POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
14 Ocak 2019 Pazartesi - 16:54

Zeybekci'den çarpıcı mesajlar: 31 Mart akşamı o zeybek oynanacak!

AK Parti Büyükşehir Adayı Zeybekci partisinin Konak İlçe Binası açılışı ve MHP İl Binası'nda gerçekleşen Cumhur İttifakı zirvesinde önemli mesajlar verdi. "İzmir'i dünyaya pazarlayacağız" sözlerine CHP'den gelen tepkileri sert sözlerle eleştiren Zeybekci, "Biz haklıyız. İzmir haklı. İzmir hak ettiğini alacak. O zeybek 31 Mart akşamı Konak Meydanı’nda oynanacak!" dedi.

Zeybekci den çarpıcı mesajlar: 31 Mart akşamı o zeybek oynanacak!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci seçim çalışmaları kapsamında kentte temaslarına tam gaz devam ediyor. 

AK Parti Büyükşehir Adayı Zeybekci partisinin yenilenen Konak İlçe Binası'nın açılışını yaptı. Programa İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Cemal Bekle'nin yanı sıra Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş ve Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu da katıldı. 

Zeybekci burada yaptığı konuşmada, “Konak İlçe Binamız hayırlı olsun. Burası kuruluşun binası... AK Parti’nin il binası olarak çok güzel başlangıcın yapıldığı, ilk adımın atıldığı yer... Bundan sonra Konak İlçe Teşkilatımız bu temelin üzerine önemli adımlar atacak. AK Parti’de bir bayrak yarışı vardır. O bildiğiniz bayrağı devreden kenara çekilip koşuşu izlemez. Bayrağı devreden koşmaya devam eder. Bizde yol arkadaşlarımız İzmir’de gerek büyükşehirde gerek ilçelerde 'Ben varım' der. Biz birbirimizi seçme lüksü olmayan kardeşleriz. Yarış içinde herkes aday olmak için gayret gösterdi, tamam ama artık Melek Kardeşimiz bayrağı aldı. Durmak yok, onunla beraber yola devam!” ifadelerini kullandı.

OYUNUZU İZMİR’E, KENDİNİZE VERİN
Zeybekci konuşmasına şöyle devam etti: Karabağlar’da aday başvurusu yapan Mehmet Sadık Tunç aramızda... Memuriyete dönme hakkı var. Geçenlerde geldi bana, ‘Dönmeyeceğim’ dedi. ‘3 ay bir nefer gibi partim, ilçem için sizinle beraberim’ dedi. İzmir’de çok önemli şeyler oluyor. Türkiye’nin her yerinde siyaset yapmış biriyim. Biraz önce Hisarönü'nde bir güzellik yaşadım. Esnaf kardeşlerimizin bir sözü vardı. AK Partili, CHP’li, HDP’li hiç önemli değil. ‘1 Nisan’ı hasretle bekliyoruz’ dediler. Biz de 1 Nisan’da İzmirimize hizmetkar olmayı hasretle bekliyoruz. İzmir için artık vakit tamamdır. İzmirli kardeşlerimizin hepsine sesleniyorum. Oyunuzu İzmir’e, kendinize verin! İzmirli şu anda mevcut İzmir’i hak etmiyor. Mevcut İzmir benim İzmirli kardeşlerime layık değil... Biz dönüp de geçmişte hiç kimseye bir şey söylemiyoruz. Onlar hizmet için yola çıktılar ve milletimizin oyunu aldılar; eyvallah! Onlara saygı göstermek ve anlayışla karşılama durumumuz var. Ama şundan eminiz; İzmir’in vakti çalınıyor. İzmir mazeretlerle oyalandı. Dünya gelişim içindeyken İzmir bu gelişimi ıskaladı. Şimdi İzmir’in problemlerini çözmek geçmiş yıllara göre zorlaştı. Bundan 5 yıl sonra daha da zorlaşacak. Bizim için kolay. Bunları yapacağız. Biz İzmir olarak İzmirli kardeşlerimizi dinliyoruz. Bugün Karşıyaka’daydım. Merhuma Zübeyde Annemizin ölüm yıl dönümüydü. Çıktık orada dolaştık. Bundan sonra yine çıkacağız. Hemşerilerimle beraber olmak ve onları dinlemek istiyorum.

O ZEYBEK 31 MART AKŞAMI OYNANACAK! 
İzmirlilerin gelecek kaderini birlikte belirleyeceğiz. Bazen çatlak ses duyabiliriz. Onlara hiç cevap vermeyeceğiz. Onların siyaset anlayışı bu! Ortamı germek ve bazı değerleri tekellerine almakla ilgili... İzmir’de becerisizlikler ideolojik kılıfla örtülmeye çalışılıyor. İzmirliler bunu anladı. İzmir’in yakaladığı bu dip dalganın, geçilmez sandıklarını nasıl geçtiğimizi, Konak’a nasıl hizmetkar belediyecilik anlayışı getirdiğimizi hep beraber göreceğiz. Kimse bana zor demesin! Hiç kimse bunu söylemesin. Bunu ispat etmiş kardeşinizim. Teşkilat benim için çok önemlidir. Bunu birlikte yapacağız. 2004 yılında seçimlere girerken, 2002 yılında yüzde 23 almıştık. Anket geldiğinde AK Parti adayı yüzde 26, CHP adayı yüzde 39 idi. Seçim akşamı Denizlililer Denizli’sine sahip çıktı ve yüzde 51 buçuk ile bitirdik, arkamıza bakmadık. Allah izin verirse burada da böyle yapacağız. Biz şöyle diyoruz... Eğer ticaretin, fuarların merkezi olacaksan, dünya şehri İzmir olacaksan, biz İzmirimizin cazip alanlarını tüm dünyaya tanıtacağız Yeniden eski günlerine döneceğiz. Biz haklıyız. İzmir haklı. İzmir hak ettiğini alacak. O zeybek 31 Mart akşamı Konak Meydanı’nda oynanacak! 1 Nisan günü güneş Anadolu’ya İzmir’den doğacak. Bugüne kadar inanmadığım hiçbir şeyin arkasında olmadım. İzmir’in muasır medeniyetler yolcuğunda 31 Mart’ta o devrimi yapacağına inanmasam sizlerle birlikte olmazdım. İzmir’imiz de, Allah da, milletimiz de bizimle! ‘İzmir’i dünyaya pazarlayacağız’ diyoruz, onlar İzmir’i sattırmayacağız’ diyor. Güldüm. İl başkanımız cevap vermiş. Hiç cevap vermeyelim. Onları dımdızlak milletin karşısında bırakacağız. Biz ne diyoruz, onun aklı nerede? Bizim aklımıza bile gelmeyen şeylerde akılları kalmış. Artık İzmir’de yeni şeyler söyleyeceğiz. Onların modası geçti. CHP’li kardeşlerimiz, ‘ne olur İzmir’i kurtarın’ diyorlar. İzmirli oyunu kendine, yaşlısına, gencine verecek... 

ŞENGÜL’DEN CHP’YE SERT ÇIKIŞ: BUNLARIN TEK DERDİ MAKAM
AK Parti İl Başkanı Şengül de açılışta yaptığı yaptığı konuşmada, “Bugün Konak için yeni bir heyecan var. Bu motivasyonu hiç azaltmadan 31 Mart’a kadar sürdüreceğiz. İzmir’i alacağız. Yüreğimizi ortaya koyacağız. Konak’ın makus talihini biz değiştireceğiz. İzmir artık 'Yeter' diyor. İzmir bunların yalanlarından bıktı. Bunların tek derdi makam! Seçilene kadar kendi aralarında her türlü entrikayı yapar, koltuğa gelince unuturlar. Konak 30 yıl önceki Konak’tan geri gitti. Alsancak döküntü bir yer oldu. Ne kadar eski otobüsler varsa kenar mahallelere götürüyorlar. Ne kadar yatırım varsa merkeze yapılıyor. Bunlar ayrımcı! Bu kenti tanıyan bir melek lazım. Bu meleği konak’a gönderdik. Melek Hanım’ı size gönderdik. Ona sahip çıkın. İzmir’de 16 yıldır sorunların üzerine sorun konuluyor. Biz deneyimli, kendini ispatlamış, kısa sürede İzmir’in sorunlarına çözüm üreten, Denizli’yi nerden alıp nereye getirmiş Nihat Bey’i 31 Mart’ta o koltuğa oturtacağız. Zaman kaybetmeyeceğiz. İzmir’in zaman kaybetmeye tahammülü yok” dedi.

"İNŞALLAH KORDON’DA ZEYBEK OYNARIZ"
Konak İlçe Başkanı Başdaş ise, “Ege’nin İncisi İzmir, İzmir’in incisi Konak… Gündüz 1 buçuk milyona ulaşan nüfusuyla İzmir’in incisidir Konak. İzmir’in tüm etkenlerini içeren Konak’tır. Ama beceriksiz yerel yönetimler yüzünden en geri kalmış ilçedir. Son 10 yılda 48 bin kişi göç etti. İmar sorunlarımız var ve doğalgazımız yok. Konak’ta 65 mahallemizde doğalgaz yok. İnşallah 31 Mart’ta önce Büyükşehir’i sonra Konak’ı AK Parti belediyeciliğiyle tanıştıracağız. Konak’ı yeniden Ege’nin incisi yapacağız. İnşallah Kordon’da hep beraber zeybek oynarız” ifadelerini kullandı.

EROĞLU’DAN HİZMET EŞİTLİĞİ VAADİ
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Eroğlu, “Biz bir yola çıktık. Değer olan İzmir’e değer katmak için yola çıktık. Bize önderlik yapacak olan sayın bakanımızla beraber, engin tecrübesiyle birlikteyiz. İzmir’i bir değer olarak, Konak’ı da o değerin unsurlarından görüyoruz. Hak ettiği değeri almadığını düşünüyoruz. Biz Konak’ın görünmeyen, siyah, beyaz, gri olan tarafını insanlara göstermek, hizmetin eşit olarak her tarafa dağılmasını istiyoruz. İzmir özgürlükçüdür. İzmir Türkiye’nin kalbidir. Girmediğimiz sokak, dolaşmadığımız kapı kalmayacak” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI ZİRVESİ 
Zeybekci ve beraberindeki heyet açılışın ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Binası'na geçti. 'Cuhmhur İttifakı’nın İzmir kanadı geçtiğimiz hafta AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda bir araya gelmişti. İttifak, ikinci zirvesini MHP İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci ile AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül burada MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve 25 AK Parti’den 5 MHP’den olmak üzere ittifakın 30 ilçe belediye başkan adaylarıyla ile bir araya geldi. 

ŞAHİN’DEN İTTİFAK İZLENİMİ YORUMU
Toplantını açılış konuşmasını yapan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “İkinci toplantımızı il teşkilatımızda yapıyoruz. İzlenimlerimiz gayet iyi gidiyor. İyi bir sinerji yaratıldığını görüyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Biz çalışmalara devam ediyoruz, edeceğiz. Arkadaşlarımız mutlu, özverili, birlikte hareket etme şuurları ile çalışıyorlar” dedi.

ŞENGÜL’DEN MHP’YE: SİZİN 5 DEĞİL 30 İLÇENİZ VAR
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise ittifak kapsamında İzmir’de Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma başlattıklarını kaydetti. Şengül, MHP teşkilatına seslenerek, “Sizin 5 değil 30 ilçeniz var. Otuz ilçemiz 30 belediye başkan adayımız var. Çünkü inanıyorum ki yukarıdaki birlik ve beraberlik tabana da yansıyacak. Türkiye’nin bu beraberliğe hiç olmadığı kadar ihtiyacı var. Yerel seçimin ötesinde bir süreç yaşıyoruz. Bunu Cumhur İttifakı olarak yerli ve mili olarak tabanlarımıza da yansıtacağız. İlçelerimize, ilmize hizmet etmek için yola çıktık. İttifak adayımız Sayın Nihat Zeybekci’nin de tecrübesi, bilgisi, deneyimi ve iki il başkanlığımız ile 31 Mart gecesi Cumhur İttfakı’na en  iyi müjdeyi İzmir’den vereceğimize inanıyorum” diye konuştu.

ZEYBEKCİ: BEN ÇOK ŞANSLI BİR ADAYIM
AK Parti Büyükşehir Adayı Zeybekci ise, "Çok şanslı bir büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu ifade eden Zeybekci, “Ben çok şanslı bir büyükşehir belediye başkan adayıyım. İki il binam var, 60 ilçe binam var, iki il başkanım var ve 60 ilçe başkanım var. Otuz tane de birbirinden değerli ilçe belediye başkan adayımızla İzmir hak ettiğini alacak. İzmir, Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetlerde, şehirler arası yarışta olması gereken yerde olacak" ifadelerini kullandı. 

BU YOLDA BİZİMLE BERABER YÜRÜYECEK İZMİRLİLER VAR
Zeybekci konuşmasına şöyle devam etti: Bu seçime AK Parti ile MHP, bir artı bir eşittir 2 olmuyor! O artı bir eşittir, 3,4 oluyor. Oradaki anlam, mevzubahis vatan, millet, bayraksa gerisi teferruat diyen anlayışı canlı olarak mevzubahis İzmir ise gerisi teferruat diyor. Bir şekilde İzmir’de bizim tespitlerimize göre yapılan anket çalışmalarında, İzmirliler çok yüksek oranda bir kere dahi AK Parti’ye oy vermiş. Bir kere MHP ye oy vermişleri de eklersek çok muazzam bir rakama gidiyor. Bu yolda bizimle beraber yürüyecek İzmirliler var demektir. Bunu göreceğiz. Hiç kimseyi rencide etmek, ‘onlar yapamadı’ demek için söylemiyorum; bir gerçek ve tespit için söylüyorum. Ama İzmir’in bugüne kadarki 15-20 senelik sürecinde problemleri azalmadı, arttı. Çözümü kolaylaşmadı, zorlaştı. Demokrasiyi kullanarak bu şehir yönetmek için yola çıkmış herkesten Allah razı olsun. Bunu hiçbir partiyle ilgili olmaksızın tespit ediyorum. Bu bizim birlikteliğimiz, İzmir birlikteliğinin en önemli örneğidir.”

İZMİRİMİZ İNANDIKTAN SONRA BAŞIMIZI ÖNE EĞECEK BİRŞEY YOK
Konuşmasında İzmir halkına seslenen Zeybekci, “Bütün İzmirli hemşerilerimize şunu söylüyorum; ne olur oyunuzu İzmir’e, kendinize, çocuklarınıza, yaşlılarınıza verin! Söylediğimiz budur. İzmirliler bizi anladı diye düşünüyorum. Bugün yolda yürüdük. Bir yerden bile negatif bir durumla karşılaşmadık. 50 günden beri bu şehirde dolaşıyorum. Şehir dinliyorum. İzmir’i temsil edenleri dinliyorum. Ben iki partinin belediye meclis üyeliklerinde de tek listeyle seçime girmesini istiyorum. Gönlüm bunu istiyor. MHP il binası kardeşim ilçeleri geziyor. ‘Kendimi evimde gibi hissediyorum’ değil. Hep beraber sahada olacağız. İzmir hak ettiğini alacağız. 31 Mart gecesi o zeybek Konak Meydanı’nda oynanacak. Gönlümüzden geçen tüm ilçe başkanlıklarımızın önünde toplanmak sonrasında Konak’ta toplanmaktır. İzmir’imiz inandıktan sonra bizim başımızı yere eğecek hiçbir şey yok” dedi. 

MECLİS ÜYELİKLERİ TEK LİSTE OLSUN
Zeybekci ittifak kapsamında meclis üyeliklerindeki isteğinin iki partinin tek liste girilmesi noktasında olduğunu belirtti.

AYIP! İZMİR'E SAYGISIZLIK! 
"İzmir’i dünyaya pazarlayacağız" açıklamasının CHP tarafından eleştirilmesine dair konuşan Zeybekci, “İzmir’i dünyaya pazarlayacağız dedik. Bunu açıklamak ayıp. Ben İzmir’e aslında il denmesine de karşıyım. İzmir bir bölgedir. İzmir bir hikayedir. Yatırımcılara en cazip ortamları sağlayacak İzmir… Bilim, sağlık, turizm, tarım, denizcilik ve balıkçılık şehri İzmir… Kendi içine kapanmış, Anadolu’ya bile sırtı döndürülmeye çalışılan İzmir yerine dünya şehri İzmir diyoruz. İzmir’i dünyaya pazarlamak çok net bir cümledir. Buradaki 30 tane belediye başkanı adayımıza da onu söylüyorum. Hayalimiz tüm ilçeleri dünyaya açmak, pazarlamaktır. Dervişin fikri neyse zikri odur. Ciddiye almıyorum… Bu laf çirkin bir şekilde çarpıtılırsa bu İzmir’e saygısızlıktır. İzmir dünyaya hazırlanıyor. Bu ideal bir İzmir kızıl elmasıdır. Biz bunun peşindeyiz. Maalesef yine beceriksizliğin ideolojik kılıfla örtülmeye çalışılmasıdır. Hiç kimse kimseden daha fazla milliyetçi değildir.  Bunları bırakalım. Konumuz İzmir! İzmir’le ilgili sevdan, hayalin, projen ne? Ne getirdin, ne koydun ortaya? Bu yaklaşımları İzmir’e haksızlık olarak görüyorum. Kolaycılık olarak görüyorum” dedi.  

 
Saldırıya uğrayan hakem ameliyat oldu
 
İzmir'de yakalanan 'çiğ köfte kralı' FETÖ'den tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan örgüte 2014 üzerinden mesaj!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında ...
TMMOB 'ideal başkan adayı' profilini açıkladı
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon ...
Çavuşoğlu'ndan Trump'a tepki: Stratejik ortaklar...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'un Türkiye paylaşımına ...
 
İzmir projelerine vekil takibi!
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı ziyaret eden İzmir Ticaret Odası heyeti, ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Trump'a yanıt
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Donald ...
CHP İzmir'de o ilçeye öğretmen başkan!
CHP’de 3 aydır ilçe başkanlığı görevinin vekaleten yürütüldüğü Tire’de ...
 
Sözcü Kalın'dan Trump'a sert yanıt!
Sosyal medyadan açıklama yapan Trump, Türkiye'ye yönelik tepki çeken sözler ...
Adalet Bakanlığı'ndan savunma: Kaçıyorlar!
Danıştay'ın, Türk ile yabancı mahkumların açık ceza infaz kurumlarına ...
CHP'de gençliğin Genel Başkanı'ndan İzmir'de 'liste' ve 'eğilim' çıkışı
İzmir'de genç belediye meclis üyesi aday adayları ile belediye başkan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri