POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
7 Haziran 2022 Salı - 13:37

Tehdit edilen cerrah, evinin önünde bıçaklandı!

Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görev yapan kalp damar cerrahi uzmanı Dr. Murat Ersoy, evinin önünde bıçaklandı. Polis, Dr. Ersoy'u bacağından yaralayan saldırganı bulup yakalamak için çalışma başlattı.

Tehdit edilen cerrah, evinin önünde bıçaklandı!

Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görev yapan kalp damar cerrahi uzmanı Dr. Murat Ersoy, evinin önünde kimliği belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Bacağından yaralanan Dr. Ersoy, tedavi sonrası taburcu edilirken, şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Dr. Ersoy'un olaydan birkaç gün önce yolunu kesen silahlı bir kişi tarafından tehdit edildiğini belirterek şikayetçi olduğu öğrenildi.

Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Kars Harakani Devlet Hastanesi'nden geçici olarak Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevlendirilen kalp damar cerrahi uzmanı Dr. Murat Ersoy, evine giderken kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ersoy'u yaralayan saldırgan olay yerinden kaçtı. Bacağına aldığı darbeyle yaralanan evli ve 2 çocuk babası Dr. Ersoy, olay yerine gelen ambulansla Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Buradan yoğun bakım ünitesine alınan Dr. Ersoy, daha sonra taburcu edilerek evine gönderildi. Polis, Dr. Ersoy'u bacağından yaralayan saldırganı bulup yakalamak için çalışma başlattı.

SİLAHLA TEHDİT EDİLMİŞ

Dr. Ersoy'un 3 Haziran Cuma günü mesai bitiminde tehdit edildiği belirlendi. Ersoy'un mesai bitiminde aracıyla Cumhuriyet köyü yakınlarında seyir halindeyken yaya yürüyen bir kişi tarafından el kaldırılarak durdurulduğu ve silahla 'Hastalarına daha iyi bakacaksın' diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı. Dr. Ersoy'un yaşadığı tehdit ile ilgili cumartesi günü savcılığa ve polis karakoluna şikayette bulunduğu bildirildi.

DOKTORLAR İŞ BIRAKTI

Kars Harakani Devlet Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi doktorları, bıçaklı saldırıya uğrayan meslektaşları için bugün iş bırakma eylemi yatı. Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başol Canbakan, "Dün maalesef hastanemiz hekimlerinden kıymetli mesai arkadaşımız kalp damar cerrahi uzmanı Dr. Murat Ersoy, hain bir saldırıya maruz kalarak bıçaklanmıştır. Kendisi 'Hastalarına daha iyi bakacaksın' gibi neye dayandığı ve kime yapıldığı belirsiz bir davranışı gerekçe göstererek yapılan tehdit ve sonrasında gerçekleştirilen bu saldırıyı başhekimlik olarak nefretle kınıyoruz. Saldırıyı takiben 'Beyaz Kod' sistemi devreye sokulmuştur. Olay sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup konu ile ilgili olarak sürdürülmekte olan hukuki süreçlerin yakın takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

MESLEKTAŞLARINDAN ERSOY'A DESTEK

Hastane önünde Hekim-Sen adına açıklama yapan Dr. Öğretim Üyesi İnanç Artaç, şunları söyledi:

"Tüm mesleklerde olduğu gibi hiçbir sağlık çalışanı artık sistematik şiddetin, bezdimenin, tehdidin konusu olmamalıdır. Caydırıcı, etkin, önleyici girişimler sorumluluk makamındaki yetkililerin koordinasyonunda gerçekten ekili bir şekilde ele alınmalı ve çözüme ulaştırılmalıdır. Failin bir ana önce yakalanması acımızı ve umutsuzluk hissimizi bir nebze azaltacaktır. Tüm hekimler ve sağlık çalışanları olarak bu vahim olayın 'sağlıkta şiddete' son olmasını temenni etmekteyiz."

Türk Tabipler Birliği adına Onur Naci Karahancı, SES adına ise Prof. Dr. Barlas Sülü saldırıyı kınayarak failin bir an önce yakalanmasını istedi. (DHA)

 
İzmir'deki okulun önüne dadanan o sapık yakalandı!
 
Kılıçdaroğlu: CHP eski CHP değil!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki okulun önüne dadanan o sapık yakalandı!
Karşıyaka ilçesinde, Şehit Ahmet Oruç Ortaokulu önünde cinsel organını ...
Arama kurtarma ekipleri 'can dostlar' için eğitim alıyor
İzmir'de, olası afetlerde enkazda kalan hayvanların kurtarılmasına yönelik, ...
Kuzey aksına bir cüruf tesisi projesi daha: O tarihte halkın kantarına çıkıyor!
İzmir'in kuzey aksına kurulması planlanan yeni cüruf tesisi halkın kantarına ...
 
Akar'dan Suriye'ye yeni operasyon mesajı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'ye yeni operasyon hazırlığı ile ...
MİT operasyonu: PKK/YPG suikastçısı yakalandı!
Terör örgütü PKK/YPG'nin suikastçısı olarak çeşitli eylemlere katıldığı ...
Özer yanıtladı: Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?
Öğretmen atamalarının devam edeceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Özer, ...
 
İzmir'de 37 milyon 370 bin makaron ele geçirildi
Menderes ilçesinde 37 milyon 370 bin makaron (filtreli sigara kağıdı) ...
Zincir markette kadın çalışana şiddet kamerada!
Karabağlar ilçesindeki bir zincir markette kimliği belirsiz kadın, kendi ...
İkinci 'Tosuncuk' vakası: 110 bin kişiyi dolandırdılar
Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmit olmak üzere 5 bölgede şubesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri