POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
3 Ocak 2020 Cuma - 10:06

Ve İzmir dijital taksiciliğe kavuşuyor

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, kamu işbirliğiyle taksi çağırma sistemi kurdu. 'EnTaksi İzmir' adlı uygulamanın açılışı, 7 Ocak'ta yapılacak. Aynı gün bir ilk daha yaşanacak ve VIP taksi İzmir'de yola çıkacak.

Ve İzmir dijital taksiciliğe kavuşuyor

İzmir'de taksi taşımacılığında yepyeni bir dönem başlıyor. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın taksileri 21'inci yüzyıl teknolojisine kavuşturacak mobil aplikasyon altyapısı gün sayıyor. Kamu işbirliğiyle hazırlanan, bu yönüyle Türkiye'de bir ilk olan 'EnTaksi İzmir' 7 Ocak'ta gerçekleştirilecek törenle hizmete girecek. Taksileri akıllı cihazlar ile internet üzerinden dijital ortamda da erişime açık hale getirerek geleceğe taşıyacak sistemin açılış düğmesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer basacak. Aynı gün bir ilke daha imza atılacak, İzmir VIP taksicilik ile tanışacak. VIP taksiler, İstanbul'dan sonra İzmir'de yola çıkacak. Lüks taşıma imkanı sunacak araçlarda aynı anda 8 kişiye kadar seyahat edilebilecek; TV yayını, internet bağlantısı, çay-kahve makinesi, buzdolabı, çelik para kasası bulunacak. VIP taksilere 'EnTaksi İzmir' üzerinden ulaşılabilecek. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, İzmir taksilerinin 2020'ye çağ atlayarak girdiğini açıkladı. Anık, taksilerde akıllı teknoloji dönemini başlatma sözünü yerine getirdikleri için mutlu olduklarını dile getirerek, "Sunduğumuz hizmeti ve kendimizi günün koşullarına göre yenilememiz gerektiğini, küresel güçlerle ancak böyle rekabet edebileceğimizi açıklamıştık. Esnafımıza ve kamuoyuna verdiğimiz sözü tutuyoruz. Bu yenilikçi tutumumuzu geçmişte de sergiledik; birçok yeniliğe, gelişime imza attık. Bu kez de İzmir taksilerini geleceğe taşıyacak sistemi kazandırdık. İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi bünyesinde, kamu kurumları işbirliği ile hayata geçirdiğimiz teknolojik altyapımız sayesinde hizmet kalitemizi daha da yukarıya çıkarıyoruz. Esnafımızın kazancına göz diken küresel firmaların tehditlerine de en güzel cevabı vermiş oluyoruz. VIP taksinin hizmete girmesi de ayrı bir sevinç kaynağımız. Bu yeniliklere önümüzdeki günlerde engelsiz taksi eklenecek. Sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz engelsiz taksi, bedensel engellilerin ulaşımını kolaylaştıracak" dedi.

'ENTAKSİ İZMİR BÖYLE' ÇALIŞACAK'

Mobil aplikasyon üzerinden günün 24 saati bir tuşla taksi çağrılabilecek. Sistem en yakındaki taksiyi yönlendirecek. Taksi çağıran kişi, hangi aracın ve şoförün geleceğini sistem üzerinden görebilecek, şoför hakkında yorumları okuyabilecek. Kişi, kendisine gönderilen aracı istemezse başka taksi talep edebilecek. Gidilecek mesafeye ne kadar ödeneceği önceden bilinecek, kredi kartıyla ödeme gerçekleştirilebilecek. Müşteriler, aracın temizliği ve şoförün davranışları hakkında puanlama ve yorum yapabilecek. Bu değerlendirmeler herkes tarafından görülebilecek. VIP taksi de sistem üzerinden çağrılabilecek.  Engellilerin ulaşımını kolaylaştıracak 'engelsiz taksi'ye de hizmete girdiğinde uygulama aracılığıyla ulaşılabilecek. İngilizce dil seçeneği sayesinde yabancılar sistemi kolaylıkla kullanabilecek. 0850 495 0 495 numaralı çağrı merkezinden de günün 24 saati destek alınabilecek.

 
Bayraklı'nın kütüphaneleri hayatları değiştirdi
 
2019 yılının enflasyon oranı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan poşet zammı iddiasına yalanlama
Bu sabah plastik poşetlere zam geldiği haberleri doğrulanmadı. Poşetler ...
Filtre takmayan 5 termik santrale mühür
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği süre doldu. Manisa'nın Soma, ...
Kanal İstanbul'un 'Çevre Düzeni Planı'nda değişiklik
Kanal İstanbul'un Çevre Düzeni Planı'ndaki değişiklikle, kanalın her iki ...
 
Varlık Fonu Borsa'nın yüzde 10'nu daha aldı
Türkiye Varlık Fonu (TVF), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) ...
Alkollü içki ve sigaraya 6 ay vergi artışı yok
Sigara ve alkollü içkilerin Özel Tüketim Vergisi'nin 6 aylık enflasyon ...
Varlık barışında süre 6 ay uzatıldı
Varlık barışında süre 6 ay uzatıldı. Kamu alacakları için uygulanan aylık ...
 
İzmir'de 'Hediye Fest' coşkusu
Bostanlı'da düzenlenen Yeni Yıl Hediyelik Eşya Alışveriş Festivali İZMİR ...
İZSİAD'ta 2020 balosu!
İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD), Balçova'da bin otelde ...
Türkiye'nin Otomobili görücüye çıktı
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun, 2022 yılında üretimine başlayacağı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri