POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
14 Şubat 2022 Pazartesi - 22:24

Sürekli'den Soyer'e sert tepki: Karanlığını şovlarla örtmeye çalışarak...

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in Buca Metrosu temel atma töreninde damga vuran konuşmasına AK Parti cephesinden sert tepki geldi. AK Partili Sürekli, "Buca Metrosu ihalelerindeki 529 Milyonluk kara deliği kapatma çabası, çaresizliğe dönüşmüştür. Açığını, yalanını, karanlığını şovlarla örtmeye çalışarak İzmir’i kandıran bu zihniyetin tutulacak hiçbir yanı kalmamıştır" ifadelerini kullandı. 

Sürekli den Soyer e sert tepki: Karanlığını şovlarla örtmeye çalışarak...

GERÇEKİZMİR - İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu'nun temeli miting gibi bir törenle atılırken, güne Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in mesajları damga vurdu. 

Başkan Soyer törende merkezi yönetimi kente yapılan yatırımlar üzerinden eleştirirken, Halkapınar-Otogar Projesi'nin 7 yıldır yatırım programına alınmasına rağmen neden yapılmadığını sordu. Soyer ayrıca Buca Metrosu finans kaynak edinim süreci ve yol haritasını anlattığı konuşmasında projenin aslında büyük bir tasarruf projesi olduğunu rakamlarla anlatırken, "Buca Metrosu İzmir'in hükümete güçlü bir cevabıdır" ifadelerini kullandı. 

Soyer'in bu mesajlarına AK Parti cephesinden tepkiler geldi. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "CHP yine zarar, ziyan, yine yalan dolan!" çıkışında bulunurken, Büyükşehir'in Ankara'dan onay bekleyen hiç bir projesi olmadığını, devletten alınan katkı paylarını gündeme getirdi ve Soyer için, "Buca Metrosu ve Çiğli Tramvayı için Cumhurbaşkanımız ve Ulaştırma Bakanımızın desteğini, kendilerine bizzat teşekkür edişini düzenlediği şova kurban etmiştir! Buca Metrosu ihalelerindeki 529 Milyonluk kara deliği kapatma çabası, çaresizliğe dönüşmüştür! Açığını, yalanını, karanlığını şovlarla örtmeye çalışarak İzmir’i kandıran bu zihniyetin tutulacak hiçbir yanı kalmamıştır" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

CHP'de yine zarar ziyan, yine yalan dolan! Buca Metrosu ihalesindeki şaibeyle ilgili tek bir açıklama yapmayan Soyer, temel atma töreninde bildik algı yönetme taktiklerini sergilemiştir! Öncelikle; hükümetin önünü açtığı her işi ve teşekkürlerini kendisine hatırlatmak isteriz!

Soyer, Buca Metrosu ve Çiğli Tramvayı için Cumhurbaşkanımız ve Ulaştırma Bakanımızın desteğini, kendilerine bizzat teşekkür edişini düzenlediği şova kurban etmiştir! Buca Metrosu ihalelerindeki 529 Milyonluk kara deliği kapatma çabası, çaresizliğe dönüşmüştür!

Deprem konutları kredisi konusunda tutarsız açıklamalarla kendi acizliklerini örtmeye çalışmaktadır ki; Cumhurbaşkanımızın onayında bekleyen hiçbir kredi sözleşmesi ya da proje yoktur! CHP’li Soyer; vicdanını ve aklının sesini tamamen susturmuştur ve yine yalan söylemiştir!

Büyükşehir olarak devletten 2019 yılında 4,5 Milyar, 2020’de 5.2 Milyar ve 2021’de 7.2 milyar TL katkı payı almışlardır ama 3 yıldır ortaya bir karşılığını koyamamış; bir proje ve yatırım yapamamışlardır! Buca Metrosu da hali hazırda Soyer’in değil, önceki dönemin projesidir!

Tüm bunlar; aldıkları devlet desteğine rağmen; İzmir’e hizmet etme niyetlerinin gerçekliğini ve bu projelerin akıbetini bugünden belli etmektedir. Açığını, yalanını, karanlığını şovlarla örtmeye çalışarak İzmir’i kandıran bu zihniyetin tutulacak hiçbir yanı kalmamıştır!



HIZAL'DAN 'YALAN SÖYLÜYORSUN' ÇIKIŞI! 
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Tunç Soyer yine apaçık bir şekilde yalan söylüyor. Utanmadan ve kızarmadan. İzmir ile ilgili onay bekleyen hiçbir proje bulunmamakta! 2 sene önce kendi ifadelerinle İzmir'e en önemli desteği AK Parti hükümeti verdi!" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Buca Metrosu temel atma töreninde iktidarı hedef alan açıklamalarına, AK Parti cephesinden cevap geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, sosyal medya üzerinden Soyer’in sözlerine sert tepki gösterdi. AK Partili Hızal, ''Tunç Soyer yine apaçık bir şekilde yalan söylüyor. Utanmadan ve kızarmadan. İzmir ile ilgili onay bekleyen hiçbir proje bulunmamakta! Bunu bir sonraki tweetimde kendi ifadesiyle ortaya koyacağım.” dedi.

Soyer'in iki sene önce Çiğli Tramvayı projesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a teşekkür ettiği twitini hatırlatan görseli paylaşan Hızal, şunları söyledi: ''2 sene önce kendi ifadelerinle İzmir'e en önemli desteği AK Parti hükümeti verdi! Şimdi meydanda yalan söylemek sana hoş geliyor! Kirli siyaset yapıyorsun!'' dedi.

 
Son 24 saatte 266 can kaybı, 76 bin 632 yeni vaka
 
Tarihi tören çifte konserle taçlandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na Buca'da meşaleli karşılama: Ek binayı açtı, mutluluğa tanıklık etti
CHP Lideri Buca Metro açılışı öncesi ilçedeki mesaisinde meşalelerle karşılandı. ...
KDV indirimi: Ters adım atanlara şiddetli ceza!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne resmi ...
AK Partili Başkan'dan afiş toplatma iddiasına yanıt: Olay münferit, yapılan kara propaganda!
AK Parti yönetimindeki İzmir'in Bergama ilçesinde belediyenin Kılıçdaroğlu ...
 
CHP’li Sertel'den Bakan Soylu'ya çağrı: Uçuracaksanız polislerin yaşam standardını uçurun!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, polislerin ...
İklim değişikliğinin zeytine etkisi Meclis'e taşındı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, iklim ...
CHP'li Sındır’dan ‘aday’, ‘kongre’ ve 'Bornova’ mesajları!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, Cumhurbaşkanı adayı, 4 ilçedeki gerçekleşecek ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'ye gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed ...
Aranın ardından Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni haftada yasama çalışmalarına yeniden ...
Kılıçdaroğlu CHP İzmir'in yeni binasını o mesajla açtı: Sandık gelecek, bu düzen değişecek!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Buca Metrosu'nun temel atma töreni öncesinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri