POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
13 Mayıs 2023 Cumartesi - 11:59

Toplu taşıma sektöründen ESHOT’a uluslararası ilgi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü; Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği, European Bank ve SOLUTIONSplus işbirliğiyle organize edilen teknik geziye ev sahipliği yaptı. Yabancı toplu taşımacılar, Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu kuran ESHOT’ta incelemeler yaptı; iş süreçleri hakkında bilgi aldı.

Toplu taşıma sektöründen ESHOT’a uluslararası ilgi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü; Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği, European Bank ve SOLUTIONSplus işbirliğiyle organize edilen teknik geziye ev sahipliği yaptı. Yabancı toplu taşımacılar, Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu kuran ESHOT’ta incelemeler yaptı; iş süreçleri hakkında bilgi aldı.

2017 yılında Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu hizmete alan ESHOT Genel Müdürlüğü, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) heyetini ağırladı. UITP Academy, European Bank ve SOLUTIONSplus ortak organizasyonu ile gerçekleştirilen “Elektrikli Otobüs Tedariki, Planlaması ve Finansmanı Eğitimi ve Teknik Gezisi” programına, farklı ülkelerdeki UITP üyesi kurum ve kuruluşlardan toplam 25 temsilci katıldı.

Düzenlenen eğitim seminerinde, ESHOT Ulaşım Planlanma Dairesi Başkanı Dr. Hakan Uzun, UITP Avrasya Başkanı ve UITP Akademi Kıdemli Danışmanı Feyzullah Gündoğdu başkanlığındaki heyete, kurumun elektrikli otobüs tedarik süreci ve planlaması hakkında sunum yaptı. İhale aşamasından garanti sonrası sürece dek ESHOT deneyimini aktaran Uzun, “Elde ettiğimiz veriler, elektrikli otobüslerin, akaryakıtla çalışan otobüslere göre çok daha verimli ve çevreci olduğunu gösteriyor” dedi.

Toplantıda; UITP Avrasya Başkanı ve UITP Akademi Kıdemli Danışmanı Feyzullah Gündoğdu, İspanya’dan Toplu Ulaşım Danışmanı Josep E. Garcia Alemany, Bozankaya İş Geliştirme, Satış, İhale, Proje Sözleşmeleri ve Halkla İlişkiler Başkanı Yiğit Belin, Kahire, Mısır Ulaştırma Birimi Direktörü Ahmed El-Kafoury de sunumlar yaptı.

Güneş enerjisi santrallerini de incelediler

Heyet, İzmir’deki ikinci günlerinde ise ESHOT Genel Müdürlüğü Gediz Atölyesi’ni ziyaret etti. ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, Genel Müdür Yardımcıları Kader Sertpoyraz ve Kerim Özer’in ağırladığı heyete, elektrikli otobüs filosunun yanı sıra atölye ve garaj binalarının çatılarına kurulan Güneş Enerji Santrali (GES) hakkında da bilgiler verildi. Heyet, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün işletme için ihtiyaç duyduğu ölçme, kontrol ve tersine mühendislik çalışmalarının yürütüldüğü laboratuvarı da ziyaret etti.

ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, Türkiye’de toplu ulaşım deneyimi en yüksek kurumlardan biri olduklarının altını çizdi. 80 yıllık geçmişiyle ESHOT’un aynı zamanda bir ‘İzmir markası’ olduğunu belirten Bey, şöyle konuştu:

“Öncü ve yenilikçi kültür”

“ESHOT, İzmir’de atlı tramvaylarla başlayan toplu ulaşım serüveninin, 1940’ların ilk yarısından itibaren baş aktörü olmuş bir kurum. Güçlü bir hafızası, oturmuş bir kültürü var. Bu kültürün özünde ise ‘hep daha iyi olma’ hedefi doğrultusunda ‘yenilikçilik ve öncülük’ var. Türkiye’de ilk kez otobüs üretmek, ilk kez elektronik ücret sistemine geçmek, ilk elektrikli otobüs filosunu kurmak, bir toplu ulaşım kurumunun inşa ettiği ilk GES’i hayata geçirmek gibi icraatlar; bahsettiğim kültürün en somut örnekleridir. İzmirlilere, çağın gereklerine uygun ve kentin ihtiyaçlarını azami ölçekte karşılayan toplu ulaşım hizmetini sunma yolunda öncü ve yenilikçi olmaya devam edeceğiz. Bu yönümüzün farkında olan UITP üyelerini şehrimizde ağırlamaktan ve çalışmalarına katkı sunmaktan gururluyuz.”

 
Kaya'dan detaylarıyla İnciraltı planları: Tüm İzmir kazanıyor!
 
Altay'da filiz lisans sevinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer 'İzmir için devrim' dedi, kent geneline yayacaklarını açıkladı
İZSU Genel Müdürlüğü Türkiye’de bir ilke imza atarak Bayındır Hasköy Atıksu ...
Menderes'te özel etkinlik: Mutfak atölyesi
Menderes Belediyesi tarafından engelliler haftası kapsamında çocuklara ...
Atatürk Fotoğrafları sergisine yoğun ilgi
Buca Belediyesi Yarı Zamanlı Okul Öncesi Eğitim Merkezi öğrencileri, İzmir’in ...
 
Soyer'den 14 Mayıs mesaj: İzmir haklarını geri alacak!
Başkan Soyer, 14 Mayıs sonrasındaki İzmir hayalini anlattı. Soyer, “Hep ...
Balıkçılar Meydanı'nda anlamlı buluşma
İzmir Büyükşehir Belediyesi şehit anneleri ve şehit eşlerini Anneler Günü’nde ...
Komünist Osman Çiğli’de seyirciyle buluştu
Çiğli Belediyesi, halkçı belediyeciliğin simge isimlerinden eski Dikili ...
 
Kültürpark’ta TİS şöleni... Soyer: Bu bir bayram provası!
İZELMAN ve İZENERJİ’de uzlaşıyla sonuçlanan toplu iş sözleşmeleri için ...
İzmir'deki büyük dönüşümde 3.etap yola çıktı!
Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinin ...
Gaziemirli kadınlar baharı şenlikle karşıladı
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Kadın Şenliği’ne katılan kadınlar, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri