POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
34 il için kuvvetli sağanak yağmur uyarısı
34 il için kuvvetli sağanak yağmur uyarısı
Brezilya’da sel: Ölü sayısı artıyor!
Brezilya’da sel: Ölü sayısı artıyor!
18 Mart 2018 Pazar - 10:36

Torbalı'da doğalgaz abone merkezi açılıyor

İŞKUR, KOSGEB, SGK’ya yer tahsis edip ilçeye gelmelerini sağlan Torbalı Ticaret Odası, şimdi de İZMİRGAZ’a Abone Merkezi için yer tahsis etti. İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ile görüşen TTO Başkanı Olgun müjdeyi verdi.

Torbalı da doğalgaz abone merkezi açılıyor

Daha önce İŞ-KUR,  KOSGEB, SGK’ya yer tahsisinde bulunan Torbalı Ticaret Odası (TTO), ilçede eksikliği gün geçtikçe daha çok hissedilen doğal gaz abone merkezi açılması için düğmeye bastı.  9 yıldır ilçede açılması için çalınmadık kapı bırakılmayan İZMİRGAZ Abone Merkezi için Torbalı Ticaret Odası yer tahsisinde bulundu. İlçeye gelen İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ve Genel Müdür Yardımcısı Cebrail Özdemir, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ile görüştü.  Oldukça verimli geçen görüşmenin ardından bir açıklama yapan TTO Başkanı Olgun, doğalgaz abone merkezi açılması için yer tahsisinde bulunacaklarını açıkladı.

9 YIL ÖNCE KAPANDI
Torbalı; İzmir genelinde Karşıyaka, ve Kemalpaşa’nın ardından, doğalgaza kavuşan üçüncü ilçe oldu. 2006 yılında Torbalı’ya toplam 6 bin 931 metre çelik hat ve 57 bin 981 metre polietilen hat döşendi. 12 yıl önce Torbalı da kullanılmaya başlayan doğalgaza olan ilgi en üst seviyeye ulaştı. Yakıt tasarrufu ve rahatlık arayanlar doğalgaz kullanmayı tercih edince ilçede sayıları 15’i bulan doğalgaz firmaları talebe cevap verebilmek amacıyla tam kapasiteyle çalışıyor. Torbalı’da kullanılmaya başlandığı ilk dönemde Belediye binasında bir abone merkezi olan İZMİRGAZ, 9 yıl önce bürosunu kapatınca sıkıntılar da baş göstermeye başladı.

SELÇUK’TA BİLE VAR
Doğalgaz kullanan vatandaş sayısının 30 bini aştığı Torbalı’da doğalgaz abonesi olup işlemlerini halletmesine rağmen sırada bekleyen kişi sayısı da azımsanmayacak ölçüde. Uzun zamandır tüm işlemlerini halledip gaz açımı ve alt yapı döşenmesi için sıra bekleyen vatandaşlar isyan ediyor. Faturasını geciktiren vatandaşlar ise İzmir’e gitmek zorunda kalıyor. 15 bin aboneli Tire, 8 bin aboneli Ödemiş uzun yıllardır abone merkezi hizmeti alırken, Selçuk’ta 2 ay önce büro açılmıştı. Torbalı’da tüm doğalgaz kullanıcılarının ve yeni başlayacak olanların en büyük sıkıntısı olan bu eksiklik özellikle yeni inşaat yapan müteahhitler, faturasını zamanında ödeyemeyen vatandaş ve doğalgaz firmalarını mağdur ediyordu.

BÜYÜK KOLAYLIK
Torbalı’da son yıllarda özellikle inşaat yapan üyelerinin ve doğalgaz firmalarının abone merkezi eksikliği konusunda çok fazla sıkıntı yaşadıklarına şahit olduklarını söyleyen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, “Gerek sanayi alanında gerekse de konutlarda yaygın olarak kullanılan doğalgaz ile ilgili ilçemizde, abone merkezi eksikliği ile ilgili üyelerimizden çok şikâyet alıyoruz.  Sanayici üyelerimiz, müteahhitler, doğalgaz firmaları ve yeni abone olacak vatandaşlarımızın haklı talepleri üzerine, yer tahsisi yapmaya karar verdik. İZMİRGAZ yetkilileri de bu noktada taleplerimizi olumlu karşıladı ve hazırlıkları yapmaya başladık.” dedi. Torbalı Ticaret Odası’na yer tahsisi için teşekkür eden İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, “Torbalı önem verdiğimiz bir ilçe. Abone merkezi kurulmasını uzun zamandır biz de arzuluyorduk. Abonelerimize büyük kolaylık sağlayacak merkezin kurulması için bizle öncülük eden Ticaret Odası Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 
Buca'da ibadethanelere bahar temizliği
 
Bornova'da ihtiyacı olana sıcak belediye eli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZTO'da kaç üye oy kullanacak?
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 9 Nisan'da ...
İzmir Limanı esnafı kan ağlıyor: 3 yıldır siftah yok
İzmir Limanı'ndaki esnaf, 2 yıldır kruvaziyer gemilerinin rotasını İzmir'e ...
Özgener'den tarihi çarşıyla ilgili flaş çıkış: Kemeraltı sabahlasın
İzmir Ticaret Odası Başkanı (İZTO) Mahmut Özgener, gastronomiden el sanatlarına, ...
 
Uzundere'deki dönüşümde 'ikinci etap' satışa çıktı
İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Folkart tarafından ...
Baransel İESOB başkanlığına aday!
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, mayıs ayında yapılması ...
Savunma sanayini İzmir'de buluşturan zirve!
İzmir'de savunma sanayinde üretim yapan ana firmalarla, Ege Bölgesi'nden ...
 
İzmir dev fuara hazırlanıyor!
Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarlarından olan Uluslararası Doğaltaş ve ...
UBER tartışmasında İzmir'den farklı ses: Başkan yeni sistemi anlattı
Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, son günlerde ...
Kuru incir ihracatında rekor fiyat!
ABD ve Uzakdoğu'dan gelen taleplerin artması sayesinde kuru incirde ton ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri