POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 4 ay hapis talebi
Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 4 ay hapis talebi
Sahte taksi plakası ilanıyla cinayet tuzağı
Sahte taksi plakası ilanıyla cinayet tuzağı
Süper Lig'de 35. haftanın hakemleri belli oldu!
Süper Lig'de 35. haftanın hakemleri belli oldu!
8 Ocak 2021 Cuma - 19:51

TOKİ tartışması tam gaz....Selvitopu: Yenitepe konutlarını niye vermiyorsunuz?

Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, TOKİ’nin yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen ilçedeki üniversite alanına konut yapmak için açtığı ihaleyi meclis ikinci oturumunda da gündeme getirdi. “TOKİ’nin derhal ihaleyi durdurması gerekir. Yoksa o konutlar kaçak bina konumuna düşer” cümlesiyle düşüncesini yineleyen Selvitopu, AK Partililere, “Dar gelirli aileleri düşünüyorsanız hazır bir şekilde duran Yenitepe konutlarını bu vatandaşlarımıza niye vermiyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

TOKİ tartışması tam gaz....Selvitopu: Yenitepe konutlarını niye vermiyorsunuz?

GERÇEKİZMİR- Karabağlar Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda gündeme yine TOKİ üzerinden başlayan tartışma damga vurdu.

AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) karşı karşıya getiren konu çerçevesinde taraflar görüşlerini dile getirirken yer yer gerginlikler yaşandı.

Belediye Başkanı Selvitopu ise AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın kendisine yönelik açıklamalarına cevap verdi. Başkan Selvitopu, “Planlama aşamasında bilgimiz var ama yapım aşamasında hiçbir bilgimiz yok. Her şeyden önce ortada bir mahkeme kararı var. Mahkeme kararını yok sayamazsınız. Ama siz konuyu saptırıyorsunuz. Biz hiçbir şekilde üniversiteye karşı çıkmadık. Yargı kararına rağmen, siz inatla aynı şeyi dile getiriyorsunuz ne diyelim, başarılar dileriz. Kanun açık. Ortada yeni bir yargı kararı, yeni bir planlama yok. Bir bakıyoruz ihaleye çıkılmış! Karabağlar Belediyesi olarak biz de devlet kurumuyuz. Bundan bizim de haberimizin olması gerekiyor. Burada 500 bin insanın iradesi temsil ediliyor. ‘Millet iradesi’ diyorsak herkesin bu iradeye saygı duyması gerekir. Başından bu yana 80 hektarın tamamının üniversite alanı olması gerektiğini savunuyorum. Bunun için yargıya başvurduk. Yargı konuta açılması girişimiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar ortadayken TOKİ yapım ihalesine çıkıyor. Bu nasıl anlayıştır! Biz hukuka, adalete saygı duymazsak kim saygı duyacak?” diye konuştu.

BU KONUNUN KAMUOYUNDA TARTIŞILMASI BENİ RAHATSIZ ETMEZ!
Selvitopu, “Bu konunun kamuoyunda tartışılması beni rahatsız etmez. Açıklık ve şeffaflık açısından olumlu bir şey. Zaman zaman algı yaratmak için bir takım şeyler oldu. Burada bir süreç var. Bu sürecin geldiği bir nokta var. Bu da yargı. Yargı bir karar vermiş. Biz bu kararın beklenmesini istiyoruz. Her yerde yazılan adalet mülkün sahibidir. Eğer biz hukuka saygı göstermezsek bu iş olmaz. Bir yargı kararı varken buraya bir şey yapmak doğru değil. Burada şu an hiçbir şey yapılamaz. Hukuk, buraya konut yapılamaz diyor. Ayrıca daha önce burada sosyal konut diye bir şey ortada yoktu, şimdi sosyal konut konusu ortaya atıldı. Bizi böyle ağır şeylerle suçlayanların belediye olarak aldığımız kararlardan haberi yok. Söyleyeceğim son söz olarak mahkeme ne derse o olur” açıklamasına imza attı.

YENİTEPE KONUTLARINI VERİN!
Başkan Selvitopu, “Eğer TOKİ yapım ihalesine geçicekse planlama sürecinin tamamlanması ve uygulama imar planları olması gerekir. Bunların hiçbiri yok. TOKİ’nin derhal ihaleyi durdurması gerekir. Yoksa o konutlar kaçak bina konumuna düşer! Dar gelirli aileleri düşünüyorsanız hazır bir şekilde duran Yenitepe konutlarını bu vatandaşlarımıza niye vermiyorsunuz?” dedi.

 KAYA'YA YAKIŞTIRAMADIK!
AK Partili İzmir Vekili Atilla Kaya'nın TOKİ'nin sözlerini hatırlatan CHP Grup Başkan Vekili Levent Yıldır, “Belediye başkanımızdan kuşkumuz yok bunu biliyoruz da. Bu tür konulardan uzak duruyoruz. Ama bir tartışmada yalancı demek en kolay şey. Bunu sayın Kaya'ya yakıştıramadım. Sayın Kaya, sosyal medya hesabından Belediyemizin yazısını eksik bir şekilde paylaşıyor. Sayın Kaya'nın paylaştıkları İmar ile ilgili değildir. Yürütmesi durdurulmuş bir alan için iktidarın yaptığı bu telaşa anlam veremiyoruz" diye konuştu.

BU ISRARI ANLAMIYORUZ
CHP'li Meclis Üyesi Murat Baran Uygun ise, "Bu ısrarı çok da anlamıyoruz. Bir milletvekilinin bu ısrarını hiç anlamıyoruz. Hizmet sadece bina yapmak değildir. Eğer bu milletvekili hizmet yapmak istiyorsa kirasını ödeyemeyen vatandaşların kiralarını ödeyebilir, bu konuda belediye olarak kendisine yardımcı oluruz. Kentsel dönüşüm konusunda devlet finansal konuda yardımcı olmayacaksa depreme dayanıklı hiçbir yapıyı hayata geçiremeyiz. İstediğiniz kadar, plan-proje yapın eğer siz vatandaşın cebini düşünmezseniz bu sorunları çözemezsiniz" diye konuştu.

TELAŞLI VE HEYACANLIYIZ
AK Partili Mustafa Alper Güldalı, "Evet, Halka hizmet etmek için telaşlı ve heyecanlıyız. Siz her ne kadar istemeseniz de bu üniversiteyi Karabağlarımıza kazandıracağız. Gelin hep beraber, hocalarımıza, üniversitemize daha fazla zulüm etmeyelim. Bu üniversiteyi ilçemize kazandıralım. Öte yandan dar gelirli vatandaşımız ev sahibi olmak istiyor. Ancak her zaman olduğu gibi siz buna da karşı çıkıyorsunuz. 75 saha büyüklüğündeki bir alanı üniversite yapmak istiyoruz. Türkiye'de, tarihimizde "üniversite yapılmasın" diyen sizden başka hiçbir belediye başkanı ve belediye yoktur. Yapılan hizmetleri tıkmayalım. Vatandaşa hizmet edelim " ifadelerine yer verdi.

YANIMIZDA OLMANIZI İSTİYORUZ!
AK Partili Meclis Üyesi Fırat Eroğlu da, “Belediyenin muhalefet ettiği bir konu söz konusu. Sayın Başkan, siz belediye olarak burada fikir sahibi olmadığınızı söylediniz. Ancak vatandaşlarımız arasında konutların kurası bile çekildi. Kura çekimiyle ilgili sanki bir rahatsızlığınız var. Karabağlar Belediyesi Başkanı olarak vatandaşların yanında olmanızı istiyoruz” dedi.

.

 
Gaziemir'de personelden Başkan Arda'ya 'destek' mesaisi!
 
Trump, Biden'ın yemin törenine katılmayacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Ocak 2021 Perşembe 17:42

yenitepe izmirinde yapıldığı yok inşaat durmuş gibi

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de personelden Başkan Arda'ya 'destek' mesaisi!
Gaziemir'de belediye çalışanları, meclis toplantısının sona ermesinin ...
Konak Meclisi'nde gündem Beştepeler Planları!
Daha önce Gültepe İmar Planlarını oybirliği ile kabul ederek Konak’ta ...
Belediye Başkanı 'lan' dedi, AK Parti ve MHP meclisi terk etti
Torbalı'da meclis toplantısında Belediye Başkanı İsmail Uygur ve AK Parti ...
 
Narlıdere'de hizmet binasında büyük gerginlik: Belediyeden açıklama!
Kaçak inşaat sebebiyle hakkında ceza kesilen müteahhit Hasan Ekin ile ...
Belediye personeline 'başkana destek' mesajı: Katılım sağlanması...
Gaziemir'de belediye yönetimi tarafından personellere gönderildiği belirtilen ...
Başkan Soyer’den eğitimde fırsat eşitliği vurgusu
EÇEV’in AB destekli sürdürülebilirlik projesinin kapanış konferansında ...
 
Efes Tarlası'nın ıspanakları da raflarda!
İlaç, kimyasal gübre kullanılmadan,  geleneksel tarım yöntemleri ile Efes ...
Çiğli Belediyesi'nden 'çocuk dostu' adımlar
Çiğli Belediyesi tarafından, çocuk haklarının kurumsallaşması, korunması ...
Narlıdere'de yürekleri ısıtan mesai
Sokak hayvanlarını korumaya ve sahiplendirmeye yönelik çalışmalar yürüten ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri