POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sözcü Çelik'ten flaş 'silah bırakma' açıklaması
Sözcü Çelik'ten flaş 'silah bırakma' açıklaması
Korkunç cinayet: Ünlü oyuncu anbean tanık oldu!
Korkunç cinayet: Ünlü oyuncu anbean tanık oldu!
CHP kurultayı soruşturması: İmamoğlu ifade verdi
CHP kurultayı soruşturması: İmamoğlu ifade verdi
Zamlı memur maaşları belli oldu: İşte liste!
Zamlı memur maaşları belli oldu: İşte liste!
5 Mayıs 2025 Pazartesi - 08:56

Narlıdere'de sandıktan 'grev' çıktı!

Narlıdere Belediyesi iştiraki Narbel şirketinde çalışan işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş 4 No’lu Şube ile SODEMSEN arasında gerçekleştirilen TİS görüşmelerinde yeni zam teklifi yüzde 44,38 oldu. Belediye cephesinin teklifi en düşük işçi ücretini 40 bin TL bandına getirirken sendika teklifi bugün 12:00 ile 15:00 saatleri arasında işçilere sordu. Kurulan sandıklarda oy kullanan işçilerden 219'u teklife 'hayır' derken, 67 işçi 'evet' dedi.

Narlıdere de sandıktan  grev  çıktı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Narlıdere Belediyesi iştiraki Narbel şirketinde çalışan işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş 4 No’lu Şube ile SODEMSEN ve belediye cephesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanmış, belediye binasına geçtiğimiz günlerde grev kararı asılmıştı.

Yaklaşık 350 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinin tıkanması sonrasında bir anlaşma sağlanamaması halinde sendika 6 Mayıs’ta greve çıkılacağını duyurmuştu.

Taraflar arasında dün gerçekleştirilen görüşmede SODEMSEN sendikaya yeni bir teklifte bulundu.

YENİ TEKLİF: EN DÜŞÜK İŞÇİ ÜCRETİ İÇİN 40 BİN TL

Genel-İş İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Aydın Tekin görüşmenin detaylarını aktarırken yeni dönem TİS sözleşmesi için 1 yıllık enflasyon rakamı olan yüzde 44,38’lik zam teklifi geldiğini açıkladı. Yemek ücretinin ise 130 liradan, 240 liraya çıkarıldığını aktardı. Tekin sendikanın talep ettiği en düşük işçi ücretinin 50 bin TL’ye tekabül ettiğini, belediye cephesinin teklifinin ise aylık 40 bin TL’ye denk düştüğünü söyledi.

SANDIK'TAN 'GREV' ÇIKTI!

Bugün saat 12:00 ile 15:00 arasında teklif işçilerin onayına sunuldu. İşçilerin 219'u belediye cephesinin teklifine 'hayır' derken, 67'si 'evet' dedi. İşçilerin ezici çoğunluğu teklifi kabul etmezken bu gece saat 24:00'a kadar bir anlaşma sağlanamazsa Narlıdere'de yarından itibaren belediye hizmetleri duracak. 

MAAŞLAR TAM ÖDENMİYOR!

Tekin öte yandan 26 bin TL olan geçtiğimiz ay maaşlarının sadece 12 bin TL’sinin yattığını bu ayki maaş gününün ayın 10’u olduğunu fakat geçtiğimiz aydan maaş alacaklarının olduğunu açıkladı.

 

 

 
İzmir'de yeni haftanın hava durumu: Sıcaklık 30'u aşacak!
 
5 Mayıs Pazartesi günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçede 1 yılda meclise 2. yedek isim!
CHP’nin en sancılı ilçelerinin başında gelen Menderes’te yerel seçimlerde ...
Tugay'dan İstanbul'daki toplantıda toprak sağlığı ve gıda güvenliği mesajları
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 43. Olağan Meclis Toplantısı ve Bağımlılık ...
Alkışlar Karabağlar Kent Tiyatrosu’na
Karabağlar Kent Tiyatrosu, Afyonkarahisar’da bu yıl ilki düzenlenen “Uluslararası ...
 
Karşıyakalılar Zübeyde Anne’ye koşuyor: Kayıtlar başlıyor
Karşıyaka Belediyesi’nin Anneler Günü kapsamında geleneksel hale getirdiği ...
Çiğli'de çocuklar sordu başkan Yıldız yanıtladı
Çiğli Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği 1. Çiğli Çocuk Kitap Günleri, ...
Konak’ta afetlere karşı güçlü iş birliği
Konak Belediyesi, afetlere karşı daha dirençli bir kent oluşturmak amacıyla ...
 
İZDENİZ'den 'dalgıç ekibi' kararı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ, yolcu gemileri ve feribotlarda ...
İzmir’in parklarında su kaybına geçit yok
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kurak geçen kışın ardından yaz sezonu öncesi ...
Çocuklar AASSM’de Mozart ile tanıştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için düzenlediği “Sadece Mozart” ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 1 yılı ve görevden almaların anlattığı
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri