POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
12 Ekim 2020 Pazartesi - 19:20

Soyer’den meclisteki o bölümde değişiklik: Sığlık yapılıyor, İzmir’e haksızlık!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, meclis toplantısında gündem dışı konuşmalar bölümünde sınırlamaya gitti. Her parti gurubundan 3’er kişiye söz vereceğini ifade eden Soyer’e AK Parti’den tepkiler geldi. Soyer ise, “Bu gündem dışı bölümünde çok kişiselleştirilerek, İzmir gündemi dışına çıkılarak, siyasi sığlıkta değerlendirmeler yapıldığını gördük” dedi. Soyer durumu İzmir’e yapılan haksızlık olarak nitelendirdi.

Soyer’den meclisteki o bölümde değişiklik: Sığlık yapılıyor, İzmir’e haksızlık!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti.

İzmir’i yakından ilgilendiren maddeler oylanıp, kabul edildikten sonra gündem dışı konuşmalar kısmına geçildi.

Büyükşehir Belediye Bakanı Soyer, burada söz verme noktasında sınırlamaya gittiğini duyurdu. Her siyasi parti gurubundan 3’er kişiye söz vereceğini söyleyen Başkan Soyer’e AK Parti’den tepki geldi. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, eleştirilerini dile getirdi.

Soyer, “Ben de 10 yıl meclis üyeliği yapmış bir arkadaşınızım. Bu toplantımızda 3’er arkadaşımıza söz vererek devam edeceğim. Bu, meclis başkanı olarak benim iradem içinde” dedi.

HIZAL: MECLİSİN ÖNÜNÜ KESMEK GİBİ NİYETİMİZ ASLA OLMADI, OLAMAZ
AK Partili Hızal, “Biz az önce 150 gündem maddesini oyladık, görüştük. Bizim burada meclisin çalışmasının önünü kesmek gibi bir niyetimiz asla olmadı, olamaz. Ama yönetmelik hükümlerine uygun hareket edeceksek bu gündem maddelerinin tek tek okunması gerekiyor. Sizin, ‘benim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak vaktim var. Uzun uzun meseleleri görüşceğiz’ diye bir sözünüz vardı. Siz her zaman siyasetin dili diyorsunuz. İşte burada birbirimizin yüzüne karşı yaptığımız eleştiriler olursa faydalı olacak. Mecliste sorunları konuşmamız gerekiyor. Burada oldukça demokratik bir yöntemle devam eden uygulamanın yine devam etmesini istiyoruz. Yarın bunu değiştireceğiz, yeniden eskiye döneceğiz’ ifadesi doğru değil.  Ben burada ayakta konuşuyorum. Ben burada otursam beni hangi yönerge ayağa kaldıracak. Ben size hitaben konuşuyorum. Biz size saygımızdan dolayı böyle davranıyoruz. Çünkü bu doğru bir teamüldür” açıklamasına imza attı.

BAŞKAN İSTEMİYORSA KİMSEYİ KONUŞTURMAZ
Soyer bu kez, “Gündem dışı konuşmalar maddesi adından da anlaşılacağı gibi gündem dışıdır. Bizim asli işimiz gündem maddelerini komisyon raporlarını konuşmaktır. Bunu dışındakiler asli işimiz değildir. Ama meclis buna imkan veriyor. Geçmiş 20 yıl aksine bir durum oluştu. Meclise 1 saat ayırıyorsak 1 saati de gündem dışına ayırıyoruz. Bu da İzmirli vatandaşlarımızın zamanını alıyor. Bu gündem dışı bölümünde çok kişiselleştirilerek, İzmir gündemi dışına çıkılarak, siyasi sığlıkta değerlendirmeler yapıldığını gördük. Biz meclis yönetmeliğinin harfiyen uygulanmasını da tercih edebilirdik ama teamüllere de bağlı kaldık. Başkan uygun görürse söz verir, istediği kadar kişiyi konuşturur. Başkan istemiyorsa kimseyi konuşturmaz. Bunu gündem dışı konuşmalar bölümü için söylüyorum. Biz teamüllere saygı duyarak uyguladık. İzmir halkına saygı duyduğumuz için sığ tartışmalara izin vermemek için bir sınırlamaya giriyoruz. Bugün her guruptan 3 arkadaşımıza söz vereceğiz” dedi.

Sonrasında AK Partili bazı meclis üyeleri söz haklarından feragat etti.

İZMİRLİLERİ BU SIĞLIKTAN UZAK TUTABİLİRİZ
Grup Sözcüsü Hakan Yıldız da eleştirilerde bulunurken, “Tunç Soyer’in bu tavrını hayretle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden örnek veren Yıldız, “İzmir İstanbul’dan daha az demokratik değildir. Tunç Soyer’in bu tavrı antidemokratik oluyor” diye konuştu.

Soyer yine söz aldı ve “Sabaha kadar da konuşabiliriz. Süre sıkıntım yok. Ama bu, siyasetin sığlıklarına indiği zaman İzmir’e haksızlık ediyoruz. Burada çok sığ tartışmalar yaşandı. Burada İzmir için çok faydalı tartışmalar olmadı. İzmirlilerin bir kanaati var. İzmirlileri bundan uzak tutabiliriz. Bu sığlıkta siyaset yapılmasının önüne geçebiliriz. Grup başkan vekillerimiz mutabakata varırlarsa uyarım. Ama bugün bir mutabakat olmadığı için böyle geçeceğim” dedi.

ORTAM BİRDEN GERİLDİ!
Hızal konuşmalar sürerken birden patladı. Söz isteyen Hızal’a Soyer izin vermedi. Hızal, “Burada antidemokratik bir uygulama var. Ben AK Parti Grup Başkan Vekiliyim” çıkışında bulundu.

Grup Başkan Vekili olarak size söz vermiyorum” dedi. Hızal sert tepki göstererek, “Siz mikrofonu kapatsanız da ben konuşacağım. Bu demokratik bir yaklaşım değil” deyince Soyer ise, “Öyle bir usul yok. Bu sizin görüşünüz. Oturur musunuz! Ben sizi anladım” cevabını verdi. Hızal da, “Anlasaydınız bunlar olmazdı” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Soyer, “Size söz vermiyorum” dedi.

İNCİRALTI ÇIKIŞI: DİLİYORUM Kİ…
Soyer ayrıca yıllardır imar planlaması bekleyen İnciraltı için konuştu. 13 Ekim Salı Günü (Yarın) Ankara’da gerçekleşecek zirve hakkında konuşan Soyer, “İnciraltı 1989’da turizm bölgesi ilan edildi. Daha sonra sınırları üzerinde tartışmalar yaşandı. 2020 yılında bugünkü halini aldı. Hem Turizm ve Kültür Bakanlığı hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın plan yapma yetkisi var. Yarın bürokrat arkadaşlarımızı görevlendirdik. Ankara’ya gidecekler. Diliyorum ki; yılların kangren meselesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi temsilcilerinin katılmasıyla sonuçlandırılacak. Diliyorum ki; İnciraltı Kent Ormanı olarak yaptığımız bölgenin sınırları korunarak ve yine sağlık bölgesi olarak planlanır. Pandemi süreci bize gösterdi ki EXPO süreçleri ne kadar doğru bir hedefle yapılmış. ‘Sağlık Kenti İzmir’ yaklaşımıyla başlatılan süreç bugün İncirlatı planlarının kesinleşmesiyle son haline gelecek” ifadelerini kullandı. 

 
Son 24 saatte 58 can kaybı, bin 614 yeni vaka
 
6.kattan havalandırma boşluğuna düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valisi Köşger'den 'sahte içki kabusu' açıklaması
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte sahte içkiye yönelik denetimlerin ...
Çiğli'ye bir yeni yaşam alanı daha geliyor
“Çiğli Ayağa Kalkıyor” proje tanıtım toplantısında her ay yeni bir parkı ...
Karşıyaka'nın ikinci el pazarı kapılarını açtı
Kent genelinde dayanışma ruhunu güçlendirmek ve aile bütçesine katkı sağlamak ...
 
Bayraklı Belediyesi finalde!
Daha yaşanabilir bir dünya amacıyla 2009 yılında kurulan Sürdürülebilirlik ...
Öğrencilerin maskeleri Balçova Belediyesi'nden
Koronavirüs Salgını başladığı Mart ayından itibaren ilk kez okullarına ...
Başkan Soyer uzaktan eğitimde 'kara tablo'yu açıkladı: İşte rakamlarla İzmir!
Başkan Soyer, yeni haftayı açtığı paylaşımında çarpıcı bir araştırmanın ...
 
Bornova'da yatırımlara 90 milyonluk bütçe
Bornova Belediyesi 2021 yılı bütçesini 463 milyon TL olarak belirledi. ...
Arda’dan Azerbaycan’a dayanışma mektubu
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ermenistan’ın yakın zamanda Azerbaycan’da ...
İzmir'e 'Efsane Başkan'ın heykeli dikilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, merhum Başkan Ahmet Piriştina için heykel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri