “ Menemen’deki gibi olay yaşanacağını zannetmiyorum” açıklamasında bulundu. 

 
İsrail'den Mescid-i Aksa’ya saldırı
 
İzmir'de 3 ayrı adrese koçbaşı ile tombala baskını: 220 kişiye 1 Milyon lira ceza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ulaşımında o 3 gün sefer planları güncellendi!
İzmir ulaşımında 10 - 11 ve 12 Mayıs 2021 tarihlerinde idari izin nedeniyle ...
Vali Köşger'den 'vaka' raporu!
Vali Köşger, tam kapanma öncesine göre kentteki Kovid-19 vaka sayılarının ...
Sular çekildi, ortaya çıktı: O ilçede Roma kalıntıları heyecanı
İzmir'de Beydağ Barajı havzasında suların çekilmesi sonucu Roma İmparatorluğu ...
 
Konak’ta amatör sporculara gıda desteği
Amatör spora verdiği destekle dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül ...
İzmir'de 50 bin haneye 25 milyon lira bayram desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ve Kurban bayramlarında 50 bin haneye ...
Buca'ya Avrupa’dan finalist onuru
Buca Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi kapsamında Pırlanta Merkezi öğrencileriyle ...
 
İZSU'dan tam gaz 'taşkın' mesaisi!
Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 17 günlük kapanma sürecinde ...
O ilçede sürpriz gelişme: Çiçeği burnunda başkan izne ayrıldı
İsmail Uygur'un vefatının ardından 27 Nisan günü yapılan seçimde koltuğa ...
Pehlivan Ankara'dan müjdelerle döndü
Menemen Belediye Başkanı Pehlivan, Ankara’dan gençlere yönelik müjdelerle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri