POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Rusya barış için kapıyı araladı: Önerilere hazırız!
Rusya barış için kapıyı araladı: Önerilere hazırız!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması!
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması!
12 Mayıs 2023 Cuma - 12:07

Kültürpark’ta TİS şöleni... Soyer: Bu bir bayram provası!

İZELMAN ve İZENERJİ’de uzlaşıyla sonuçlanan toplu iş sözleşmeleri için Kültürpark’ta imza töreni düzenlendi. Törende konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ve DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, 14 Mayıs’a ilişkin önemli mesajlar verdi.

Kültürpark’ta TİS şöleni... Soyer: Bu bir bayram provası!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN ve İZENERJİ’de, uzun süre devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri geçtiğimiz haftalarda peş peşe sağlanan uzlaşılarla sona ermişti.



DİSK’te örgütlü binlerce işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri için bugün Kültürpark Yunuslu Havuz Önü’nde imza töreni düzenlendi. Meydanda halaylarla kutlama yapan işçiler, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “İnadına sendika inadına DİSK”, “AKP’den hesabı emekçiler soracak”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” ve “Patates soğan güle güle Erdoğan” sloganları attı. Törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, milletvekili adayları, belediye bürokratları, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.

BU BAYRAM SİZİN COŞKUNUZ

Törende ilk sözü alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Uzun zamandır bu coşkuyu bir arada yaşayamamıştık. İki şirketimizde de toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Bu bayram sizin coşkunuz, hoş geldiniz. Yaklaşık 5 aydır TİS için gecesini gündüzüne katan şube başkanlarımı yanıma almak istiyorum. 5 aydır insanca yaşamınızı sağlayabilmek için TİS’i en iyi şekilde imzaladılar. Bugün Türkiye’de açlık ve yoksulluk sınırlarının tartışıldığı dönemde asgari ücretin 2,5 katında sözleşme imzaladılar. Tek adam rejiminde bizi yoksullaştıran, işçileri yoksulluğun içerisine itekleyenlere karşı tek bir şey söyleyeceğiz 2 gün sonra. Tunç Başkanımızın dediği gibi, bir şey değişecek her şey değişecek. 14 Mayıs’ta sandıklara sahip çıkacağız, 24 saat sandıkların başında bekleyecek miyiz? O zaman biz bu seçimi kazanacağız” dedi.

BU KARANLIĞA HAYIR DİYECEĞİZ

Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik ve siyasal krizlerinin yaşandığı bir dönemde böyle bir sözleşme imzalamanın kolay olmadığını belirten Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Bu şölene emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu TİS arkadaşlarımızın talebi doğrultusunda sonuçlansın diye mücadele eden şubelerimizin başkanlarına teşekkür ediyorum. Üretiyoruz, emek harcıyoruz, alın terimizin karşılığını tabii ki talep edeceğiz. Bu zor zamanda emeğin yanında olan, emek dostu olan belediye başkanımıza alkışlarınızla teşekkür ediyorum. Bu tabloları oluşturmak kolay değil çünkü gerçekten zor süreçler yaşıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik ve siyasi krizlerini yaşıyoruz. Ücretlerimiz hiç bu kadar erimemişti, emek hiç bu kadar değersizleşmemişti. Demokrasinin en temel değerleri hiç bu kadar ayaklar altına alınmamıştı. İşçi sınıfının hakları ve kazanımları ancak katılımcı özgürlükçü bir demokrasi ortamında sağlanır bilinciyle mücadele edeceğiz. Üzerimize düşen sorumluluğu ülkenin dört bir yanında yapacağız. Bu karanlığa hayır diyeceğiz hep birlikte. Aydınlık günler için evet diyeceğiz. Bu karanlık bizim emeğimize ve ekmeğimize kast ettiği için hem de emek hem de demokrasi mücadelesi veren bir sendikayız. Genel İş Sendikası sizin emeğinizle büyüyor, İzmir her zaman sendikamızın lokomotifi olmuştur. Daha da büyüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BU TABLO ÜLKENİN GELECEĞİDİR

Binlerce işçinin emeğine sahip çıkan ve Türkiye’ye örnek olan toplu iş sözleşmesi için bir arada olduklarını vurgulayan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu sözleşmesinin imzalanmasında emeği geçen bütün kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Önemli olan örgütlü mücadele. Bugün o nedenle bu toplu iş sözleşmesi, bu fotoğraf, bir sözleşmeden çok daha büyük şeyleri gösteriyor bize. Bu tablo aslında demokrasinin kendisidir. Bu tablo bir ülkede demokrasiden söz edeceksek bunun öncelikli şartının örgütlü olmak gerektiğini gösterir bir fotoğraftır. Bu tablo bu ülkenin geleceğidir. Sendikasızlığa mahkum edilmiş açlık sınırının altına çalışmaya mahkum edilmiş milyonlarca sınıf kardeşimizin geleceğidir. Böyle bir sözleşmeyi ve demokrasi şenliğini bizlere yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Büyükşehir’de sendika var, DİSK var. İzmir’e de bu yakışır. Asgari ücret ortama ücret haline geldi. Demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakları olmaz. Bütün meselemiz budur. İşçi sınıfı örgütlü olmadan demokratik bir cumhuriyet olmaz. Bu tablo 14 mayıstan sonra bu ülkeye baharlar geldiğinde bütün Türkiye’de yaşanacak. Bütün iş yerlerinde sınıf kardeşlerimizle örgütleneceğiz, sendikalı olacağız. Hakkımıza birlikte sahip çıkacağız. Dayatılan açlığı ve yoksullu örgütlü mücadelemizle yeneceğiz. Gün geldi devran döndü artık bir değişimin eşiğindeyiz. 2 gün sonra sandıkta vereceğimiz karar demokrasi ve adaleti yok eden başkanlık rejimini değiştirmek için birlik olacağımız gündür. Başkanlık sistemi halka, işçiye zararlıdır. Bütün toplumun iradesiyle değiştirilmek zorundadır ve değiştirilecektir. Bu tablo gösteriyor ki gün geldi devran döndü. Haydi hep birlikte bu haramilerin saltanatını yıkmaya var mıyız? Eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, barışın emeğin Türkiye’sini hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

EMEK SINIFI MÜCADELESİNDE KİLOMETRE TAŞI

“Alnının terini damlatan, o terden bereket fışkırtan canım emekçiler hepiniz hoş geldiniz” diyerek işçileri selamlayan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “İzmir’i barışın, demokrasinin, mücadelenin ve cumhuriyetin yıkılmaz kalesi olarak savunan örgütümüzü selamlıyorum. Bu güzel şehre hizmet eden, yerel yöneticinin sadece yerele değil tüm ülkeye umut olabileceğini gösteren Sayın Soyer’e ve ekibine saygılarımı sunuyorum. 2 günümüz kaldı… Birbirimizle değil, her birimiz, hala daha bir kararsızlık, şüphe, soru işareti bulunan seçmen varsa onunla doğrudan meşgul olmalı, koluna girmeli, ikna etmeli ve sandığa götürmeli. Sandıktan sonrasına da sonunda kadar sahip çıkmalıyız. Doğrusunu yaptınız, doğru sendikada örgütlendiniz, asgari ücretin 2,5 katı gibi birilerinin hayal dahi edemeyeceği alın terine layık görülmeyen bizce hakkınızın tam karşılığı da olmayan Türkiye emek sınıfı mücadelesinden önemli bir kilometre taşı olan sözleşmeye imza attınız. Sizleri tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ERDOĞAN EMEĞİN DÜŞMANIDIR, HIRSIZIDIR

Meydandan Türkiye işçi sınıfına bir de söz veren Özel, “Erdoğan asgari ücretlinin cebinden her yıl 6 cumhuriyet altınını, 48 bin lirayı çalmış ve emeği ucuzlatmıştır. Erdoğan emeğin düşmanıdır, hırsızıdır. Sadece tek adam rejiminin başladığı günden bugüne 5 yılda emeğin milli gelirden aldığı pay yüzde 35’ten yüzde 25’lere gerilemiştir. Sermayenin aldığı pay aynı oranda artmıştır. Tek adam rejimi zengine, patrona, beşli çetelere iyi gelmiş, emeği daha da yoksullaştırmış, işçinin pastadan aldığı payı küçültmüştür. Bu emeği geri almak pazar günü sandıktan onu göndermekle mümkündür. Bu meydandan Türkiye’deki işçilere sesleniyoruz, Erdoğan’ın yönettiği Türkiye’yi görüyorsunuz. Erdoğan, işçi sınıfının örgütlenmesi de hakkını alması da engellenmektedir. Ama İzmir, Erdoğan’ın ilişemediği bir alan. İstediğiniz gibi örgütlendiniz, işverenin karşısına geçtiniz hakkınız için mücadele ettiniz ve karşılığını aldınız. Bizim iktidarımızla CHP’nin emekle ilişkisi İzmir’de Soyer’in emekle ilişkisi nasılsa öyle olacaktır. CHP’nin ve Millet İttifakı’nın iktidarında örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılacak. ILO standartları harfiyen uygulanacak. Örgütlenmek isteyen her işçi özgürce örgütlenecek. 13 Mayıs 2014’te yaşanan büyük maden felaketinde ölenleri rahmetle anıyoruz. Buradan iktidarımızla örgütlenmenin yanında elbette özgür sendikanın da etkisiyle iş güvenliği ve kazalara karşı önlemler noktasında en kuvvetli iradeyi göstereceğimize ant içiyorum. 2 gün sonra Türkiye’de bir devir kapanacak ve sizlerin desteğiyle yeni bir dönem açılacak. Biz liyakat, emeğe saygı, emekçinin alın terinin değeri üzerinden yeni bir döneme başlıyoruz. Sizlerin kocaman vicdanlarına güveniyorum, yolumuz açık olsun. Toplu iş sözleşmemiz Türkiye’ye örnek olsun” açıklamasını yaptı.



BU BİR BAYRAM PROVASI

Törende söz olarak söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün bizim bayramımız çünkü aileleriyle birlikte yüz bin kişiyi ilgilendiriyor. Bu aynı zamanda bir bayram provası çünkü 3 gün sonra 83 milyon için bayram kutlayacağız, baharları kucaklayacağız. Gerçekten ben çok şanslıyım çünkü göreve geldiğimden beri asla bana kendimi patron gibi hissettirmediniz. Bir yoldaş gibi hissettirdiniz, binlerce yoldaşım var. Siz de şanslısınız çünkü arkanızda Türkiye’nin en güçlü işçi örgütü var. Bu örgütle beraber yaptığımız müzakerelerde size hakkınızı teslim etmeye çalışan bir belediye başkanımız var. Çok şanslıyız hepimiz. Ne mutlu bize bu kadar huzurla barış içinde bir yol sürdürüyoruz. Biz bunu İzmir’de başardık ama şunu düşünmemiz lazım. Bu sadece bize özgü bir şey olarak kalamaz. Bu memlekette on binler, yüz binler var çalışan, alın teri döken ama hakkını alamayan. Onların yüzü gülmedikçe bizim yüzümüz gülemez kardeşim. Onlar alın terinin karılığı almadıkça biz bayram yapamayız kardeşim. Ama çok az kaldı. Bir devir kapanıyor, bu yeni devir; emeğin, alın terinin, adaletin, hakkın, hukukun yani halkın iktidarı olacak” şeklinde konuştu.

KİMSE SİZİN VE İZMİR’İN HAKKINI YİYEMEYECEK

Konuşmasının devamında 14 Mayıs seçimlerine vurgu yapan Soyer, sözlerini şöyle sonlandırdı: “3 gün sonra hep beraber halkın iktidarı kuracağız. Hırsızlar, haramilerle işimiz olmayacak artık. Kimse ne sizin ne İzmir’in hakkını yiyemeyecek. Biz hakkımızı avuçlarımıza alarak gelecek kuşaklar için çok daha huzurla yaşanacak bir memleket kuracağız. İki temel hedefimiz var. Bir milli geliri yükseltmek zorundayız. Bunu yapamazsak bu rakamlar ödül gibi kalır halbuki değil. Siz çok daha fazlasını hak ediyorsunuz. Yeter ki bu memlekette demokrasi olsun. Birileri çaldığı için, bizim emeğimizden nemalandığı için yoksulluğa mahkum kalıyoruz. Onlar obezleşmeye, şişmeye devam ediyorlar. İkincisi de sanayi devriminden beri toplumları ileriye götüren daima işçi sınıfı olmuştur. Çünkü alın teri döker, emeğini ortaya koyar. Emekçinin önderliğine yine ihtiyaç var Türkiye’de. Sizin göreviniz örgütünüzü büyütmek. İki hedef doğrultusunda yol alacağız ve bugün yüz bin insanımız için kutladığımız bayramı, 83 milyon için 3 gün sonra büyük bir bayram olarak kutlayacağız. Emin olun her şey çok güzel olacak. Ve bir şey değişecek her şey değişecek.”

 
Adana'da art arda korkutan depremler!
 
Bakan Kasapoğlu: Şer odakları bir araya geldi, oyunu bozmamız lazım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki büyük dönüşümde 3.etap yola çıktı!
Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinin ...
Gaziemirli kadınlar baharı şenlikle karşıladı
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Kadın Şenliği’ne katılan kadınlar, ...
Narlıdere'de İzmir'e hizmet edenlere vefa gecesi
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği, geleneksel hale getirdiği vefa gecelerinin ...
 
Konak 11 ülkeden gençleri ağırladı
11 ülkeden İzmir’e gelen gençlerle buluşan Konak Belediye Başkanı Abdül ...
Naldöken’de pazaryeri mutluluğu
Bornova Belediyesi’nin vatandaşların talepleri doğrultusunda projelendirip ...
Menemen'den TCG Anadolu çıkarması!
Menemenli öğrenciler ve muhtarlar Menemen Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle, ...
 
"Kalbi sizinle atan bir belediye başkanınız var"
“Herkes Farklı Herkes Eşit” sloganıyla engelsiz bir kent için çalışan ...
Halkın Kasabı 11 şubeye ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı’nın ...
Teleferik Tesisleri de Sünger Kent'e katıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele için hayata geçirdiği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri