POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Müzisyen Kalben gözaltına alındı
Müzisyen Kalben gözaltına alındı
Özel'den tepki çeken isimle fotoğrafa açıklama!
Özel'den tepki çeken isimle fotoğrafa açıklama!
Dünyanın en zengin şehirleri belirlendi
Dünyanın en zengin şehirleri belirlendi
Dervişoğlu'dan 'Küskünlükleri sonlandıralım' çağrısı
Dervişoğlu'dan "Küskünlükleri sonlandıralım" çağrısı
12 Mayıs 2020 Salı - 08:55

Trump'ı kızdıran soru: Kürsüyü terk etti!

ABD Başkanı Trump test kapasitesine vurgu yaptı, bir gazeteci ölümler karşısında bunun bir önemi olup olmadığını sordu. Çin'i hedef aldığı yanıtına rağmen gazetecinin konuyu üstelemesi üzerine Trump basın toplantısını terk etti.

Trump ı kızdıran soru: Kürsüyü terk etti!

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında  günlük test kapasitelerinin 300 bine çıktığını ve hafta sonuna kadar 10 milyon teste ulaşmaya amaçladıklarını açıkladı. 

Trump, Beyaz Saray'ın bahçesinde yaptığı basın toplantısında ülkede Covid-19 konusunda atılan ve atılacak adımları değerlendirdi. 

ABD'de salgında, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük seferberliği gördüklerini vurgulayan Trump, özel sektörün test konusunda büyük adımlar attığına işaret etti.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) 92 farklı teste onay verdiğini vurgulayan Trump, "Ülkemizde bugüne kadar 9 milyon test yapıldı. 3 hafta öncesine kadar günde 150 bin test yapıyorduk, şimdi bu rakam 300 bine çıktı. Bu hafta 10 milyon testi bulmamızı bekliyoruz" bilgisini paylaştı.

EYALETLERE 11 MİLYAR DOLAR YARDIM

Beyaz Saray'ın eyaletlere testler konusunda destek olacağını vurgulayan Trump, "Amerikan eyaletlerine ve topraklarına 1 milyar dolar test yardımı göndereceğiz" dedi. 

Ancak toplantının ilerleyen dakikalarında konuşan ABD Sağlık Bakan Yardımcısı Doktor Brett Giroir, bu yardımın 11 milyar dolar olacağını belirtti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da yardımın 11 milyar dolar olacağı teyit edildi.

Eyaletler ile yakından çalıştıklarını belirten Trump, "Mayıs ayı sonu için test hedefimiz 12,9 milyon test. Bu çerçevede eyaletlere yardımda bulunacağız" diye konuştu. 

ABD'lilere yapılan 1200 dolarlık nakdi yardımın ikincisinin olup olmayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Trump, "Bu konuyu konuşuyoruz" ifadesini kullandı.

Trump, sağlık hizmetlerine yeterince ulaşamayanlar için de çalışmalarda bulunduklarını kaydederek, "Bu küresel salgın, insanlarımıza büyük acılara ve zorluklara mal oldu" dedi. 

"BEYAZ SARAY'DA DURUM KONTROL ALTINDA"

Beyaz Saray'daki bazı çalışanlarda koronavirüse rastlanmasına ilişkin Trump, "Bir gün önce negatif çıkan bir kişi bir sonraki gün şaşırtıcı bir şekilde pozitif çıktı. Bu kişiyle temas eden 3 kişi vardı bunlar negatif ama önlem amaçlı kendilerini karantinaya aldılar. Durum kontrol altında. Bu tarz şeyler yaşanabilir, biliyorsunuz görünmez bir düşman ile karşı karşıyayız" yorumunda bulundu.

ÇİN'E YÜKLENDİ

Trump, Çin'in aşı çalışmalarına ilişkin verileri hackleme yoluyla çalmaya çalıştığı iddialarına ilişkin ise, "Çin'den memnun değilim, virüsü, çıktığı yerde durdurmalılardı. Şimdi bana hacklenmeden bahsediyorsunuz. Ortada yeni bir şey mi var?" diye sordu.

Çin'in ABD ile kendi çıkarları için bir anlaşma yapma konusunda müzakere peşinde olduğu iddialarına ilişkin ise Trump, "Çin yıllarca Amerika'dan yararlandı. Beyaz Saray'da benden önce oturanlar da buna izin verdi, ama ben vermem" açıklamasında bulundu.

KÜRSÜYÜ TERK ETTİ

Trump, bir gazetecinin, "ABD'nin tüm dünyada en çok test yapan ülke olduğunu söylüyorsunuz ve bununla övünüyorsunuz. Peki ülkede her gün insanlar ölürken ve birçok yeni vaka görülürken bunun bir önemi var mı?" sorusunu da "Dünyanın her yerinde can kayıpları oluyor. Belki de bu soruyu Çin'e sormalısınız, bana sormayın. Size sıra dışı bir yanıt verebilirler" diye yanıtladı.

Gazetecinin konuyu üstelemesi üzerine diğer gazetecilerden soru almaktan vazgeçen Trump, kürsüyü terk etti. (AA)

 
AVM'lerle ilgili 81 il valiliğine genelge
 
Türkiye'den 5 ülkenin bildirisine sert tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 yeni araştırma: Sıcaklar virüsü durduracak mı?
ABD ve Kanada’da yapılan iki ayrı araştırmaya göre, hava sıcaklığının ...
İran Ordusu kendi savaş gemisini vurdu!
İran donanmasının Basra Körfezi'nde yaptığı tatbikatta, bir savaş gemisi ...
Beyaz Saray virüs ekibinin 2 üyesi daha karantinada!
Beyaz Saray bünyesinde yeni tip Corona virüs (Covid-19) ile mücadelenin ...
 
O ülkede yıldırım dehşeti: 20 kişi öldü
Yıldırımın yüksek gerilim hattına düştüğü, oluşan yüksek voltajın evlere ...
DSÖ: Afrika'da bir yılda 190 bin kişi ölebilir
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika kıtasında yeni tip corona virüs (Covid-19) ...
Trump ve Pence her gün test yaptıracak!
ABD Başkanı Trump, bir yaverinde corona virüs tespit edilmesinin ardından ...
 
Virüs kabusunda son durum: Ölü sayısı...
Dünya genelinde yeni tip corona virüs (Covid-19) tespit edildikten sonra ...
ABD, Venezuela'daki darbe girişimine karışan eski askerlerin kimliklerini açıkladı
ABD Kara Kuvvetleri'ne göre, askerler Irak ve Afganistan'da görev yapmış.
Dünya Sağlık Örgütü'nden 'geçiş dönemi' uyarısı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri