POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
15 yaşındaki çalışan, turist müşteriyi bıçakladı
15 yaşındaki çalışan, turist müşteriyi bıçakladı
Rekabet Kurumu'ndan META'ya büyük ceza
Rekabet Kurumu'ndan META'ya büyük ceza
Hizbullah'tan İsrail üssüne füze saldırısı
Hizbullah'tan İsrail üssüne füze saldırısı
Lise son sınıf öğrencisi kız, silahla okulu bastı
Lise son sınıf öğrencisi kız, silahla okulu bastı
9 Mart 2019 Cumartesi - 11:57

Tunç Soyer tekerlekli sandalyeyle gezdi... Farkındalık yarattı!

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, engelli bireylerin sıkıntılarını yerinde görmek için tekerlekli sandalyeyle Lozan Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar geldi. Türkiye genelinde engelliler için yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu belirten Soyer, “İzmirliler ile beraber engelliler için çok daha yaşanılabilir bir kent yaratacağız. Buna tüm kalbimle inanıyorum”dedi.

Tunç Soyer tekerlekli sandalyeyle gezdi... Farkındalık yarattı!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Engelli vatandaşlarla birlikte Lozan Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na tekerlekli sandalyeye binerek gelen Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Gündoğdu Meydanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Soyer daha sonra ise tekerlekli sandalyeyle engelli vatandaşlarla birlikte meydanda dans etti.

BÜYÜKŞEHİR OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ DAHA FAZLA YAPACAĞIZ

Bu etkinlikle engelliler konusunda farkındalık yaratmayı amaçladığını söyleyen Soyer, “Güzel bir İzmir sabahından güzel olmayan anılarla güne başlıyoruz. Yaklaşık 1 saatte yapmaya çalıştığımız şey, aslında İzmir’de yaşayan engelli kardeşlerimizin güzel İzmir’de yaşarken karşılaştığı sorunlar, dertler, sıkıntılarla ilgili bir farkındalık yaratmaktı. O sorunları yakından tespit etmek hem de bu yaşanan sorunlarla ilgili olarak tüm İzmirliyi haberdar etmek ve farkındalıklarını sağlamak. Engelli hakkı sadece hayırseverlik meselesi değil. Engellilerimizin hakları var. Bu şehirde yaşarken, kullanmaları gereken, sahip oldukları hakları var. Biz o hakları en uygun şekilde kullanmalarını mümkün kılmak zorundayız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra üzerimize düşeni daha fazla yapacağız” diye konuştu.

HERKESİN BU FARKINDALIĞA SAHİP OLMASI LAZIM

Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde engelliler noktasında hem farkındalığı arttırmak hem de kentte engelsiz yaşamı mümkün kılmak için emek harcayacaklarını söyleyen Soyer, “Eğer nasip olur da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirsek, hem bu farkındalığı arttıracağız hem de burada engelsiz yaşamı mümkün kılmak için daha çok emek vereceğiz. Otuz ilçemizdeki engelsiz birimlerini, engelliler ile birlikte yürütülen çalışmaları mutlaka daha da güçlendireceğiz. Bu şehirde yaşarken onlarında gurur duymalarını, mutlu olmalarını sağlayacağız. Bunlar, gerçekten mümkün... Küçük dokunuşlar ile düzeltilebilecek şeyler... Ama asıl mesele, İzmir’de yaşayan herkesin bu farkındalığa sahip olması lazım. Herkesin, engellilerin kentte, mazur kaldığı sıkıntılardan haberdar olması lazım. Bu, Büyükşehir’e de değişimi daha iyi yapması için fırsat verecektir. Ben inanıyorum, engelli kardeşlerimizin yüzleri daha çok gülecek. Onların bu şehirde daha mutlu ve huzurlu yaşadığını görmek bizi de çok gururlandıracak” ifadelerini kullandı.

İZMİR ENGELLİLER İÇİN DE GÜZEL BİR ŞEHİR OLMALI

Soyer esprili bir dille, görme Engell olan Yusuf  AK ile ilgili, “Bu arada Yusuf kardeşim engelliler konusunda bana taahhütname imzalamam için baskı yapıyor.13 Mart’ta bir manifestosu var. Başa çıkılacak gibi değil” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: Gerçekten bu konuda tüm içtenliğimizle emek vereceğimizi söylüyorum. Sonuç itibariyle İzmir’in engelliler için de güzel bir şehir olmalı” diye kaydetti.

BİR GÜN HERKESİN ENGELLİ OLABİLECEĞİNİ AKLIMIZDAN ÇIKARMAMALIYIZ

“Lozan’dan Gündoğdu’ya kadar tekerlekli sandalye ile geldini, neler gibi zorluklarla karşılaştınız” sorusunu yanıtlayan Soyer, “Aslında bu sadece İzmir ile ilgili değil. Tüm memleketimiz için söyleyebilirim; Bu konuda bir duyarsızlık var. Bu konuda yapılan çalışmalar gerçekten yetersiz. Yollara çekilen sarı şeritler, kaldırımlara yapılan rampalar mış gibi yapmak... Oradaki kriterler net aslında. Bu kriterle uygunmuş gibi yaptığınızda belki kendi görevinizi yaptığınızı düşünüyorsunuz ama bir işe yaramıyor, insanların hayatını kolaylaştıran bir iş olmaktan çıkıyor. Özellike dediğim gibi bu sadece İzmir ile ilgili değil. Türkiye’nin genelinde engelliler ile ilgili duyarlılığı, farkındalığı  arttırmak zorundayız. Bir gün herkesin engelli olabileceğini aklımızdan çıkarmamamız lazım” dedi.

İZMİRLİLER HEM BİLİNÇLİ HEM VİCDANLI

Soyer, “Tekerlekli sandalye ile buraya gelirken yoruldunuz mu” sorusuna ise şu yanıtı verdi: Gerçekten yorucu kolay değil. Bu konuda yapacaklarımızı bütün İzmirliler ile birlikte yapacağız. Ben İzmirlilerin hem vicdanlı hem bilinçli olduğunu çok iyi biliyorum. İzmirliler ile beraber engelliler için çok daha yaşanılabilir bir kent yaratacağız. Buna tüm kalbimle inanıyorum.”

Açıklamalarının ardından Gündoğdu Meydanı'nda engelli dans grubunun gösterisini izleyen Soyer, ardından, engelli grup ile birlikte tekerlekli sandalyede dans etti.
 

 

 
AK Partili Doğan'ın 'üniversite ilçesi Karabağlar' hayali!
 
Foça Devlet Hastanesi yeni binasında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Doğan'ın 'üniversite ilçesi Karabağlar' hayali!
Cumhur İttifakı'nın Karabağlar Belediye Başkan adayı AK Partili Bilal ...
MHP'den kalpaklı Bahçeli paylaşımı
Siyasette beka tartışmalarının devam ettiği bugünlerde Milliyetçi Hareket ...
Bayraklı Adayı CHP'li Sandal'dan gençlere mektup: Kapı kapı dağıtıldı!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, 31 Mart’ta ilk kez oy ...
 
CHP'li gençlerden 'İnce' jest... Şarkı bestelediler: Bizim Mustafa!
CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları seçim kampanyası için CHP Güzelbahçe Belediye ...
CHP'li Polat'tan Gaziantep mesaisi
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Gaziantep’ten ...
Zeybekci: İzmir'i fuarlar kenti yapmak istiyorum.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, mobilya ...
 
YSK kararı Resmi Gazete'de
Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler ...
CHP Menderes Adayı Kayalar'a 'üst düzey' destek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İzmir Milletvekili Murat Bakan'la ...
DP'nin Afrika kökenli adayı hedeflerini anlattı
Demokrat Parti (DP) Selçuk Belediye Başkan Adayı olan Afrika kökenli Türk ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri