POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
2 Aralık 2021 Perşembe - 13:50

Ve 15'inci Travel Turkey İzmir kapılarını açtı

Dünya turizm trendlerini İzmir'de buluşturan 15'inci Travel Turkey İzmir ve TTI Outdoor, 58 farklı ülkeden gelen ziyaretçilerin katılımıyla kapılarını açtı. Ulusal ve uluslararası turizm aktörlerinin buluştuğu, dünya çapında iş anlaşmalarının yapıldığı bir turizm borsasına dönüşecek olan fuar, birbirinden farklı etkinlikleri ile 4 Aralık'a kadar misafirlerini ağırlayacak.

Ve 15 inci Travel Turkey İzmir kapılarını açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş. tarafından, 'Olmak istediğim her yer' temasıyla düzenlenen 15'inci Travel Turkey İzmir ve TTI Outdoor kapılarını açtı.



Etkinliğin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve turizm temsilcileri katıldı. Bu yıl bünyesine TTI Outdoor'u ekleyen etkinlik, ziyaretçilerine alternatif bir fuar deneyimi sunacak. 22 il ve 5 ülkeden 500 katılımcının yer alacağı, 58 ülkeden ziyaretçinin ağırlandığı 15'inci Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, 4 Aralık'a kadar profesyonel ziyaretçiye, son gününde halka açık olarak gerçekleşiyor. TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ise 5 Aralık'a kadar halka açık ve ücretsiz olarak düzenleniyor. Dünya turizm trendlerini İzmir'de buluşturacak olan fuar, aynı zamanda Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerlerini de öne çıkarmaya devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, açılışta, İzmir'in kültür, sanat, tarih ve turizm şehri olduğunu belirtti. Anadolu'nun çok kadim bir medeniyete sahip olduğunun altını çizen Demircan, Anadolu'nun dünyaya söyleyecek sözünün olduğunu dile getirdi. Turizm sektörünün yeni şekiller aldığını aktaran Demircan, salgınla birlikte bu değişimin hızlandığına dikkati çekti. Türkiye'nin salgının başından beri aldığı tedbirlerle öne geçtiğine işaret eden Demircan "2020'de turizm sektöründe rakibimiz olan diğer ülkelere kıyasla daha az zarar yaşandı. 2021'de de hızlı bir toparlanma süreci başladı. Yıl sonu hedefimiz 29 milyon turist ve 24 milyar dolar." dedi. Demircan, Türkiye'nin turizmde çok olan seçeneklerini fırsata çevirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise fuarın Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olduğunu aktardı. Turizmde eski usullerin eskide kaldığını belirten Bağlıkaya, "Günümüzde artık yepyeni kurallar, yepyeni beklentiler, tüketici davranışları görüyoruz." dedi. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için turizmcilerin üzerine görevler düştüğünü aktaran Bağlıkaya, bu anlamda adımların, "müşteri talebi bu yönde" diye değil gelecek nesiller için atılması gerektiğini vurguladı. Salgın nedeniyle tatil yapan kitlenin sabırsız olduğunu aktaran Bağlıkaya, hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen taleple 2022'nin çok daha güzel geçeceğini ifade etti.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de salgın sonrası turizmde oluşan kötü havanın dağıldığını söyledi. Gelecek yılda da turizmin yeniden canlanması temennisinde bulunan Köşger, "Türkiye ve İzmir turizmde hak ettiği noktada değil. Salgın öncesi de dahil. İlk 10 olabiliriz ama daha iyi olabiliriz. Sektörün tüm bileşenlerini birliktelik sergileyerek ülkemizi çok daha iyi noktaya taşıyacağına inanıyorum." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'nin ve İzmir'in turizm potansiyeline dikkat çekti. Soyer, "Daha geçen hafta Dikili’de bir mağarada elde edilen bulgular nedeniyle ezberimiz şaştı. 8 bin 500 yıllık bir tarihten bahsederken şimdi 14 bin yıllık tarihten bahsetmeye başlayacağız. Gerçekten iklimiyle, tarihsel birikimiyle olağanüstü bir coğrafyada yaşıyoruz. Aslında bütün bu potansiyelin bize bahşettiği imkanlarla uyumlu bir pay elde etmiyoruz. Bunun peşindeyiz. Çok daha fazlasını hak ediyoruz ve el birliğiyle başaracağız. Pandemi sonrası düzenlediğimiz bu fuarla birlikte İzmir'den ve Türkiye'den bütün dünyaya 'Biz varız ve dünyadan turizm payımızı almak için kararlıyız' diyoruz" ifadesini kullandı. Kentin turizm potansiyelini artırmada ortak akıl ve uyumun önemine işaret eden Başkan Soyer, “Tüm paydaşlarımızla hep beraber buradayız. Bu çok anlamlı bir buluşma ve değerli. Çünkü ancak el ele verip bu sinerji ortaya çıktığı takdirde sonuç alınabiliyor. Biz bunu başarmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Turizmde ortak aklı uyum ve dayanışmayı her zamankinden çok daha fazla başarmak mecburiyetindeyiz. Berlin, Moskova karşılaştırılması yapıldı. Aslında biz hepsinden önce bugün bu fuarı yaparak öncülük etmiş oluyoruz. Bütün dünyaya bugün 'biz varız ve çok daha iyisini birlikte başaracağız' mesajını İzmir’den vermiş oluyoruz" dedi.

Fuarın onur konuğu ili olan Edirne'nin Belediye Başkanı Recep Gürkan da tüm paydaşların, turizmi yeniden atağa kaldırmak için arayışta olduğunu söyledi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise "Uluslararası unvanı hakkıyla taşıyan Travel Turkey'de de fuara katılan üyelerimizin 60 metrekareye kadar olan katılım bedellerinin yüzde 50’sini destek kapsamına aldık." dedi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de salgınla beraber mavi yolculuğa artan talepten bahsetti. Öztürk, şunları kaydetti: "Bugün tekne üreticilerimiz üretimlerini yaparken birkaç yıl sonrasına sipariş alıyor. Marinalarımız dolu. Çeşme, Seferihisar ve Karaburun'da dalış turizmi yükseliyor. Günübirlik teknelerimiz neredeyse yılda 1,5 milyon kişiye hizmet ediyor. Her geçen gün daha fazla kruvaziyer geliyor. 2022 Mart-Nisan aylarında uzun bir aradan sonra ilk kez İzmir'de kruvaziyer demir atacak."

Açılış törenine, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, il ve ilçe belediye başkanları ve turizm temsilcileri de katıldı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapıldı. (AA, DHA)

 
İzmir'de 'yıkılma' paniği: Otele tahliye!
 
Çavuşoğlu'ndan 'Ukrayna krizi' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üreticiden yem zammı isyanı: Yine başa döndük!
Çiğ süt fiyatının 3.2 liradan 4.7 liraya çıktığının günün ertesinde yem ...
Merkez Bankası Başkanı'ndan dövize müdahale açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yatırımcılarla bir araya geldi. ...
Zincir marketlerden plastik poşete yüzde yüz zam talebi
Zincir marketlerin poşet fiyatlarına yüzde 100 artış istedi. Zam üzerinden ...
 
Piyasalarda son durum: Dolar ne kadar oldu?
Hafta içinde 14 liraya kadar dayanarak tarihi zirvesini gören dolar, dün ...
Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevden af talebi kabul edildi. ...
Benzine bu kez indirim geliyor!
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 58 kuruş indirim geldi.
 
İzmir'in bir ürünü daha tescillendi!
Kiraz ilçesinde yetiştirilen Çavuşdağ kuru fasulyesine coğrafi işaret ...
Bilgin: Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz
Milyonlarca çalışanın gözünün çevrildiği 2022 asgari ücret zammı için ...
MB'den dövize müdahale: Dolarda son durum
TCMB, Doğrudan Döviz Müdahalesine İlişkin Basın Duyurusu paylaştı. Açıklamada, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri