POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
10 Ocak 2020 Cuma - 23:56

Soyer’den ‘siyasi hedef’ açıklaması, ‘İmamoğlu’ yorumu ve WhatsApp çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Soyer, ‘siyasi hedef’ sorusuna yanıt verirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’yla ilgili 'Liderliğe oynadığı, Cumhurbaşkanı adayı olmaya çalıştığı' iddialarını yorumladı. Soyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Ankara’da yapılan Büyükşehir Başkanları toplantısı sonrası oluşturulan WhatsApp grubuyla ilgili flaş bir çıkışta bulundu.

Soyer’den ‘siyasi hedef’ açıklaması, ‘İmamoğlu’ yorumu ve WhatsApp çıkışı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer,  Habertürk TV’de canlı yayına katıldı. 3 saat süren programda Soyer, 4 gazetecinin sorularını yanıtladı.

İMAMOĞLU YORUMU: YAKIŞTIRMA YAPILMASI ANLAŞILAN BİR ŞEY

Soyer,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla ilgili  ‘Liderliğe oynadığı, Cumhurbaşkanı adayı olmaya çalıştığı’ iddialarını yorumladı. Soyer, “Ben samimi niyetinin İstanbul’la ilgili olduğunu düşünüyorum. İstanbul’u iyileştirmek güzelleştirmekle ilgili kaygıları var. İstanbul Belediye Başkanlığı bambaşka. İnsanların böyle bir yakıştırma yapması anlaşılan bir şey. Kişisel karizmasından da kaynaklanan bir şey” ifadelerini kullandı.

SOYER'DEN 'OTOGAR' ÇIKIŞI- HABER İÇİN TIKLAYINIZ

SİYASİ HEDEFİNİZ NEDİR SORUSUNA YANIT

Soyer, “ Siyasi hedefiniz nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi;

“Ben İzmir’e aşığım. İzmir’de yaşamaktan çok mutluyum. İzmir’e başkan yaptılar, seçtiler gururluyum. Bunun gereğini yapmak için aşkla çalışıyorum. Benim hayatımda dönüm noktasında olan 2 şey var. ‘Türkiye’nin geleceğiyle ilgili söz söylemek istiyorum’ diye yazdım günlüğüme… Onu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak söylemekten mutluyum.  Seferihisar Citta Slow’a katılan ilk kent oldu Türkiye’den. Logosu Salyangoz. Neden kabuğu serttir. İçindeki iyi korur. Antenleriyle dünyayla iletişim kurar. Yavaştır. O da doğanın ritmiyle uyumludur. Bir de iz bırakır. Ben de iz bırakmak istiyorum. Onun hangi koltukta hangi makamda olduğu umurumda değil.Ben İzmir’den mesulüm. İzmir’i aşkla seviyorum. İzmir’de yaşayan insanların yüzünü güldürmek için son nefesime kadar çalışmak istiyorum.”

WHATSAPP ÇIKIŞI

Soyer, Ankara’yla ilişkilerin nasıl olduğuna dair sorulan soru özelinde, Cumhurbşakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla yaptığı toplantı sonrası herhangi bir adım atılmadığını söylerken, WhatsApp çıkışında bulundu.

Soyer,  “Cumhurbaşkanı davet etmişti. Heyecanla gittik. Belki de ilk kez tüm Büyükşehir başkanları çağrıldı. Kabine de vardı karşımızda. Başkanlar hangi bakanlıktan ne talebi varsa konuştu. Heyecan verici bir buluşmaydı. İzmir’in uzun zamandır bekleyen sorunları var. Bir tanesi de Elektrik Fabrikası… Bu kültür, endüstriyel miras. Dökülüyor. Özelleştirme İdaresi binayı ihaleye çıkardı. Göreve geldiğimden bir hafta sonraydı ihale. Adaylık dönemimde düşünüyordum girmeye ihaleye. 35 milyonla ihale bizde kaldı. Koruma alanı olan bir bina. AVM yapamazsınız, ticaret yapamazsınız. Bir burayı kente kazandırmayı hedefliyoruz. Bunu Cumhurbaşkanı’na arz ettim. Bakan Bey de oradaydı.  İlgileneceğini söyledi. Üzerinden 4 ay geçti toplantının… Ne yazık ki bir adım atılmadı. Onay gelmiyor. Özelleştirme İdaresi, ‘Alın bu İzmir’in malı’ demesi lazım. Biz satın alıyoruz fakat hala onaylanmıyor. Bu kabul edilir bir şey değil. Nedense Ankara’da bürokrasinin bazı yerlerine girdiğimizde engelleniyor, kalıyor. Değerli bir toplantıydı üzücü olan sonuç alınamaması. Sadece Çiğli Tramvayı’yla ilgili eksiklerin tamamlanmasıyla ilgili yazı geldi. Tamamladık, gönderdik. Umut ediyorum ki sonuç alacağız. En azından bir karşılık geliyor. Diğer sorunlarla ilgili bir gelişme yok. WhatsApp grubu kurulduğu gibi kaldı” dedi.

"RAHATLIĞIMIZ YOK!"

Soyer, “CHP İzmir’i çantada keklik mi görüyor’, ‘CHP’nin İzmirle ilgili rahatlığı mı var?’ sorularına şu yanıtı verdi;

“Böyle bir rahatlığımız yok. Yüzde 58 oyun neden verildiğini analiz etmek lazım. Çok güçlü bir yaşam kalitesi ve alt yapı donanımı olduğu için veriliyor.

İzmirlileri dinlemediğiniz zaman oy vermezler. Ne söylediklerini dinlemeniz duymanız ve itibar etmeniz gerek. İzmirlilerin yönetime katılmakla ilgili hassasiyeti vardır. İzmirlilik diye bir şey var. İzmirlilerin kentlerine duydukları aidiyet çok güçlüdür.

İzmirliye sormadan dinlemende bir şey yaparsınız İzmirli sizi reddeder. İzmir Cumhuiryet ve Atatürk değerlerini korumak, sahip çıkmak noktasında hassastır. Bölünmeye kutuplaşmaya izin vermez.

Kadın şehridir İzmir. Kadınlar öncüdür. İzmir kadının önde olduğu şehirdir. Bunu göz ardı ederseniz başarılı olamazsınız.

İzmir demokrasinin kalesidir. İzmir birlikte yaşamanın en güzle olduğu kenttir.”

31 MART YORUMU: SADECE AVANS ALDIK

Soyer, 31 Mart yerel seçim sonucuna yönelik flaş mesajlar verdi. Soyer, " 31 Mart’ta zafer kazandığımızı düşünmüyorum. Sadece avans aldık. Millet bize kredi verdi. Tam olarak güvenmiyorlar. Oy dağılımına bakarsanız çok büyük fark yok. Büyükşehirleri bize emanet ettiler. Bizim çok başarılı olmak gibi mecburiyetimiz var. Biz 11 CHP’li Büyükşehir Başkanı olarak her ay toplantı yapıyoruz. Fikir alışverişinde bulunuyoruz."

 

 
Irak'tan ABD'ye mekanizma talebi
 
Tahliye edilen yatık binalar yıkım için çözüm bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ: Bu merkezler hepimizin!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sivil toplum örgütlerinin kendileri ...
Soyer'den otogar çıkışı: 'Utanç vesilesi' dedi... Müjdeyi verdi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir Otogarı'nı 'Utanç vesilesi' olarak ...
Başkan Batur’dan yerinde inceleme
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm teknik ekibi ile birlikte kapsamlı ...
 
İzmir’de evsizler konukevine yerleştiriliyor
İzmir’de Müyesser Turfan Geçici Konukevi’ne yerleştirilen evsizlerin sayısı 110’a ulaştı.
Karabağlar'da 'plan' davası: Bilirkişi belediyeyi haklı buldu
Demokrasi Üniversitesi için Uzundere’de ayrılan 80 hektarlık alanın tamamının ...
Narlıdere’nin can dostları sahipsiz değil!
Sokak hayvanlarının olumsuz kış şartlarından etkilenmemesi için çalışmalar ...
 
Bornova'da vatandaşın içini ısıtan ikram
Bornova Belediyesi, kışın etkisini göstermesi ile birlikte başta üniversite ...
Menemen'de kursiyerlerden yeni yıl konseri
Menemen Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesindeki saz ve bağlama kurslarında ...
İzmir’de metro ve tramvay 2019’da 140 milyon yolcu taşıdı
İzmir’de metro ve tramvay geçen yıl toplam 140 milyon yolcu taşıdı. Baykuş ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri