POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
24 Ekim 2019 Perşembe - 13:01

Türk ve Hollandalı öğrencilerden temiz mesai!

Uluslararası İklim Eylem Günü dolayısıyla Mavişehir sahilinde düzenlenen “clean-up” çöp toplama etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Türk ve Hollandalı öğrencilerden temiz mesai!

Uluslararası İklim Eylem Günü dolayısıyla Mavişehir sahilinde düzenlenen “clean-up” çöp toplama etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla; Hollanda Büyükelçiliği, Olten Sanat Vakfı, İzmir Mavişehir Rotary Kulübü, Rotterdam Gençlik Senfoni Orkestrası ve Özel Çakabey Okulları ortaklığında hayata geçirilen etkinlikte; iklim değişikliği, küresel ısınma ve çevre kirliliği ile mücadelenin önemine dikkat çekildi.

ÇEVRE İÇİN EL ELE VERDİLER
Avrupa Birliği tarafından desteklenen organizasyona, 15 - 19 yaş aralığındaki 70 Hollandalı ve 70 Türk öğrenci ile birlikte; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Hollanda Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı ve AB Temsilcisi Helene Rekkers ile Kültür Müşaviri Eray Ergeç, Olten Sanat Vakfı Kurucusu Fatma Olten, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Fatih Akçiçek, Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Güven Öztürk ile Kulüp Üyesi Mert Rüstem, Rotterdam Gençlik Senfoni Orkestrası ve Özel Çakabey Okulları temsilcileri, meclis üyeleri, bürokratlar, CHP Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“İNSANLIĞIN ORTAK SORUNU”
İklim değişikliği ve küresel ısınmanın, tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu ifade eden Başkan Tugay “Tüm katılımcılara, etkinliğimize gelip bu gurur verici tabloya ortak olan herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, gençlerimiz gelecekte plastiksiz deniz, temiz hava, içecek temiz su bulabilecek mi bunun endişesini taşıyoruz. İnsanlar birer çöp üretme makinesi gibi çalışıyor. Bu çöplerin nereye gittiğini düşünmeden sürekli üretmeye devam ediyoruz. Sadece yere çöp atıp çevreyi kirletmekten bahsetmiyorum. Dünyayı yok etmekten bahsediyorum. Bu tüm insanlığın ve dünyanın ortak sorunudur. Biz çabalarımızı kararlılıkla sürdürürken, herkesi bu gelecek mücadelesine katılmaya çağırıyoruz” dedi.

“PLASTİKTEN ARINMIŞ BİR HAYAT”
Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Fatih Akçiçek “Bugün çevresel sürdürülebilirlik başlığı altındaki hiçbir sorun mahalli olmakla sınırlı kalmıyor. Örneğin Afrika’da yaşanan bir hastalık çok kısa zamanda Hollanda’yı da Türkiye’yi de etkileyebiliyor. İşte bu gibi nedenlerle bütün Rotaryenler harekete geçme ihtiyacı duymuştur. Tabiata verdiğimiz zararları hatırlatmak ve dikkat çekmek için çevreyi, şehirleri, kıyıları, deniz altını temizliyor, plastikten arınmış bir hayat için farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu etkinliğimizde Hollanda’dan gelen konuklarımızın da yer almış olması çok önemli. Tabiat ana için bugün olduğu gibi daima güçlerimizi birleştirmeliyiz” dedi.

Hollanda Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı ve AB Temsilcisi Helene Rekkers de “Avrupa Birliği ve Hollanda Büyükelçiliği olarak, bu etkinliği düzenlememize sağladıkları katkılar için Karşıyaka Belediyesi’ne ve tüm destekçilere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 
O esnaf kızını da aynı şekilde kurtarmış!
 
"Trump'ın mektubu yok hükmündedir"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer: Kaynakların hunharca tüketildiği bir süreç!
Soyer, "Kaynakların hunharca tüketildiği bir sürecin içinden geçiyoruz. ...
BATÜDER’den Başkan İnce’ye ziyaret
Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) Güzelbahçe Belediye ...
Menderes’te dolu dolu Cumhuriyet coşkusu
Menderes Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı nedeniyle yürüyüş ...
 
"Bayraklı'nın algısını değiştirmek istiyoruz"
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çeşitli birimlerde görevli personelle ...
Çeşme'de Cumhuriyet Bayramı'na özel sıradışı billboard
Çeşme ilçesinde belediye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Atatürk'ün fotoğrafı ...
Narlıdere’nin kurslarına büyük ilgi
Narlıdere Belediyesi tarafından, vatandaşları kültür ve sanat etkinliklerine ...
 
'Özgür Basın' Ödülü Ünsal Ünlü'ye
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından geleneksel ...
Bornova'da sanayi esnafına büyük kolaylık
Bornova Belediyesi, sanayi sitesi esnafına kolaylık sağlamak amacıyla ...
Buca sokaklarında 'anons' operasyonu!
Buca sokaklarında anons cihazlarıyla mahallelerde gezen ve gürültü kirliliği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri