POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
12 Mayıs 2021 Çarşamba - 09:24

Yorgancılar'dan güçlü sanayi altyapısı vurgusu!

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Her 4 gençten birinin işsiz olduğu ülkemizde en öncelikli konularımızdan biri istihdam olmalıdır. Güçlü sanayi altyapımız ile gençlerimizi iş ve aş sahibi yapmalıyız ki, ülkelerine hizmet etme fırsatını onlara verelim. Yeniden umut aşılayalım ki, yeşererek ülkemizi büyütsünler” dedi. 

Yorgancılar dan güçlü sanayi altyapısı vurgusu!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (EBSO) Ender Yorgancılar pandemi sürecinde üretimin ve bu temelde sanayinin ne denli önemli olduğunun ortaya çıktığını belirterek “Pandemi ile birlikte birçok konuda farkındalıklarımız arttı, önceliklerimiz değişti. Hangi alanda olursa olsun, küresel ekonomide üretimin önemi en yüksek seviyeye çıktı.14 ayı geride bıraktığımız bu zorlu süreçte; çok yıprandık, çok üzüldük, ortak acıları paylaştık. Ancak, gördük ki, koşullar ne olursa olsun, üretmek zorundayız. Özellikle de zaruri ihtiyaçlarımızda yerli üretim kapasitemizi artırmak, dışa olan bağımlılığımızı minimum seviyeye indirmek zorundayız. Bunun farkındayız ancak, henüz bir planlama dahilinde yürüdüğümüz söylenemez. Çok güçlü olduğunu her krizde kanıtlayan, özel sektörümüz özellikle sanayi özelinde kısmen desteklerle ama daha ağırlıklı kendi imkanları ve tecrübeleri ile çok başarılı bir sınav verdi” diye konuştu.

“Komşudan tedarik” anlayışının pandemi ile birlikte zorunluluğa dönüştüğünü hatırlatan Başkan Yorgancılar “Bu durum yakın coğrafyamızda üreticilerimize, ihracatçılarımıza olan ilgiyi de artırdı. Zira, sanayi üretim endeksindeki artışlar, PMI endeksinin 50 barajının üstünde seyrediyor olması, işgücü artışına sanayinin damgasını vurması, her türlü kısıta rağmen, ihracatın sınırlı da olsa artıyor olması en sağlam kanıtlardır. Tarım, inşaat ve hizmetler sektörü baz alındığında bir önceki aya göre işgücü sayısı en yüksek artan sektör sanayidir. Sanayi ile 480 bin kişi işgücüne eklenmiştir. Bu ülkemiz adına umut veren bir gelişmedir” dedi.

Her 4 gençten birinin işsiz olduğu ülkemizde en öncelikli konulardan birinin istihdam olması gerektiğine vurgu yapan Yorgancılar  “Güçlü sanayi altyapımız ile gençlerimizi iş ve aş sahibi yapmalıyız ki, ülkelerine hizmet etme fırsatını onlara verelim. Yeniden umut aşılayalım ki, yeşererek ülkemizi büyütsünler. İstihdam edilenlerin %22 'sinin sanayi sektöründe olduğunu düşündüğümüzde, Kısa Çalışma Ödeneği’nin uzatılması, bizlere de çalışanlara da nefes aldırmaktadır” diye konuştu.  

Kalıcı çözümlere ihtiyaç duyulduğunun kaçınılmaz bir gerçek oluğunu belirten Başkan Yorgancılar “Bu da bir an önce normalleşmeden ve yeni doğrudan yatırımlardan geçmektedir. Sanayicilerimizin karşı karşıya kaldığı, hammadde, navlun, konteyner, işgücü ve ek vergilerle katlanan maliyet artışları Üretici Fiyat Endeksi’nde artışın %35 seviyelerine çıkmasında çok net gözlenmektedir. Oysa ki, bizim bu maliyetleri değil, teknolojik seviyemizi yükseltecek, dijital dönüşümü sağlayacak maliyetler ile yeniden yapılanmayı konuşmamız gerekiyor. Ülkemizin pandemi sonrası dönüşümün içinde yerini alması için sanayinin de dönüşümü kaçınılmazdır” dedi.

 
Dikili'de bayram dayanışması: Alışveriş Kart
 
Turizm sektörüne yeni destek düzenlemesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su raporu: Tarımda kuraklık tehlikesi
Türkiye genelinde Nisan ayı boyunca yağışlarda azalmanın meydana geldiğine ...
Çeşme'de bir ilk: Domates fidesi ihracatı
Çeşme'de lk kez domates fidesi ihracatı gerçekleşti.
Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı
Türkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 13,1 oldu.
 
Bir haftada 79 bin kişiye kapanma cezası
İçişleri Bakanlığı, 3-10 Mayıs tarihleri arasında corona virüs önlemlerini ...
"O sıkıntı 2. el fiyatlarını yükseltebilir"
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay ...
'Kirazın başkenti' Kemalpaşa'da rekolteyi don vurdu!
Türkiye'nin önemli kiraz üretim merkezlerinden İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, ...
 
İzmir Köy-Koop'tan Bakanlığa 'süt' çağrısı!
Birliğin süt üreticileri ortaklarından Küçük Menderes Havzası'nda her ...
Marketlerde yeni önlemler devrede!
Süpermarket ve zincir marketlerde yeni önlemler bugün yürürlüğe girdi. ...
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası'nın mayıs faiz kararı için gözler Para Politikası Kurulu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri