POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
9 Ocak 2023 Pazartesi - 19:15

Soyer’den mecliste 'Aslanoğlu' açıklaması: O görevi bırakacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı, Aslanoğlu’nun CHP’nin yeni il başkanı seçilmesinin ardından AK Parti sıralarından gelen kooperatif başkanlığı görevi çıkışına net yanıt verdi. Soyer, “Kendisiyle görüştüm, o görevi bırakacağını ve belediye ile herhangi bir iş yapmayacağını söyledi” dedi. 

Soyer’den mecliste  Aslanoğlu  açıklaması: O görevi bırakacak!

GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeni yılın ilk olağan oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. 

Cumhuriyetin 100.yılına yönelik mesajlarla açılan, komisyonlardan gelen 51 önergenin oy birliğiyle kabul edildiği ve denetim komisyonu üyelerinin seçildiği oturumda Başkan Soyer'in CHP'nin yeni il başkanı Şenol Aslanoğlu'nun kooperatif başkanlığı görevi hakkındaki açıklaması öne çıktı.

- SOYER'DEN YENİ İL BAŞKANI KARARI SONRASI İLK MESAJLAR... 

Oturumda ayrıca CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Elçi'nin mesajları üzerinden Türk bayrağı tartışması yaşandı. 

OTURUMDA NELER YAŞANDI? 

Kültürpark’taki yeni meclis salonunda gerçekleşen ve aynı zamanda Cumhuriyetin 100.yılının ilk toplantısı olan oturum önemli mesajlarla açıldı. 

100.YIL MESAJLARI 
Başkan Tunç Soyer oturumu, “Bizler 100.yılın meclis üyeleriyiz. Cumhuriyetin 100.yılında bu görevi yürütüyor olmak hepimiz için büyük gurur vesilesi...” sözleriyle açarken, CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın da, “2023 yılı hepimize şehrimize iyilikler getirsin. Cumhuriyetin 100.yılında Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri olmanın gururunun hepimiz paylaşıyoruz ve bununla birlikte büyük sorumluluk altında olduğumuzun bilincindeyiz” açıklamasını yaptı. 

Aydın’dan ayrıca partisinin il başkanlığına yapılan atamayla ilgili de bir açıklama geldi.  Aydın açıklamasında, “Bildiğiniz gibi Sayın Deniz Yücel görevinden ayrılarak milletvekilliği aday adaylık sürecini başlattı. Kendisine yeni yolunda başarılar diliyoruz, bütün grup olarak bugüne kadar yapmış olduğu önemli hizmetler, 5 yıla yakın süredir yürüttüğü il başkanlığı görevindeki emekleri ve çabaları nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün CHP Merkez Yürütme Kurulu Sayın Yücel’den boşalan il başkanlığı görevi için Şenol Aslanoğlu’nun görevlendirilmesini kararlaştırdı. Yine CHP Grubu olarak Sayın Aslanoğlu’na yeni görevinde başarılar diliyor, bütün İzmir İl Örgütü olarak tüm çalışmalarda Sayın İl Başkanımızla birlikte azim ve kararlılıkla yürüyeceğimizi bildirmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Ülkemizin kuruluşunun 100'üncü yılında kutlu görevde bulunmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Önümüzdeki yıl da bu mecliste bazı konularda ayrışacak olsak da çok kıymetli kararlar alacağımıza inanıyorum” mesajını verirken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 2023 yılının tüm insanlığa, Türkiye’mize ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum, MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin de, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100’ncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizi iç ve dış şerh odaklarına karşı savunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasını yaptı. 

Komisyonlardan gelen toplam 51 önergenin oy birliğiyle kabul edilerek onaylandığı oturumda dilek ve temenniler bölümünde yaşanan tartışma ve Başkan Soyer'in önemli açıklaması öne çıktı.



SOYER'DEN ASLANOĞLU ÇIKIŞINA YANIT: O GÖREVİ BIRAKACAK! 
AK Partili Meclisi Üyesi Hüsnü Boztepe bu bölümde yaptığı konuşmada CHP'nin yeni il başkanı Aslanoğlu'nun Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli görev üstlenen S.S. İş İnsanları Örnekköy Yapı Kooperatifi başkanlığı görevini gündeme getirdi. Boztepe, Aslanoğlu'nun il başkanlığı göreviyle birlikte bu göreve devam etmesinin hukuka uygun olsa bile etik olmayacağını dile getirdi. Başkan Soyer, Boztepe'nin çıkışını net bir mesajla yanıtladı. Soyer, "Buraya gelmeden Şenol Bey'le görüştüm. Bana bu görevi bırakacağını iletti. Kendisi yeni görevine tüm yüreğiyle ve enerjisiyle yüklenmeye kararlı olduğu için bu görevi bırakacak. Ayrıca belediye ile herhangi bir iş yapmayacağını da söyledi" diye konuştu. 

'TÜRK BAYRAĞI' ATIŞMASI 
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan MHP Grup Başkanvekili Şahin Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Nurşivan Elçi’nin yerel yönetimlerin güçlendirilmesi/özerklikle ilgili mesajlarını gündeme getirerek eleştirdi. Şahin, “Asıl tehlikeli olan bu konuşmanın CHP Genel Merkezi’nde ve Türk bayrakları kaldırarak yapılmış olmasıdır” çıkışında bulundu. Şahin’e yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Aydın ise, “CHP bu ülkeyi işgalcilerden kurtaran kadronun kurduğu partidir. CHP 100.yaşına gelen cumhuriyeti kuran kadroların kurduğu partidir. CHP’ye kimsenin milliyetçilik ve Türk Bayrağı dersi vermeye hakkı yoktur. Sayın Grup Başkanvekili bir danışmanın, yani partinin yetkili organından olmayan bir kişinin sözlerinden hareketle yaptığı eleştiriyi dileriz ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına resmi olarak yurt dışı gezilerinde demeç ve kabul verenlerin yanında bulunmayan Türk bayrağı için de gösterir” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan oturumda yapılan seçimde denetim komisyonu üyeleri de belli oldu. Buna göre komisyona CHP'den Dolunay Bayer ve Gamze Gül Çamur, İYİ Parti'den Kemal Sevinç ve AK Parti'den ise Ali Gönen seçildi. 

 
AK Parti başörtüsü için muhalefet turuna çıkıyor!
 
Temizlik emekçisine tokat skandalında yeni gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti başörtüsü için muhalefet turuna çıkıyor!
AK Parti, başörtüsüne anayasal güvence getirmeyi amaçlayan teklifi için ...
CHP İzmir'de gözler şimdi yönetimde: MYK ne karar verdi, akıbeti ne olacak?
Aslanoğlu'nun yeni başkan olarak atandığı MYK toplantısının ardından il ...
CHP İzmir'den 'Aslanoğlu' mesajları: Kim/ne yorum yaptı?
CHP MYK'sı İzmir kararını verdi, Yücel'in adaylık istifası sonrası boşalan ...
 
Soyer'den yeni il başkanı kararı sonrası ilk mesajlar!
CHP'de MYK toplantısının ardından İzmir'in yeni il başkanı belli olurken, ...
'Ortak aday' açıklaması: İktidar dahi destek olacak!
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masanın ...
İYİ Parti'de koltuğa bir aday daha: Doğan da başkanlık için yola çıktı!
İYİ Parti'de 22 Ocak'ta gerçekleşecek İl Kongresi öncesi Seçim İşleri ...
 
'Tank Palet' tepkisi: Bir özür bile dilemediler!
MSB'nin Arifiye yerleşkesindeki Yeni Nesil Fırtına Obüsleri teslimat töreninde ...
AK Partili Kaya: Karış karış geziyoruz, gördüğümüz şey...
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, saha çalışmalarını Selçuk'ta katıldığı ...
İYİ Parti'de kongre yolunda o isme 10.destek!
İYİ Parti’de 22 Ocak’ta yapılacak il kongresi öncesi sıcak gelişmeler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri