POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
17 Şubat 2019 Pazar - 12:25

Zeybekci’den öğrencilere menemen sürprizi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, konuk olduğu öğrenci evinde menemen yemeği hazırlayarak gençlerle yedi.

Zeybekci’den öğrencilere menemen sürprizi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, konuk olduğu öğrenci evinde menemen yemeği hazırlayarak gençlerle yedi.
 
WhatsApp hattına gelen isteklere cevaplar veren Zeybekci, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Okan Alaylı ile Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Veysel Okuducu’nun davetini de geri çevirmedi, kaldıkları Bornova’daki öğrenci evine sürpriz ziyarette bulundu. Bu sırada eve gençlerin okul arkadaşları da geldi. Gençlerle sohbet eden Zeybekci, öğrencilik yıllarından anılarını aktararak güzel menemen yaptığını anlattı. Öğrencilerin talebi üzerine mutfağa giren Zeybekci, malzemeleri tek tek hazırlayarak menemen yemeği yaptı.


 
SOĞANLI MI SOĞANSIZ MI?
Gençlerin menemenin soğanlı-soğansız yapıldığı tartışmasını hatırlatmaları üzerine Zeybekci, iyi pişmesi şartıyla soğanlı hazırladığını söyleyerek püf noktaları hakkında bilgi verdi. Hazırlanan yer sofrasında gençlerle birlikte yemek yiyen Zeybekci, öğrenci evinde çalınan sazda “Acem Kızı” ile “Elif Dedim” türkülerine eşlik etti.
 
KADINLARIMIZ ŞEHRİMİZİN ASIL SAHİPLERİ
AK Parti Kadın Kolları tarafından Buca ilçesinde düzenlenen “Kadınlar İzmir’i Konuşuyor” toplantısına katılan Zeybekci, kadının konuşmadığı bir şehrin “ana eli değmemiş, şefkatle sarılmamış, kadın hassasiyeti, titizliğiyle dokunulmamış bir kent” olacağını söyledi.

Şehrin gerçek sahibinin ve çilesini çekenlerin kadınlar olduğunu ifade “Şehrimizdeki su kesintisini, hava kirliliğini, trafik sıkışıklığını çocuklarıyla birlikte yaşayan onlardır. İş bulamayan, başka kentlere gitmek zorunda kalan çocukları için en çok dertlenen onladır” diye konuştu.

AK Parti'nin kadınların siyasette yer almasına yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını ve bu ayrımcılığın kadının yönetimlerde yüzde 50 oranda temsile ulaşıncaya kadar devam edeceğini aktaran Zeybekci, İzmir’e ilişkin de şunları söyledi: “Bir İzmir gerçeği yaşıyoruz; patinaj yapmayan geri kayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet yarışında hak ettiği yerden olmayan. Her 4 gençten biri işsiz. 21’nci yüzyılda ilkellik olarak değerlendirilen, Türkiye’de başka örneği olmayan bir şekilde çöpleri tabiata atılıyor. Kanalizasyon, arıtma problemi yaşanıyor. Hava kirliliği yaşanıyor, şehir merkezinde doğalgazın ulaşmadığı noktalar var, genizleri yakan bir kömür kokusu geliyor sokaklarında. 500 bin nüfusluk Karabağlar ilçesinde bir spor salonu, bir sineması, tiyatro salonu yok. Şehirler yarışından kopmuş.  İzmir’in hizmetinde olduğunu söyleyenlerin umurunda değil. Tarihinde en dip noktaları yaşıyor İzmir. Çektiğimiz resimde şu görülüyor. Bu şehri umursamayanlar benim de umurumda değil.”
 
SAĞLIKÇILARLA TOPLANTI
Kamu-Sen’e bağlı Sağlık-Sen 2 No’lu şube üyeleriyle de bir araya gelen Nihat Zeybekci, sağlıklı bir İzmir hedefinde olduklarını belirtti.

Bu yüzyılda çöplerini dağlara ovalara atan, sorunlarına çözüm üretemeyen başka bir şehir kalmadığını ifade eden Zeybekci, “Şehirlerin yarıştığı bir dönemde, sağlık turizmi, lojistik merkezi olma yolunda dünyanın en avantajlı şehri fosseptikle uğraşıyor. İzmir’de yetişmiş beyinler İzmir’de iş bulamıyor, başka kentlere gidiyor. Şehrin problemlerini tartışma konusunda sağlıklı bir alan bırakmıyorlar, konuyu ideolojik kılıflarla örtmeye çalışıyorlar” dedi.

CHP İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer'in “Uyuyan İzmir’i öperek uyandıracağız” diyerek İzmir’in uyutulduğunu itiraf ettiğine dikkati çeken Zeybekci, “Adama, bu şehri yıllardır kim uyuttu diye sorarlar. Sen bugüne kadar neredeydin diye sorarlar. Şehir bu hale gelirken seyrettiniz, şimdi mi aklınıza geldi diye sorarlar” dedi.

Zeybekci, Erzincan’ın Rus işgalinden kurtulmasının 101 yılı nedeniyle Erzincanlılar Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Zeybekci, burada gösteri sunan efelerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Karşıyaka'da 'Bir Baba Hindi Mustafa’ya vefa
 
İzmir'deki heyelan bölgesinde panik sürüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Yıldırım'dan 'veda' yemeği
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yarın Mecliste eski TBMM başkanları ve 27. ...
Trump'tan Avrupa'ya DEAŞ'lı teröristleri yargılayın çağrısı
ABD Başkanı Trump, Avrupa ülkelerine, Suriye'de yakalanan Avrupa kökenli ...
AK Parti Karşıyaka Adayı Maç'tan stat mesajları!
AK Parti Karşıyaka Adayı Ayda Maç, Karşıyaka Stadı ile ilgili yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
 
Soyer açıkladı: Projeler o tarihte vitrine çıkacak!
İzmir’e ilişkin projelerini 26 Şubat’ta açıklayacaklarını dile getiren ...
Kılıçdaroğlu DSP'ye gidenler için ne dedi?
Habertürk yazarı Sarıkaya Kılıçdaroğlu'nun yaşanan gelişmeler karşısındaki ...
CHP İzmir'de büyük buluşma! Kılıçdaroğlu'ndan 'Koca' övgü: Ayakta alkışlattı
CHP'de İzmir adaylarının tanıtım toplantısı Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Kalın’dan 'FETÖ elebaşının iadesi' iddiasına yanıt
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ...
BBP'den Cumhur İttifakı'nı destek kararı!
Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından 30 büyükşehirde, büyükşehir belediye ...
CHP Bayraklı Kadın Kolları'ndan Sandal'a tam destek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan adayı Serdar Sandal, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri