POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
30 Aralık 2022 Cuma - 17:01

Ve bakanlık İzmir'in yeni hattında dosyayı açtı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir'de hafif raylı sistemin 6.ayağı olan Karabağlar-Gaziemir hattı projesinin çevre etkisel değerlendirme sürecinin başlatıldığını duyurdu. 

Ve bakanlık İzmir in yeni hattında dosyayı açtı!

GERÇEKİZMİR - İzmir'de 2022 yılı ulaşımda peş peşe önemli gelişmelerle kapanıyor. 

Kentte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çiğli Tramvayı'na araç alımı için dış finansman talebini onayladığı gün Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de büyük bir sürprize imza atarak ilçe belediye başkanları ve basın mensuplarıyla birlikte bu hattın ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. 

Bu gelişmelerin ardından İzmir'e bir haber de bakanlıktan geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir'de hafif raylı sistemin 6.ayağı olan Karabağlar-Gaziemir hattı projesinin çevre etkisel değerlendirme sürecinin başlatıldığını duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İzmir ili Gaziemir, Konak, Buca, Cumaovası (Menderes), Karabağlar ilçesi Köycıvarı, Karapınar, Cumhuriyet alanı, Gaziemir, Emrez, Buca mevkiindeki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Raylı Sistem Daire Başkanlığı tarafından yapılması planlanan İzmir Hafif Raylı Sistemi 6.Aşama Karabağlar-Gaziemir hattı projesi ile ilgili olarak İZMİR Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur" ifadelerine yer verildi. 



METRO HATTI HAKKINDA... 
Kentte nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu Karabağlar ilçesinin Eskizmir ve Bozyaka semtleri ile Gaziemir'de yaşayanlar bir ucu Halkapınar'a diğer ucu Adnan Menderes Havalimanı'na uzanan metro hattıyla rahat bir nefes alacak. Nüfusu 500 bine dayanan Karabağlar ilçesinin ana ulaşım aksı üzerinden geçmesi planlanan hat Adnan Menderes Havalimanı'ndan başlayıp Gaziemir, Eskiizmir, Eşrefpaşa, Çankaya, Basmane, Yenişehir, Halkapınar güzergahını izleyecek. 28 km uzunluğundaki hat yoğun konut alanlarının yanı sıra Sarnıç, ESBAŞ, Fuar İzmir, Kemeraltı ve Gıda Çarşısı gibi önemli iş merkezlerini de birbirine bağlayacak.

Mevcut hatlardan bağımsız olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi trafiği rahatlatmak için hazırladığı 2030 Ulaşım Ana Planı'nda "İzmir HRS 6. Aşama Eskiizmir Hattı" adıyla yer alan metro hattı  mevcut hatlardan bağımsız olarak, teknolojinin son sistemleri kullanılarak tren setleri sürücüsüz olacak şekilde planlandı. Havalimanı-Halkapınar metro hattı bölgedeki sosyal hayatın etkilenmemesi için derin tünel teknolojisiyle inşa edilecek.
24 istasyona sahip proje güzergâhı mevcut metro hattının Stadyum İstasyonu'na entegre edilerek, bağımsız istasyonla başlayacak. Yeni metro hattı sırasıyla Fatih Caddesi, Gıda Çarşısı, Tepecik Hastanesi, Kemer, Basmane, Çankaya, Bayramyeri, Yağhaneler, Bozyaka, Eskiizmir, Seniha Mayda İlkokulu, Dostluk Bulvarı, Atatürk Anadolu TML, Aydın Altan Caddesi,  Fuar İzmir, Esbaş, Gaziemir Kaymakamlık, Abdullah Arda Çolpan Meydanı, Gaziemir Devlet Hastanesi, Sarnıç, Sarnıç-Sanayi, Sarnıç-Menderes’den geçerek Adnan Menderes Havalimanı’nda son bulacak.

Hattın "Uygulama Projeleri Danışmanlık Hizmet Alım"  ihalesi önümüzdeki Temmuz ayında gerçekleştirilecek. Çalışmalar kapsamında hazırlanacak ulaşım etüdü ve fizibilite raporu ile bölge ihtiyaçları ve mevcut ulaşım aksları doğrultusunda alternatif güzergahlara da yer verilecek. İlgili bakanlıklar ve kurumlardan alınacak başvuru ve onay süreçlerinin tamamlanmasının ardından hattın yapım ihalesine çıkılacak.

2030'a kadar 465 km
İzmir Büyükşehir Belediyesi diğer yandan da mevcut metro ağını genişletmek için Narlıdere hattında çalışmalarını sürdürüyor, Buca Metrosu için de Ankara'dan onay bekliyor.  İzmir Banliyö Sistemi İZBAN'ı kuzeyde Bergama’ya kadar 52 km daha uzatacak banliyö hattı, Çiğli’de oturan vatandaşların ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak  11 km'lik 14 istasyonlu tramvay hattı gibi önemli yatırımlar da Büyükşehir Belediyesi'nin kısa vadeli raylı sistem yatırımları arasında yer alıyor. İzmir'de raylı sistem ağının 2030 yılına kadar 465 km’lik bir şebekeye çıkması planlanıyor.

 
Aydın'da restoranda patlama: 7 ölü, 4 yaralı
 
Şehir Tiyatroları Buluşması 4 bin tiyatroseveri ağırladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emre 5 Ocak 2023 Perşembe 21:19

İzban''ın tren gitmeyen güney hattına yaptığınız gibi İzmir Kuzey Hattına yani Bornova Bayraklı Karşıyaka Çiğli''nin izban gitmeyen mahallelerine de metro yapmanız lazım

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Köşger'den yeni yıl mesajı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yazılı açıklama yaparak başta İzmirliler ...
Narlıdere Belediyesi'nde yeni yıl kutlaması
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 2022 yılının son mesai gününde belediye ...
Şehit Fethibey Caddesi'nde altyapı neşteri!
Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Körfez temizliği ve koku sorununun ...
 
''İzmir Türkiye’nin gelecekteki umududur''
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye personelinin yeni ...
Başkan Karakayalı'dan yeni yıl mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı yeni yıl mesajı yayımladı.
'Habermetre' raporu: İduğ 2022'nin en çok konuşulan isimleri arasında!
2022'nin nabzını tutan insansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre, ...
 
Bornova temizlikte farkındalık yaratacak!
Barbaros Mahallesi’nde, belediye başkan yardımcıları, bürokratlar ve muhtarların ...
İEKKK'da gündem İktisat Kongresi: Soyer'den geleceğin yüzyılı vurgusu!
2022 yılının son İEKKK toplantısında İktisat Kongresi’ne ilişkin açıklamalarda ...
Büyükşehir'den İzmir'e yıl sonu sürprizi: Ve Çiğli Tramvayı yola çıktı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni araç ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri